Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 2°C Még több cikk.

UEFA-kupa döntőjében Mosonmagyaróvár női játékvezetője

Mosonmagyaróvár - A női vonalon legrangosabb nemzetközi kupában, az UEFA-kupa döntőjében a mosonmagyaróvári Makkosné Petz Brigitta játékvezető-asszisztensként lengethet. Tizenegy éve kezdte a játékvezetést a civilben a Kossuth-gimnázium biológia–testnevelés szakos tanára.
„Akkor még kevés női játékvezető volt, s én jókor voltam jó helyen" – mondta.

Hanacsek Attila segítette pályáját, ő ajánlotta be a Magyar Labdarúgó Szövetségbe is, s lett 2001-ben országos kerettag: akkor már külföldön is játékvezető-asszisztensként tevékenykedett nemzetközi mérkőzéseken. A legtöbbször azóta is ő segíti azt a Gaál Gyöngyit, aki – azóta is egyedülálló módon – tavaly Kaposváron felnőtt férfi magyar NB I-es mérkőzést is vezetett.

Makkosné Petz Brigitta
Makkosné Petz Brigitta
„A kezdetek óta főként asszisztensként segítettem a játékvezetőt: döntéseimet itt megalapozottabbnak éreztem. Magyarországon női NB I-ben és férfi NB II-ben lengetek, s megyei tartalékmérkőzéseken bíráskodom. Emellett külföldön nemzetközi mérkőzéseken segítem a játékvezetőt. A 2005-ös angliai női Európa-bajnokságra is jelöltek, ám akkor épp babát vártam, így nem tudtam vállalni a felkérést. Most pályám eddigi legrangosabb mérkőzésére kaptunk felkérést: ezen a héten Svédországban az Umea-Frankfurt UEFA-kupa döntő első mérkőzését vezetjük. Tudni kell, hogy a női mezőnyben nincs Bajnokok Ligája, ez a legrangosabb torna Európában. A svéd csapatban játszik az a brazil Marta, akit tavaly a világ legjobb női futballistájának választott a FIFA, a németek gárdájában pedig a második helyen végzett Birgit Prinz. A magyar bírói négyesben még egy megyei játékvezető található: a negyedik játékvezető a győri Kulcsár Katalin lesz. Úgy látom, a női játékvezetők egyre inkább megbecsültek idehaza is: szerencsére pedagógusi végzettségemet a pályán is kamatoztatni tudom" – mondta Makkosné Petz Brigitta.

A brazil Martát (középen) tavaly a világ legjobb női futballistájának választotta a FIFA.
A brazil Martát (középen) tavaly a világ legjobb női futballistájának választotta a FIFA.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cseh–szlovák helycsere

Kosárlabda - Szerdán 18 órától az MKB-arénában az Univer csapatát fogadja a Soproni sÖrdögök… Tovább olvasom