Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Tovább folytatnák

Az MTE 1904 trénere szerint nem volt verekedés a játékosok között, de az őt ért sértésekért büntetés járna.

Az MTE 1904 trénere szerint nem volt verekedés a játékosok között, viszont az őt ért sértésekért büntetés járna. Tiba Zoltán sorsa az elnökségen múlik, ám ő folytatná a megkezdett munkát.
Tiba Zoltán, a Mosonmagyaróvári TE csapatának edzője válaszolt a Kisalföld 2005. november 17-i számában a klub ügyvivője, Kun László által tett, őt is érintő nyilatkozatra.

– Az ügyvivő szerint a csapaton belül több affér történt a játékosok és nemrégiben az edző között is. Mennyire ítéli súlyosnak ezeket az eseteket?

– Nekem egyik játékosommal sincs gondom: ezt szerintem ők is megerősítik. Nem veszekedtem senkivel sem, csak próbálom a fegyelmet fenntartani. Edzés közben néha elhangzik egy-egy keményebb szó, de nem sértő, hanem nevelő szándékkal. A játékosok között is vannak súrlódások, de ez egy húsztagú csapatban természetes. Leszögezem: semmilyen verekedés nem volt a labdarúgók között. Ellenben az, hogy egy játékos lecserélésekor nyilvánosan kritizálja az edzőjét, megengedhetetlen, s büntetés járna érte. Az megérthető, hogy feldúlt lelkiállapotba kerül, de ez nem jogosítja fel arra, hogy véleményét a közönség elé tárja.

– Milyen büntetést kapott az önt sértegető játékos?

– Mivel én vagyok a „sértett fél", ezért a megbüntetése nem tartozhat az én hatáskörömbe. A vezetőségnek kell döntenie a szankciók felől. (Információink szerint egyelőre semmilyen büntetésben nem részesült a futballista – a szerkesztő.)

– A pénzügyi helyzet mennyire befolyásolja az együttes játékát?

– Az anyagi helyzetünket nem nekem kell megítélnem, csak remélni tudom, hogy a jövőben biztosított lesz a nyugodt munkához a megfelelő pénzügyi háttér. Az is igaz, hogy a játékosok korábban nem kapták meg hónapokig a fizetésüket: ez a nyári felkészülés idejére esett. Emiatt nem volt lehetőségem megbüntetni őket akkor, amikor szükség lett volna rá. Így juthatott morálisan olyan pontra a csapat, hogy a játékos az edző sértegetését is megengedhette magának. Bízom benne, hogy megfelelő háttérrel érvényesíteni lehet a szabályok betartását.

– Jelenleg tizennegyedikek, csupán két együttest előznek meg. Mi az oka a csapat gyenge szereplésének?

– A behatárolt pénzügyi lehetőségeink miatt a keretet nem sikerült  nyáron felfrissíteni. Olyan focista, aki mérkőzéseket tud eldönteni, nem érkezett. Ettől függetlenül a csapatnak az első tízben lenne a helye.

– Mi kell ehhez?

– Rend, fegyelem, nyugodt háttér és egy-két új játékos.

– Élvezi felettesei bizalmát. Mikor jár le a szerződése?

– Jövő júliusban. A jelenlegi helyzetben a vezetőség dönt majd a sorsomról.

– Továbbra is maradna a csapat edzője?

– Igen, folytatnám a megkezdett munkát.

– Úgy hallani, jó néhány játékos a távozás gondolatával foglalkozik. Igaz ez a hír?

– Konkrétumokat nem tudok. Ha az anyagiak rendeződnek és pozitív lesz a jövőkép még az átigazolási szezon lejárta előtt, akkor nem lesz „tömeges elvándorlás".

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csalással vádolja az athéni ügyészség a doppingoló atlétákat

Az athéni ügyészség vádat emelt Kosztasz Kenterisz és Ekaterini Tanu, valamint edzőjük, Hrisztosz… Tovább olvasom