Kisalföld logö

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 16°C | 26°C Még több cikk.

Tour de France - Evans megnyerte a francia körversenyt

A vasárnapi szakaszon már nem illik támadni a sárga trikóst. Cadel Evans a bajnok. Először nyert ausztrál kerékpáros Tour de France-t.
Tour de France: Cavendishé a záróetap, Evansé az összetett

A várakozásoknak megfelelően Cadel Evans a vasárnapi zárószakaszon megőrizte az összetettben vezetőnek járó sárga trikót, így megnyerte a Tour de France kerékpáros körversenyt. Az ausztrál kerekes a mezőnnyel érkezett be a párizsi Champs-Élysées-n kialakított célba. A 21., 95 kilométeres etapon a brit Mark Cavendish győzött. Összetettben - akárcsak tavaly - a luxemburgi Andy Schleck lett a második, míg a harmadik helyen testvére, Fränk Schleck zárt. A címvédő spanyol Alberto Contador ötödikként végzett. Evans a Tour történetének első ausztrál győztese.

Cadel Evans nyerte nyerte a Tour de France-t. Fotó: MTI (galéria)

Eredmények: 21., zárószakasz, Créteil-Paris (95 km):

1. Mark Cavendish (brit, HTC-Highroad) 2:27:02 ó 2. Edvald Boasson Hagen (norvég, Sky) azonos idővel 3. André Greipel (német, Omega-Lotto) a. i.

Az összetettben: 1. Cadel Evans (ausztrál, BMC) 86:12:22 ó 2. Andy Schleck (luxemburgi, Leopard-Trek) 1:34 p hátrány 3. Fränk Schleck (luxemburgi, Leopard-Trek) 2:30 p h. ...5. Alberto Contador (spanyol, Saxo-SunGard) 3:57 p h.

Tour de France - Evans a végső siker kapujában

Az ausztrál Cadel Evans több mint két és fél percet "vert" az összetettben eddig vezető luxemburgi Andy Schleckre a Tour de France országúti kerékpáros körverseny utolsó előtti szakaszán, a 41 km-es egyéni időfutamon, ezzel átvette a vezetést és gyakorlatilag megnyerte a háromhetes viadalt. Evans a legendás verseny történetének első ausztrál győztese lehet vasárnap. A szombati időfutamot a német Tony Martin nyerte.

Eredmények: 20. szakasz, Grenoble, 41 km (egyéni időfutam):

1. Tony Martin (német, Highroad) 55:33 perc 2. Cadel Evans (ausztrál, BMC Racing Team) 7 mp hátrány 3. Alberto Contador (spanyol, Saxo Bank) 1:06 perc hátrány ...17. Andy Schleck (luxemburgi, Leopard-trek) 2:38 perc hátrány

Az összetettben: 1. Evans 83:45:20 ó 2. A. Schleck 1:34 perc hátrány 3. Fra:nk Schleck (luxemburgi, Leopard-Trek) 2:30 perc hátrány Vasárnap a Créteil és Párizs (Champs-Elysées) közötti 160 km-es szakasszal ér véget a viadal.

Tour de France - Andy Schleck az élen

A pénteki, 19. szakaszon Pierre Rolland győzött, de a nap nyertese a luxemburgi Andy Schleck, aki a szintén francia Thomas Voecklertől átvette az összetettben élen állónak járó sárga trikót.

A Modane és Alpe d,Huez közötti 109 km-es etapon a címvédő, de a végső sikerre már esélytelen spanyol Alberto Contador az első hegyen támadásba lendült, melynek köszönhetően teljesen szétszakadt a mezőny, a legnagyobb riválisai közül csak a csütörtöki győztes, Andy Schleck tudott vele tartani.

Az 50 km-es lejtmenetben azonban ismét összerázódott a mezőny, hogy aztán a híresen nehéz Alpe d,Huez legelején Contador újabb ritmusváltására felbomoljon az egység. A Tour háromszoros bajnoka mindenkit maga mögött hagyott, de az emelkedő végére elfáradt, így honfitársa, Samuel Sanchez és Rolland is utolérte, majd otthagyta őt.

Végül a francia kerekes bírta legjobban a végét, így sikere mellett a legjobb 25 éven aluli versenyzőnek járó fehér trikót is átvehette. Sanchez sem szomorkodhatott, mert második helyével ő pedig a hegyi pontverseny éllovasának járó pöttyös trikót szerezte meg.

A összetett elsőségért harcolók közül az ausztrál Cadel Evans és Andy Schleck egyszerre, a szakaszgyőztestől 57 másodperccel elmaradva érkezett a célba, de az eddigi éllovas Voeckler mögöttük majdnem két és fél perccel ért fel a csúcsra, így mindketten megelőzték őt. Andy Schleck és a harmadik Cadel Evans között 57 másodperc a különbség előbbi javára, s várhatóan közülük kerül ki a győztes, mert a második Frank Schleck hármójuk közül a leggyengébb egyéni időfutamban, amelyre szombaton kerül sor.

Tour de France - Hagen nyert, csökkent Voeckler előnye

A norvég Edvald Boasson Hagen nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny szerdai, 17. szakaszát, összetettben pedig továbbra is a francia Thomas Voeckler áll az élen. A Gap és Pinerolo közötti 179 km-es etapon egy 16 fős szökevénycsoport tagjai vetekedtek egymással a részsikerért.

Az összetettben veszélytelen versenyzők közül a kedden is szökéssel próbálkozó Hagen bírta legjobban az utolsó emelkedőt, így fölényesen nyert. Az esélyesek ezúttal nem tudtak elszakadni egymástól, de az utolsó hegyről a célba vezető rendkívül szűk szerpentinen Voeckler kétszer is kisodródott egy kanyarban, így lemaradt a főmezőnytől, melynek következményeként 27 másodperccel csökkent az összetettbeli előnye.

Eredmények a viadal honlapja alapján: 17. szakasz, Gap-Pinerolo, 179 km
1. Edvald Boasson Hagen (norvég, Sky Procycling) 4:18:00 ó
2. Bauke Mollema (holland, Rabobank) 40 mp hátrány
3. Sandy Casar (francia, FDJ) 50 mp h.

Az összetettben
1. Thomas Voeckler (francia, Europcar) 73:23:49 ó
2. Cadel Evans (ausztrál, BMC Racing) 1:18 p hátrány
3. Frank Schleck (luxemburgi, Leopard-Trek) 1:22 p h.

Csütörtökön a Pinerolo és Galibier/Serre-Chevalier közötti 189 km-es etapon három kiemelt kategóriás hegy vár a mezőnyre.


Tour de France - Hushovd második szakaszsikere

A norvég Thor Hushovd nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny keddi, 16. szakaszát, ezzel második részsikerét aratta az idei viadalon. Összetettben továbbra is a francia Thomas Voeckler vezet.

A második helyen a világbajnok Hushovd honfitársa, Edvald Boasson Hagen érkezett a célba, míg a harmadik a kanadai Ryder Hesjedal lett.

A szakaszból az ausztrál Cadel Evans és a címvédő, háromszoros bajnok spanyol Alberto Contador is profitált, mindketten csökkentették hátrányukat az éllovassal szemben, előbbi ráadásul a harmadikról feljött a második helyre. Az etapot igencsak kellemetlen körülmények között, erős szélben és esőben teljesítették a résztevők.

Eredmények: 16. szakasz, Saint-Paul-Trois-Chateaux - Gap, 162,5 km
1. Thor Hushovd (norvég, Garmin) 3:31:38 ó
2. Edvald Boasson Hagen (norvég, Team Sky) azonos idővel
3. Ryder Hesjedal (kanadai, Garmin) 2 mp hátrány

Az összetettben
1. Thomas Voeckler (francia, Europcar) 69:00:56 óra
2. Cadel Evans (ausztrál, BMC Racing) 1:45 p h.
3. Frank Schleck (luxemburgi, Leopard-Trek) 1:49 p h.
6. Alberto Contador (spanyol, Saxo Bank) 3:42 p h.

Szerdán a Gap és Pinerolo közötti 179 km megtétele vár a mezőnyre.
Tour de France - Negyedszer nyert az idén Cavendish

A brit Mark Cavendish nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny 15. szakaszát, míg összetettben változatlan maradt az élcsoport tagjainak sorrendje, így továbbra is a francia Thomas Voeckler viselheti az élen állónak járó sárga trikót.

A mezőny vasárnap Languedoc partvidéki síkságán tekert keresztül, a sorrend sprintbefutóban dőlt el: Cavendish mögött az amerikai Tyler Farrar és az olasz Alessandro Petacchi ért célba másodikként, illetve harmadikként. A brit kerekes pályafutása 19., idei negyedik szakaszgyőzelmét aratta a Touron.

Eredmények: 15. szakasz, Limoux-Montpellier, 192,5 km
1. Mark Cavendish (brit, HTC-Highroad) 4:20:24 óra
2. Tyler Farrar (amerikai, Team Garmin-Cervelo) azonos idővel
3. Alessandro Petacchi (olasz, Lampre-ISD) a. i.

Az összetettben
1. Thomas Voeckler (francia, Europcar) 65:24:33 óra
2. Frank Schleck (luxemburgi, Leopard-Trek) 1:49 p hátrány
3. Cadel Evans (ausztrál, BMC Racing) 2:06 p h.

Hétfőn szünnap lesz, kedden a Saint-Paul-Trois-Chateaux és Gap közötti 163 km megtétele vár a mezőnyre.Tour de France - Vinokurov visszavonul

Befejezi profi pályafutását a kazah Alekszandr Vinokurov, aki egy hete nagyot bukott a Tour de France országúti kerékpáros körversenyen és a további küzdelem feladására kényszerült.

"Remélem, a jövőben ülök még kerékpáron, de már csak mint amatőr. Vigyáznom kell az egészségemre. Profiként itt a vége, az Asztana bizonyára talál nekem más feladatot a csapaton belül - fogalmazott a 37 éves sportoló, akit a múlt vasárnapi kilencedik szakaszon történt bukása után mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani, eltört a combcsontja, s hétfőn meg is műtötték Párizsban.

- Javulok, remélem, egy hónap múlva már járhatok" - mondta sérülésével kapcsolatban. A kazah kerekes - aki már korábban kijelentette, hogy az idei lesz az utolsó szezonja - 2006-ban megnyerte a Vueltát, 2003-ban pedig harmadik volt a Touron. Négy éve, a 2007-es Touron megbukott a doppingvizsgálaton, emiatt csapata, az Asztana a következő évben nem is indulhatott a francia körversenyen. Vinokurov kétéves eltiltás után térhetett vissza.

Tour de France - Voeckler élen maradt a Pireneusokban

A belga Jelle Vanendert nyerte szombaton a Tour de France országúti kerékpáros körverseny utolsó pireneusi szakaszát, míg összetettben a francia Thomas Voeckler megőrizte az élen állónak járó sárga trikót.

A 14., Saint-Gaudens és Plateau de Beille közötti 168 km-es etapon hat hegyi hajrá várt a kerekesekre. Az utolsó, kiemelt kategóriás emelkedőn a legnagyobb esélyesek végig úgy tekertek fel, hogy csak egymást figyelték, így elmaradt a várt izgalom.

A nem túl nagy iramról mindent elárul, hogy a hegyeket nem kedvelő Voeckler időveszteség nélkül, az első csoporttal együtt ért fel a célba, azaz továbbra is jelentős, csaknem kétperces előnnyel várja a folytatást, illetve a jövő hét közepétől esedékes alpokbeli szakaszokat.A győzelmet az összetettben nem veszélyes, ezért a favoritok által elengedett Vanendert szerezte meg, aki "jutalmul" a hegyi pontversenyben élen állónak járó pöttyös trikót is átvette.

Eredmények: 14. szakasz, Saint-Gaudens - Plateau de Beille, 168 km, hegyi befutó
1. Jelle Vanendert (belga, Omega Pharma-Lotto) 5:13:25 ó
2. Samuel Sanchez (spanyol, Euskatel-Euskadi) 21 mp hátrány
3. Andy Schleck (luxemburgi, Leopard-Trek) 46 mp h.

Az összetettben
1. Thomas Voeckler (francia, Europcar) 61:04:10 ó
2. Frank Schleck (luxemburgi, Leopard-Trek) 1:49 p hátrány
3. Cadel Evans (ausztrál, BMC Racing) 2:06 p h.

Vasárnap a Limous és Montpellier közötti 187 km-es etap vár a mezőnyre.Tour de France - A világbajnok Hushovd sikere a Pireneusokban

A világbajnok norvég Thor Hushovd egy hosszú szökés után megnyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny pénteki, 13. szakaszát

Összetettben továbbra is a francia Thomas Voeckler vezet. A Pau és Lourdes közötti, 156 km-es etapon a mezőny egy olyan szökevénycsoportot engedett el, amelyben nem volt az összetettben élen állókra veszélyes kerekes. Az utolsó hegyre, a Col d'Aubisque-re a francia Jérémy Roy tekert fel elsőként, honfitársa, David Moncoutie másodikként, és - meglepetésre - a sprinter Hushovd harmadikként.

A 42,5 km-es, célba vezető lejtmenetben Hushovd előbb Moncoutie-t érte utol, majd 3 km-re a befutótól Roy-t is otthagyta, utóbbi a hegyi pontversenyben élen állónak járó pöttyös trikóval vigasztalódhatott. Hushovd sikerével a spanyol Oscar Freire Gomez 2002-es szakaszgyőzelme után először fordult elő, hogy aktuális világbajnok etapot nyert a Touron. A szakasz során a 2004-ben és 2006-ban összetettben második német Andreas Klöden feladta a viadalt. A 2000-ben olimpiai bronzérmes kerekes korábban két nagy bukásban is benne volt, s hátsérülése nem javult.

Eredmények: 13. szakasz, Pau-Lourdes, 156 km
1. Thor Hushovd (norvég, Garmin-Cervelo) 3:47:36 ó
2. David Moncoutie (francia, Cofidis) 10 mp hátrány
3. Jérémy Roy (francia, FDJ) 26 mp h.

Az összetettben
1. Thomas Voeckler (francia, Europcar) 55:49:57 ó
2. Frank Schleck (luxemburgi, Leopard Trek) 1:49 p hátrány
3. Cadel Evans (ausztrál, BMC Racing) 2:06 p h.

Szombaton újabb pireneusi etap vár a mezőnyre, melynek során a Saint-Gaudens és Plateau de Beille közötti 168 km során hat hegyi hajrá lesz.

Tour de France - Sanchez nyert, Voeckler maradt az élen

A tavaly negyedik spanyol Samuel Sanchez nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny első magashegyi etapját, összetettben pedig a francia Thomas Voeckler megőrizte az élen állónak járó sárga trikót. Csütörtökön, a 12. szakaszon a Cugnaux és Luz Ardiden közötti 209 km, valamint a táv végén három pireneusi hegy várt a mezőnyre.

A legnagyobb favoritok végig egymást figyelték, így a dobogós helyeken három olyan versenyző - sorrendben Sanchez, a belga Jelle Vanendert és a luxemburgi Frank Schleck - végzett, akiket azért engedett el a mezőny, mert időfutamban nem túl jók, így összetettben kisebb az esélyük győzni.
Az ausztrál Cadel Evans, a luxemburgi Andy Schleck, az olasz Ivan Basso és Damiano Cunego, valamint a címvédő Alberto Contador folyamatosan egymás kerekét követve tekert fel az utolsó emelkedőn, de a Giro d'Italia spanyol győztese az utolsó kilométeren belül lemaradt, s újabb 13 másodperces hátrányt szedett össze. Voeckler csak 20 másodperccel kapott ki Andy Schleckéktől, így élen maradt.

Eredmények: 12. szakasz, Cugnaux-Luz Ardiden, 209 km, hegyi befutó
1. Samuel Sanchez (spanyol, Euskatel-Euskadi) 6:01:15 ó
2. Jelle Vanendert (belga, Omega Pharma-Lotto) 7 mp hátrány
3. Frank Schleck (luxemburgi, Leopard-Trek) 10 mp h.

Az összetettben
1. Thomas Voeckler (francia, Europcar) 51:54:44 ó
2. F. Schleck 1:49 p hátrány
3. Cadel Evans (ausztrál, BMC Racing) 2:06 p h.

Pénteken a Pau és Lourdes közötti 156 km-es etap vár mezőnyre.Tour de France - Cavendish ismét

A brit Mark Cavendish nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny szerdai, 11. szakaszát, míg összetettben a francia Thomas Voeckler megtartotta vezető pozícióját. A sprintbefutóban leggyorsabb Cavendish pályafutása 18., idei harmadik szakaszgyőzelmét aratta a Touron.

Eredmények: 11. szakasz, Blaye-les-Mines - Lavaur, 167,5 km
1. Mark Cavendish (brit, HTC-Highroad) 3:46:07 óra
2. Andre Greipel (német, Omega Pharma-Lotto) azonos idővel
3. Tyler Farrar (amerikai, GRM) a. i.

Az összetettben
1. Thomas Voeckler (francia, Europcar) 45:52:39 óra
2. Luis Leon Sanchez (spanyol, Rabobank) 1:49 p hátrány
3. Cadel Evans (ausztrál, BMC Racing) 2:26 p h.

Csütörtökön a Cugnaux és Luz Ardiden közötti 209 km leküzdése, illetve hegyi befutó vár a mezőnyre.


Tour de France - Greipel nyerte a tizedik szakaszt

A német Andre Greipel nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny keddi, 10. szakaszát, míg összetettben a francia Thomas Voeckler megtartotta vezető pozícióját. A pályafutása első Tour-on aratott szakaszsikerét elért Greipel mögött korábbi csapattársa, a brit Mark Cavendish végzett a második, míg a spanyol Jose Joaquin Rojas a harmadik helyen.

Eredmények: 10. szakasz, Aurillac-Carmaux, 161 km
1. Andre Greipel (német, Omega Pharma-Lotto) 3:31:21 óra
2. Mark Cavendish (brit, HTC-Highroad) azonos idővel
3. Jose Joaquin Rojas (spanyol, Movistar) a. i.

Az összetettben
1. Thomas Voeckler (francia, Europcar) 42:06:32 óra
2. Luis Leon Sanchez (spanyol, Rabobank) 1:49 p hátrány
3. Cadel Evans (ausztrál, BMC Racing) 2:26 p h.

Szerdán a Blaye les Mines és Lavaur közötti 167,5 km-es szakasz vár a mezőnyre.


Alekszandr Kolobnyev visszalépett

Visszalépett a Tour de France országúti kerékpáros körversenytől az orosz Alekszandr Kolobnyev, akinek tiltó listán lévő vízhajtót mutattak ki a szerdán levett vizeletmintájában.

"Nem tudom, hogy került a szer a szervezetembe - olvasható a Katyusa 30 éves kerekesének közleményében, amelyben arról is beszámol, hogy csapata nem rúgta ki az esetet követően.

A francia rendőrség átkutatta Kolobnyev szállodai szobáját, miután nyilvánosságra került a versenyző doppingvétsége, de nem talált illegális szereket.

A Kolobnyev mintájában kimutatott vízhajtó az UCI szabályai szerint nem minősül doppingszernek, ugyanakkor arra használják, hogy más tiltott szereket elfedjen. Emiatt az ilyen vétséget nem sújtják a versenyzői jog azonnali felfüggesztésével, de a versenyző és csapata ennek ellenére a visszalépés mellett döntött.

Kolobnyev a 2008-as pekingi olimpia mezőnyversenyében bronzérmet nyert, míg a 2007-es és 2009-es világbajnokságon egyaránt ezüstérmes lett.

Rajta kívül még egy kerekes nem állt rajthoz a hétfői szünnapot követő keddi etapon: az ukrán bajnok Alekszandr Popovics vasárnap óta lázas, ezért csapata nem engedte elindulni. A Radioshack immár harmadik versenyzőjét vesztette el, ugyanis korábban bukások miatt két legjobbja, a szlovén Janez Brajkovic és az amerikai Chris Horner is feladta a Tourt, a német Andreas Klöden pedig hátsérüléssel folytatja a viadalt.

Rendőrségi vizsgálat

A francia rendőrség vizsgálatot indított a Tour de France országúti kerékpáros körverseny vasárnapi szakaszán történt baleset ügyében, melyben egy televíziós autó két kerekest elütött.

A rendőrség tájékoztatása szerint megkezdődött az áldozatok és az autót vezető sofőr kihallgatása, és szeretnék minél hamarabb lezárni az ügyet, mert a mezőny kedden továbbteker.

A 9. etapon egy ötfős szökevénycsoport haladt az élen, amikor a francia televízió egyik autója elütötte a holland Johnny Hoogerlandot és a spanyol Juan Antonio Flechát, előbbi több métert repült az ütközés következtében, majd egy póznának zuhant. Mindkét versenyző kisebb-nagyobb sérüléseket szenvedett, a többiek pedig utolérték őket. A háromfősre csökkent szökevénycsoport négy perccel a mezőny előtt ért célba.

Tour de France - Megvan az idei első doppingvétség

Megvan a Tour de France országúti kerékpáros körverseny idei első doppingvétsége: az orosz Alekszandr Kolobnyev szolgáltatott pozitív mintát. A nemzetközi szövetség (UCI) tájékoztatása szerint a Katyusa orosz versenyzőjének szervezetében egy tiltott szerek közé tartozó vízhajtót mutattak ki a múlt szerdán levett vizeletminta A próbájában. Négy napja van Kolobnyevnek, hogy kérje a B próba elemzését.

A csapat vezetői jelenleg éppen a 30 éves kerekessel tárgyalnak, hogy folytatja-e a Tourt, de ez nem túl valószínű, viszont hivatalos döntés csak hétfőn késő este várható.

A Kolobnyev mintájában kimutatott vízhajtó az UCI szabályai szerint nem minősül doppingszernek, ugyanakkor arra használják, hogy más tiltott szereket ne tudjanak kimutatni. Emiatt az ilyen vétséget nem sújtják a versenyzői jog azonnali felfüggesztésével. Kolobnyev a 2008-as pekingi olimpia mezőnyversenyében bronzérmet nyert, míg a 2007-es és 2009-es világbajnokságon egyaránt ezüstérmes lett.

A vasárnapi szakaszon nagyot bukó kazah Alekszandr Vinokurovot megoperálták egy párizsi kórházban.

Az Issoire és Saint-Flour közötti, több bukással "tarkított" 9. etapon az Asztana csapat első számú versenyzője járt a legrosszabbul, eltört a combcsontja, s a helyszínről mentőphelikopterrel szállították kórházba.
Az idei francia körverseny első kilenc napján rengeteg volt a bukás, vasárnap a Vinokurov-féle balesetben 30-an voltak érintettek: a tavalyi Tour ötödik helyezettje, a belga Jurgen van den Broeck a lapockáját, az amerikai David Zabriskie a csuklóját, a szintén belga Fredrik Willems pedig a kulcscsontját törte el, s valamennyien feladták a viadalt.

Wigginst megműtik

Megműtik Bradley Wiggins brit országúti kerékpárost, aki pénteken egy hatalmas bukásban eltörte a kulcscsontját, s emiatt kénytelen volt feladni a Tour de France-t.

A csapat közlése szerint az operációt követően tíz nap múlva ülhet ismét nyeregbe a pályakerékpárban háromszoros olimpiai bajnok versenyző.
A 2009-es Touron negyedik helyezett bringás hétfőn fekszik kés alá, s tervei szerint az augusztus 20-án kezdődő Vuelta a Espanán már rajthoz áll.

Tour de France - Bukások, balesetek, új éllovas

Hosszú szökést követően a spanyol Luis Leon Sanchez nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny vasárnapi, kilencedik szakaszát, míg összetettben a francia Thomas Voeckler vette át a vezetést a norvég Thor Hushovdtól. Az Issoire és Saint-Flour közötti 208 km-es etapon ötfős szökevénycsoport lépett meg a mezőnytől, amelyben egy újabb hatalmas bukás borzolta a kedélyeket. A balesetben a 2006-os Vuelta a Espana kazah bajnoka, Alekszandr Vinokurov a combcsontját, a tavalyi Tour ötödik helyezettje, a belga Jurgen van den Broeck a lapockáját, az amerikai David Zabriskie a csuklóját, a szintén belga Fredrik Willems pedig a kulcscsontját törte el.Valamennyien feladták a viadalt. Ezt követően a mezőny úgy döntött, meg sem próbálja utolérni a kvintettet, azaz semlegesen csak végigtekeri a szakaszt, ezzel eldőlt, hogy Hushovd elveszíti az összetettben élen állónak járó sárga trikót, amelyet így Voeckler vehetett át. A szökevénycsoport sem úszta meg baleset nélkül az etapot, ugyanis egy autó elütötte a holland Johnny Hoogerlandot és a spanyol Juan Antonio Flechát, előbbi több métert repült az ütközés következtében. Az emiatt háromfősre csökkent szökevénycsoport négy perccel a mezőny előtt ért célba.Eredmények: 9. szakasz, Issoire - Saint-Flour, 208 km
1. Luis Leon Sanchez (spanyol, Rabobank) 5:27:09 ó
2. Thomas Voeckler (francia, Europcar) 5 mp hátrány
3. Sandy Casar (francia, FDJ) 13 mp h.

Az összetettben
1. Voeckler 38:35:11 ó
2. Sanchez 1:49 p hátrány
3. Cadel Evans (ausztrál, BMC Racing) 2:26 p h.

Hétfőn szünnap lesz, kedden pedig az Aurillac és Carmaux közötti 161 km-es szakasz vár a mezőnyre.


8. szakasz

A portugál Rui Alberto Costa nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny szombati, 8. szakaszát, míg összetettben a norvég Thor Hushovd hősies küzdelemben megőrizte az élen állónak járó sárga trikót.

Az Aigurande és Super Besse Sancy közötti 190 km-es etap utolsó részében egy-egy második és harmadik kategóriás hegy várt a mezőnyre, így azt lehetett valószínűsíteni, hogy Hushovd nem tudja megtartani vezető helyét. A kiváló sprinter azonban utolsó erőtartalékait mozgósítva, a legjobbak 23 fős csoportjával együtt, azonos idővel haladt át a célvonalon.

A győzelmet Costa úgy szerezte meg, hogy egy korai szökésből egyedüliként tudott mindvégig elől maradni, társait az utolsó kilométereken utolérte a mezőny, amely végül 15 másodperccel maradt el a tőle.

Eredmények 8. szakasz, Aigurande-Super Besse Sancy, 190 km

1. Rui Alberto Costa (portugál, Movistar) 4:36:46 ó
2. Philippe Gilbert (belga, Omega Pharma-Lotto) 12 mp hátrány
3. Cadel Evans (ausztrál, BMC Racing) 15 mp h.

Az összetettben
1. Thor Hushovd (norvég, Garmin-Cervelo) 33:06:28 ó
2. Evans 1 mp hátrány
3. Frank Schleck (luxemburgi, Leopard-Trek) 4 mp h.

Vasárnap az Issoire és Saint-Flour közötti 208 km-es etap vár a mezőnyre.


Tour de France - Cavendish nyert, Wiggins és Boonen feladta

A brit Mark Cavendish idei második sikerét aratta a Tour de France országúti kerékpáros körversenyen, melynek pénteki, hetedik szakaszán a norvég Thor Hushovd megőrizte az összetettben élen állónak járó sárga trikót. A Le Mans és Chateauroux közötti 215 km-es etapon a szigetországi sprinter tömeghajrában haladt át elsőként a célvonalon. Cavendish az előző három évben 15 szakaszgyőzelmet ünnepelhetett a Touron.

A pénteki szakasz során ismét egy hatalmas bukás okozott izgalmat, a balesetben eltört a kulcscsontja a pályakerékpárban háromszoros olimpiai bajnok Bradley Wigginsnek. A 2009-es viadalon negyedik helyezett brit kerekes nem is tudta folytatni a versenyt. Szintén feladta a küzdelmet a korábbi világbajnok belga Tom Boonen, aki még csütörtökön bukott hatalmasat.

Eredmények: 7. szakasz, Le Mans-Chateauroux, 215 km

1. Mark Cavendish (brit, HTC-Highroad) 5:38:53 ó
2. Alessandro Petacchi (olasz, Lampre) azonos idővel
3. André Greipel (német, Omega Pharma-Lotto) a.i.

Az összetettben
1. Thor Hushovd (norvég, Garmin-Cervelo) 28:29:27 ó
2. Cadel Evans (ausztrál, BMC Racing) 1 mp hátrány
3. Frank Schleck (luxemburgi, Leopard-Trek) 4 mp h.

Szombaton az Aigurande és Super Besse Sancy közötti 190 km-es etap vár a mezőnyre.


6. szakasz: norvég siker

A norvég Edvald Boasson Hagen nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny csütörtöki, hatodik szakaszát.

A második helyen az ausztrál Matthew Harley Goss végzett, míg a harmadik, az összetettben továbbra is az élen álló norvég Thor Hushovd lett.
Eredmények - 6. szakasz, Dinan-Lisieux, 226 km
1. Edvald Boasson Hagen (norvég, Sky Procycling) 5:13:37 ó
2. Matthew Harley Goss (ausztrál, HTC) azonos idővel
3. Thor Hushovd (norvég, Cervelo) a.i.

Az összetettben
1. Hushovd 22:50:34 ó
2. Cadel Evans (ausztrál, BMC Racing) 1 mp hátrány
3. Frank Schleck (Leopard-Trek) 4 mp h.

Pénteken a Le Mans és Chateauroux közötti 215 km-es etap vár a mezőnyre.
 

Cavendish első idei sikere

A brit Mark Cavendish idei első sikerét aratta a Tour de France országúti kerékpáros körversenyen, melynek szerdai, 5. szakaszán a norvég Thor Hushovd ismét megőrizte az összetettben élen állónak járó sárga trikót.

A Carhaix és Cap Fréhel közötti 158 km-es etapon a szigetországi sprinter tömeghajrában haladt át elsőként a célvonalon. Cavendish az előző három évben 15 szakaszgyőzelmet ünnepelhetett a Touron.

A bukásokkal tarkított versenynapon némi rémületet keltett, hogy a címvédő Alberto Contador 87 km-re a céltól elesett, de látszólag nem szenvedett sérülést, s a mezőnnyel azonos idővel ért célba. Nem járt ilyen jól a szlovén Jenez Brajkovic, aki szintén érintett volt a balesetben, neki fel kellett adnia a versenyt.

Eredmények: 5. szakasz, Carhaix-Cap Fréhel, 158 km
1. Mark Cavendish (brit, HTC-Highroad) 3:38:32 ó
2. Philippe Gilbert (belga, Omega Pharma-Lotto) azonos idővel
3. José Joaquin Rojas (spanyol, Movistar) a.i.

Az összetettben
1. Thor Hushovd (norvég, Garmin-Cervelo) 17:36:57 ó 2. Cadel Evans (ausztrál, BMC Racing) 1 mp hátrány 3. Frank Schleck (Leopard-Trek) 4 mp h.

Csütörtökön a Dinan és Lisieux közötti 226 km-es etap vár a mezőnyre.


Tour de France - Evans részsikere, Hushovd maradt az élen

Az ausztrál Cadel Evans nyerte nagy csatában a francia kerékpáros körverseny, a Tour de France keddi, negyedik szakaszát, mely után továbbra is a norvég Thor Hushovd áll az élen. A Lorient és Mur-de-Bretagne közötti 172 km-es távon a sprintereknek nem volt esélyük beleszólni a legjobb helyek elosztásába, mivel a cél előtti rövid emelkedőn a címvédő Alberto Contador iramváltása miatt leszakadtak.

A végén Evans és - a Tour elején legnagyobb riválisaival szemben elsősorban egy baleset miatt komolyabb, közel kétperces hátrányba került - Contador harcából kevesebb mint fél kerékhosszal az ausztrál jött ki jobban. A nap meglepetése az volt, hogy Hushovd meg tudta tartani az összetettben vezetőnek járó sárga trikót annak ellenére, hogy ő kifejezetten gyenge az emelkedőkön. Ezúttal óriásit küzdött, s ha nagy nehézségek árán is, de a legjobbakkal azonos idővel ért célba.

Eredmények: 4. szakasz, Lorient - Mur-de-Bretagne, 172 km

1. Cadel Evans (ausztrál, BMC Racing) 4:11:39 ó
2. Alberto Contador (spanyol, Saxo Bank Sungard) azonos idővel
3. Alekszandr Vinokurov (kazah, Asztana) a i.

Az összetett állása
1. Thor Hushovd (norvég, Garmin-Cervelo) 13:58:25 ó
2. Cadel Evans (ausztrál, BMC Racing) 1 mp hátrány
3. Frank Schleck (luxemburgi, Leopard-Trek) 4 mp h.

Szerdán a Carhaix és Cap Fréhel közötti 158 km-es szakasz vár a mezőnyre.


Tour de France - Farrar nyerte a szakaszt, Hushovd maradt az élen

Az amerikai Tyler Farrar nyerte a hétfői harmadik szakaszt a francia kerékpáros körversenyen, a Tour de France-on. A sprintbefutó végén a hazai közönség előtt szereplő Romain Feillu végzett a második, míg a spanyol José Joaquin Rojas a harmadik helyen. Az összetettben továbbra is a norvég Thor Hushovd áll az élen.

Eredmények 3. szakasz, Olonne-sur-Mer - Redon, 198 km

1. Tyler Farrar (amerikai, Cervelo) 4:40:21 óra
2. Romain Feillu (francia, VacansoleiL-DCM) azonos idővel
3. José Joaquin Rojas (spanyol, Movistar) azonos idővel

Az összetett állása

1. Thor Hushovd (norvég, Garmin-Cervelo) 9:46:46 ó
2. David Millar (spanyol, Garmin-Cervelo) azonos idővel
3. Cadel Evans (ausztrál, BMC Racing) 1 mp hátrány

Kedden a Lorient és Mur-de-Bretagne közötti 172 km-es szakasz vár a mezőnyre.Tour de France - Thor Hushovd az élen

A második szakasz után a norvég Thor Hushovd vette át az összetett első helyét a francia kerékpáros körversenyen, a Tour de France-on, miután csapatával, a Garminnal megnyerte a Les Essarts környékén rendezett időfutamon.

A 23 km-es etapot az amerikai istálló tagjai négy másodperccel teljesítették gyorsabban a BMC és a Sky csapatainál, így összetettben Hushovd mögött csapattársa, a brit David Millar a második jelenleg, a harmadik viszont a szombati nyitószakaszon második ausztrál Cadel Evans, a BMC első számú kerekese.

A végső győzelemre esélyesek közül a luxemburgi Andy Schleck mindössze öt másodpercet kapott Hushovdtól, s - ami számára lényegesen fontosabb - egyet Evanstől. A legutóbbi két viadalon második Schleck ráadásul csapatával legnagyobb riválisát, a címvédő, háromszoros győztes Alberto Contadort és társait 23 mp-cel verte, így tovább növelte az első napon szerzett 75 mp-es előnyét a spanyollal szemben.

Eredmények 2. szakasz, Les Essarts, 23 km, csapatidőfutam

1. Garmin-Cervelo 24:48 p
2. BMC Racing 4 mp hátrány
3. Sky Procycling 4 mp hátrány

Az összetett állása
1. Thor Hushovd (norvég, Garmin-Cervelo) 5:06:25 ó
2. David Millar (spanyol, Garmin-Cervelo) azonos idővel
3. Cadel Evans (ausztrál, BMC Racing) 1 mp hátrány

Hétfőn az Olonne-sur-Mer és Redon közötti 198 km-es szakasz vár a mezőnyre.


Contador hátrányban

A belga Philippe Gilbert nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny első szakaszát.

A belga Philippe Gilbert nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny első, szombati szakaszát, míg a címvédő spanyol Alberto Contador 10 km-re a céltól bukásba keveredett, így végül több mint egyperces hátrányt szedett össze.

A Passage du Gois és Mont des Alouettes közötti 191,5 km-es etap sokáig nem hozott izgalmat, azonban alig 10 km-re a céltól egy bukás miatt kettészakadt a mezőny. Később az élbolyban újabb bukás volt, de ez kevesebb mint két kilométerre a céltól történt, s ilyenkor a szabályok értelmében már a baleset miatt lemaradókat is a főmezőnnyel azonos idővel sorolják be. Emiatt bár Contador 1:20 perces hátránnyal a legnagyobb riválisaival együtt tekert a célba, de rajta kívül a végső sikerre esélyesek közül csak a spanyol Samuel Sanchez volt érintett az első bukásban, a többieket - így például a luxemburgi Andy Schlecket vagy az olasz Ivan Bassót - csupán 6 mp-es hátránnyal könyvelték el.

Az élbolyban Gilbert 500 méterre a céltól váltott ritmust, és senki nem tudott vele tartani az emelkedős hajrában, így 3 másodperc előnnyel haladt át a célvonalon.

Eredmények

1. szakasz, Passage du Gois - Mont des Alouettes, 191,5 km
1. Philippe Gilbert (belga, Omega Pharma-Lotto) 4:41:31 ó
2. Cadel Evans (ausztrál, BMC Racing) 3 mp hátrány
3. Thor Hushovd (norvég, Garmin-Cervelo) 6 mp h.

Vasárnap, Les Essarts-ban egy 23 km-es csapat időfutam vár a mezőnyre.


98. Tour de France - Contador az esélyes

A jelenlegi legjobb országúti kerékpárosnak tartott spanyol Alberto Contador címvédésre készül a szombaton rajtoló 98. Tour de France-on.

A jelenlegi legjobb országúti kerékpárosnak tartott spanyol Alberto Contador nem pusztán címvédésre készül a szombaton rajtoló 98. Tour de France-on, ugyanis idén már megnyerte a Giro d'Italiát, s a duplázás legutóbb 13 éve sikerült, akkor az olasz Marco Pantaninak.

A 28 éves bringás nem élete első duplázására készül, mivel 2008-ban a belga Eddy Merckx (1973) és az olasz Giovanni Battaglin (1981) után harmadikként sikerült neki ugyanabban az évben megnyernie a Girót és a Vuelta a Espanát. Amennyiben most is diadalmaskodik, az olasz Fausto Coppi (1949, 1952), a francia Jacques Anquetil (1964), Merckx (1970, 1972, 1974), a francia Bernard Hinault (1982, 1985), az ír Stephen Roche (1987), a spanyol Miguel Indurain (1992, 1993) és az olasz Marco Pantani (1998) nyomdokaiba lépne a Giro-Tour duplázással.

Contador a Giro 2008-as és 2011-es, a Vuelta 2008-as, továbbá a Tour 2007-es, 2009-es és 2010-es megnyerése után hetedik diadalát arathatja a háromhetes körversenyeken, ezzel pedig Induraint, Coppit és az amerikai Lance Armstrongot érné utol. Náluk többször pedig csak Merckx (11), Hinault (10) és Anquetil (8) győzött.Contador újabb sikere amiatt szintén érdekes lehet, hogy "megkoronázása" hivatalosan akkor válik véglegessé, ha augusztusban a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) felmenti a doppingvétség vádja alól. Tavalyi diadalakor ugyanis klenbuterol nyomaira bukkantak szervezetében, a spanyol szövetség felmentette, azonban a nemzetközi szövetség (UCI) és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) a CAS-hoz fordult. Előbbi szervezet jelezte, amennyiben a CAS bűnösnek találja Contadort, megfosztja őt valamennyi azóta elért győzelmétől.
A Saxo Bank kerekesét elsősorban két versenyző, az elmúlt két évben mögötte második luxemburgi Andy Schleck és a címvédőként a Girót a Tour miatt feláldozó olasz Ivan Basso akadályozhatja meg negyedik Tour-diadalában. A legnagyobb kérdés, hogy miként tudott a minden idők egyik legnehezebb kerékpáros viadalának tartott olasz körverseny megnyerése után regenerálódni Contador, mert nehéz szakaszokban Franciaországban sem lesz hiány.

A Girón 2006-ban és 2010-ben győztes Bassón és a Touron sorozatban háromszor a legjobb fiatal (25 éven aluli) versenyzőnek bizonyult Schlecken kívül további hat versenyzőre érdemes majd figyelni. Utóbbi bátyja, Fra:nk Schleck, a tavaly negyedik spanyol Samuel Sanchez, a 2007-ben és 2008-ban második ausztrál Cadel Evans, a Vuelta 2006-os kazah bajnoka, Alekszandr Vinokurov, a Girót 2004-ben megnyerő olasz Damiano Cunego, továbbá a feltörekvő versenyzők közül a holland Robert Gesink okozhat forró pillanatokat a három nagy favoritnak a Pireneusokban és az Alpokban.A sprintereknél is óriási harc várható a mezőnypontversenyben. Ebben a kategóriában élen végezhet a címvédő olasz Alessandro Petacchi, aki két szakaszgyőzelemre van attól, hogy a kerékpársport történetében Merckx (64) és honfitársa, Mario Cipollini (57) után elérje az 50 etapsikert a három nagy körversenyen. A legnagyobb esélyes itt azonban a brit Mark Cavendish, aki az elmúlt három évben 15 szakaszgyőzelmet aratott.
A 98. Tour de France 22 csapatának 198 indulójára 3430,5 km kilométer teljesítése vár. A 21 szakaszból álló viadal programjában egy-egy egyéni és csapat időfutam, továbbá négy hegyi befutó szerepel. A versenyen két szünnap lesz.

Nagy kérdés, hogy idén a doppingbotrány elkerüli-e a Tourt, mivel az utóbbi tíz év győztese közül csak két kerékpáros, a spanyol Carlos Sastre és az amerikai Greg LeMond neve nem merült fel semmilyen doppingügyben.

A 98. Tour de France programja

1. szakasz, július 2.: Passage du Gois-Mont des Alouettes, 191 km
2. szakasz, július 3.: Les Essarts, 23 km, csapat időfutam
3. szakasz, július 4.: Olonne-sur-Mer - Redon, 198 km
4. szakasz, július 5.: Lorient - Mur-de-Bretagne, 172 km
5. szakasz, július 6.: Carhaix-Cap Fréhel, 158 km
6. szakasz, július 7.: Dinan-Lisieux, 226 km
7. szakasz, július 8.: Le Mans-Chateauroux, 215 km
8. szakasz, július 9.: Aigurande-Super Besse Sancy, 190 km
9. szakasz, július 10.: Issoire - Saint-Flour, 208 km
10. szakasz, július 12.: Aurillac-Carmaux, 161 km
11. szakasz, július 13.: Blaye-les-Mines - Lavaur, 168 km
12. szakasz, július 14.: Cugnaux-Luz Ardiden, 209 km, hegyi befutó
13. szakasz, július 15.: Pau-Lourdes, 156 km
14. szakasz, július 16.: Saint-Gaudens - Plateau de Beille, 168 km, hegyi befutó 15. szakasz, július 17.: Limous-Montpellier, 187 km
16. szakasz, július 19.: Saint-Paul-Trois-Châteaux - Gap, 163 km
17. szakasz, július 20.: Gap-Pinerolo, 179 km
18. szakasz, július 21.: Pinerolo-Galibier/Serre-Chevalier, 189 km, hegyi befutó 19. szakasz, július 22.: Modane-Alpe d,Huez, 109 km, hegyi befutó
20. szakasz, július 23.: Grenoble, 41 km, egyéni időfutam
21. szakasz, július 24.: Créteil-Paris/Champs-Elysées, 160 km

Olvasóink írták

 • 19. RickCartman 2011. július 23. 19:50
  „18. IV.Béla
  Igazad van, nagyon jó volt az egész, izgalmas, fordulatos, és végülis a sport egy igazságos dolog. (Lásd a focit, ahol nyilatkozatokkal már előre megnyertük az összes európai kupát, a valóság aztán mindig megadja az igaz választ.)
  Andynak pedig még sok éve van hátra a kerékpársportban (ld. Armstrong), nyerhet még eleget.”
 • 18. IV.Béla 2011. július 23. 19:41
  „17. RickCartman!

  Biza, nem rogyott meg Cadel egyszer sem, teljesen megérdemelte a győzelmet. Andyt meg "meg kell tanítani" időfutamot menni, mert soha nem fogja anélkül megnyerni a Tourt.

  Az utóbbi három szakasz nagyon jó volt, így azért mégsem kell keserű szájízzel visszagondolni erre a három hétre sem.”
 • 17. RickCartman 2011. július 23. 19:03
  „12. RickCartman 2011.07.15. 18:38 - "Ha most kellene tippelni, nálam Evans a befutó, de sok van még hátra."
  nos? van még kérdés? :-D
  (a CNN sporthíreiben már azt írták: megnyerte az első ausztrál a Tourt, néztem, hogy akkor milyen nap is van ma, de aztán megvilágosodtam, egyenletes, szép teljesítmény volt ezzel a mai időfutammal megkoronázva)”
 • 16. IV.Béla 2011. július 22. 18:57
  „Nagyon jó szakasz volt a mai, hosszú idő után sikerült élőben néznem egy egész szakaszt. Sajnálom, hogy Cadel nem tudott elmenni Andytól, bár lehet, hogy ő pont holnapra tartogatja az erejét. Nincs egy perc előnye sem Andynak, 43 km alatt ezt Cadel le tudja dolgozni, remélem, sikerül is neki, nagy eredmény lenne ez neki így a pályafutása vége felé. Andy, neked meg még van időd, ne siess! :)

  Úgy néz ki, hogy születőben van egy nagyon jó kerekes Rolland személyében, aki szerintem már ezen a Touron is jobban tudott volna menni, mint Voeckler, ha nem Thomas lenne az Europcar első embere, meg nem ő került volna anno szökésbe. Na, de majd jövőre!

  Egyébként dopping ide vagy oda, Contador minden tiszteletet megérdemel, ahogy tegnap és ma küzdött!”
 • 15. IV.Béla 2011. július 22. 11:02
  „14. Napocska!

  Mondd csak, Napocskám, mi nyomja a pici, gondterhelt lelked?”
 • 14. Napocska 2011. július 21. 14:38
  „12. és 13. többet ártotok a kerékpározásnak, a sportnak, mint a dopping!”
 • 13. IV.Béla 2011. július 18. 23:39
  „12. RickCartman!

  Ráadásul az a négy perc Voecklertől van, aki valószínűleg a végén az első tízbe is alig fog beférni. Holnap (kedden) még melegítő etap jön, aztán következik az Alpok; csütörtökön és pénteken összesen öt kiemelt és egy első kategóriás dombocska jön majd, abból ráadásul kétszer másszák meg a Galibier-t, egyszer pedig az Alp d´Huezen lesz hegyibefutó. Aztán szombaton, hullafáradtan jöhet egy finom kis egyéni időfutam. Lesz itt esemény még (már..)!”
 • 12. RickCartman 2011. július 15. 18:38
  „11. IV.Béla
  Ma Hushovd győzelme nagyon tetszett, nagyot küzdött, ez végre már igazi verseny volt, nagy heggyel, nagy lejtővel, izgalommal, ilyen az igazi Tour.
  Contador tényleg nem megy olyan egyértelműen, mint a korábbi győzelmei idején, de majd meglátjuk, az a 4 perc hátrány összetettben önmagában nem sok. Magam is kíváncsi vagyok, vajon a többiek milyen formában vannak. A Schleck-tesókat különösebben nem csípem, de ez sport, nem szimpátiaverseny.
  Ha most kellene tippelni, nálam Evans a befutó, de sok van még hátra. Majd meglátjuk(illetve "sajnos" pont a végén már bőven nyaralásban leszek, de azért van laptop, hogy ha nem is fogom a tengerparton az egész közvetítést végignézni, legalább összefoglalót, meg az eredményeket azért tudom majd követni.)
  Basso és Cunego szerintem sem esélyesek, nagyon jó versenyzők, de ez egy kivételes verseny.”
 • 11. IV.Béla 2011. július 15. 13:37
  „10. RickCartman!

  Érvekből megint semmi, csak csupa-csupa személyeskedés. Nagyot küzdve, jól megvédted az érveid, na.

  Kár amúgy a sok bukásért és visszalépésért. Idén így, hogy - egyelőre, mert még csak az első hegyi szakaszon vagyunk túl - Contador és Schleck sem tűnik valami kiemelkedően erősnek, nagyon nagy versenyt láthattunk volna. Kíváncsi vagyok, hogy a Schleck-tesók közül mikor derül ki, ki lesz a tényleges vezér, meg hogy Evansnek lesz-e majd gyenge napja. Basso és Cunego szerintem nem lesz ott a végén.”
 • 10. RickCartman 2011. július 14. 18:40
  „IV.Béla
  "Ja, mutassál már légy szíves valami forrást a kutatóintézetek állásfoglalásával."
  Nem vagyok szakember, ellentétben veled. Meghajtom fejem megkérdőjelezhetetlen tudásod, hozzáértésed, éles elméd előtt.
  Nem tiltották el. Ez tény. Hogy miért? Neked van igazad: kettős mérce? Ez csak feltételezés. A te, saját, kristálytiszta feltételezésed. Hogy a többieket miért tiltották el, csak az isteni Albertot nem? Nem tudom.Őszintén mondom. csodálom tudásodat, hogy erre is rávilágítottál. Mélyen sajnálom, ami veled történt.Ha jómagam ennyire értenék a témához, már régen a CAS, a UCI, vagy a WADA szakértői gárdájában dolgoznék, kiváló tudásomat magas fizetésért kamatoztatva.
  Elnézést a szakszerűtlen belekotyogásért, kezit csókolom.”
 • 9. öszödiböszme 2011. július 11. 21:39
  „Üdv Mind kettőtöknek!! Úgy érzem negyedik Bélának igaza van. Sajnos szerintem is mindenki cuccol. Pedig szerintem a non plus ultra Lance Armstrong volt. Na ő sem volt tiszta. Élvezet volt olvasni benneteket!!!”
 • 8. IV.Béla 2011. július 11. 21:12
  „7. RickCartman!

  "Az ellenérv a hozzászólásom,( szövegértés!) " Jók az érveid, valóban. Csupa megingathatatlan tény.

  De mindegy is, igazából cáfolni nem tudod, amit mondok, a válaszod annyi, hogy "bulvárlapokból valók" az értesüléseim. No akkor, Contadot ügyvédjét Senyor Bulvárlapnak hívják?? Vagy a cyclingnews a bulvárlap? Esetleg az UCI?

  Nem érted? Contadot megbukott! Pozitív lett az A- , B- és a megsmételt próbái is, de a spanyol szövetség fölmentette (az UCI pedig azon van, hogy ez az ítélet megváltozzon, csak tárgyalás híján még nem volt rá lehetősége). Amíg pedig nincs hivatalos elmarasztaló ítélet, addig a Tour szervezőinek kötelező volt elfogadni a nevezését.

  Itt nem a doppinggal van a gond, mert ebben a sportban mindenki tolja (ma éppen Kolobnyev bukott meg), hanem a kettős mércével. Amíg a nagyobbak közül egy Ullrichot, egy Bassót, egy Vinót gond nélkül el lehetett tiltani, addig egy Contadort még a pozitív minta ellenére sem.

  Ja, mutassál már légy szíves valami forrást a kutatóintézetek állásfoglalásával.”
 • 7. RickCartman 2011. július 11. 16:06
  „6. IV.Béla 2011.07.09. 22:50
  Az ellenérv a hozzászólásom,( szövegértés!)-ha doppingszakértő vagy, elnézésedet kérem. Továbbra is olyan dolgokat írsz le a doppingról, amit még a kutatóintézetek is vitatnak, ha mégis nálad van a bölcsek köve, állj elő vele-ezt tanácsoltam. Neked írtam, ha ez személyeskedés, akkor vedd annak.
  Értesüléseid a bulvárlapokból valók, én ezeknek nem hiszek, kételkedő a természetem-most magammal személyeskedtem, látod, magamat sem kímélem, ha személyeskedésről van szó:-)”
 • 6. IV.Béla 2011. július 09. 22:50
  „5. RickCartman!

  Látom valahogy ellenérvet nem tudtál felhozni, viszont a személyeskedés nevű műfajban nagyon otthon vagy.

  Nyilván, ha ennyire tájékozott vagy, akkor azt is tudod, hogy mit is állít Alberto fiú, hogyan is került a vérébe az anyag: a szállás egyik szakácsának a főztje sem nyerte el Contador szimpátiáját, aki így Spanyolországból hozatott saját séfet, a szakács pedig saját "ételeket" is hozott magával. Albi jóízűen evett egy marhasteaket, majd az ellenőrzésen kimutatták a doppingszert.

  Contiék azzal védekeznek, hogy a marhában volt benne a dopping. Hogy milyen szeszélyes természetűek ezek az ottani bocik, egyik-másik még doppingol is!”
 • 5. RickCartman 2011. július 09. 18:41
  „4. IV.Béla 2011.07.03. 11:50 Még szerencse, hogy okosabb vagy mindenkinél, ezeket miért nem a Tour szervezőivel osztod meg, miért egy vidéki hetilap hozzászólásai között fecséreled tudásod gyöngyszemeit?

  Rovatszerkesztő: el tetszett szunyókálni, a mai szakaszt nem Cavendish nyerte.”
 • 4. IV.Béla 2011. július 03. 11:50
  „3. RickCartman!

  Az egyetlen egy gond ezzel, hogy Contador "ártatlannak tekintendő", az az, hogy ő ténylegesen meg is bukott, az összes próbája pozitív lett, és mégsem tiltották el a mai napig. Engedték elindulni a Girón, majd utána - minő véletlen - a Tour előtt esedékes tárgyalását hipp-hopp elhalasztották augusztusra.
  Pár hete voltak olyan hírek, hogy visszamenőleges hatállyal megváltoztatják a klenbuterol használatára vonatkozó szabályozást, és csak akkor minősül pozitívnak a teszt, ha bizonyos határérték fölötti mennyiséget találnak a mintában. Végül a WADA nem változtatott, úgyhogy most Contador keresheti az újabb menedéket.. Reméljük, a következő tárgyalásig nem adja neki oda Hamilton azokat a fotókat, ahol Armstrong tolja magába az EPO-t, mert akkor garantáltan felmentik. :)”
 • 3. RickCartman 2011. július 03. 02:20
  „Reméljük, jó lesz, és szoros, és nem ilyen buta bukások döntik el a végén, mint az első napon voltak!
  Contador ellen egyébként semmilyen vétség miatt nem született elmarasztaló ítélet, tehát mindaddig ártatlannak tekintendő. (Ahogyan ártatlan is, meggyőződésem szerint, két hete kellt végigtekerni egy ilyen versenyen, ilyen szigorú ellenőrzés mellett lehetetlen doppingolni, egyszerűen kiváló sportember, és kész.)”
 • 2. IV.Béla 2011. július 01. 13:11
  „Contador eygébként nem győzi nyilatkozni, hogy nem ő az esélyes, meg még mindig érzi a Girót a lábaiban, emellett Andy Schleck és Evans saját magukat meg erősnek érzik. De ez szerintem csak etetés, Contador sajnos nyerni fogja a versenyt, viszont szorosabb lehet a küzdelem, mint eddig bármikor!”
 • 1. TNA85 2011. július 01. 11:31
  „Dopping ide vagy oda, de a világ egyik legszebb sportja a kerékpározás.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Német Nagydíj: Lewis Hamilton győzött - galéria

Lewis Hamilton, a McLaren pilótája nyerte a Forma-1-es Német Nagydíjat. Tovább olvasom