Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

Túljutott a holtponton

A ciprusi felkészülési tornán, február 18-án először az Örményország elleni, majd a lett-kazah összecsapás egyik résztvevője lesz az ellenfele a most alakuló nemzeti csapatnak. Stark Péter is meghívást kapott a válogatottba.

A Győri ETO FC együtteséből három, a Matáv Sopronból egy labdarúgó kapott meghívást a magyar válogatott jövő héten sorra kerülő, ciprusi felkészülésére. Böjte Attila és Németh Norbert, valamint Pető Zoltán már tagja volt Lothar Matthäus bővebb keretének, tegnap pedig az is eldőlt, hogy Stark Péter is csatlakozhat a vasárnap útnak induló különítményhez.

– A szövetségi kapitány a debreceni terembajnokságon figyelt fel a játékára. Gondolta akkor, hogy meghívja majd a ciprusi tornára? – kérdeztük az első válogatottságára készülő Stark Pétert.

– Meglepődtem, amikor megtudtam, hogy felfigyelt rám – kezdte a játékos. – Ennek tudatában persze már bíztam benne, hogy számításba jöhetek. Nagyszerű érzés, ráadásul egy olyan ember hívott meg, aki világszerte elismert labdarúgó volt. Ha valaki, akkor ő mindenképp ért a futballhoz. Megpróbálom majd teljesítményemmel bizonyítani, hogy nem véletlenül kaptam meghívót. Úgy érzem, minden labdarúgó álma, hogy magára húzhassa a nemzetiszínű mezt, én szinte minden korosztály válogatottjában ott voltam, de mégiscsak a felnőttcsapatban szerepelni a legnagyobb elismerés.

– Mit jelent ma Magyarországon válogatottnak lenni, van még rangja a címeres meznek?

– Mindenféleképpen, hiszen a kiválasztott labdarúgók a legjobbak, ők képviselik az országot, ez rangot jelent. Bár az is igaz, hogy labdarúgásunk most nem tartozik a jók közé és megítélése sem pozitív.

– Nagyon közeli kapcsolatban állt a nemrég elhunyt Fehér Miklóssal. Úgy tűnik, hogy elvesztése hatalmas bizonyítási vágyat ébresztett fel önben.

– Nem is tudom kifejezni, mit jelentett a mi baráti kapcsolatunk. Együtt nőttünk fel, osztálytársak voltunk, együtt fociztunk. Amióta ez a tragédia bekövetkezett, el kell ismernem, átértékelődtek bennem bizonyos dolgok és kettőzött erőbedobással futballozok. Így nekem is könnyebb elviselnem a hiányát és őmiatta is bizonyítok. Első válogatottságomat szeretném emlékének ajánlani.

– Az elmúlt időszakban volt egy kis holtpont a pályafutásában, de úgy fest, túl van rajta.

– Bevallom, tényleg volt egy kis törés az életemben, és nem úgy gondolkoztam a futballról, ahogy kellett volna. Sajnos egy ilyen tragédiának kellett megtörténnie, hogy visszarázódjak, és olyan legyek, amilyennek kellett volna lennem. Pedig Miki mindig mondta, ha úgy gondolkodnék, mint ő, akkor ott lennék kint mellette.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csúcsrangadó Hollandiában

Igazi csúcsrangadót rendeztek a holland bajnokságban, hiszen az első két helyezett találkozott… Tovább olvasom