Kisalföld logö

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Totóesélyek a 50. hétre

Az e heti totóban német és olasz mérkőzések szerepelnek.
1. Bayern München-Schalke 04 1

A Bayern magabiztosan nyomul a bajnoki cím megszerzése felé. Sem otthon, sem pedig idegenben (az elmúlt fordulóban Stuttgartban nyert 3-0-ra) nem talált az utóbbi hetekben legyőzőre. Igaz, a Schalke nemrég Münchenben a Német Kupában csak 11-es rúgásokkal esett ki a bajorok ellen, de más a kupa és más a bajnokság…

2. Bremen-Mönchengladbach 1

Liszteséknek nem sikerült az elmúlt fordulóban nyerniük, igaz ellenfelük az a Schalke 04 volt, amelyet hazai pályán több mint hatvanezer fanatikus szurkoló biztatott. Így a brémaiaknak csak pünkösdi királyságot jelentett a második hely, hiszen a Dortmund hazai győzelmével és jobb gólkülönbségével elvette tőlük azt. Ezért gondoljuk, hogy a zöld-fehérek nem hagyják annyiba a dolgot, nyernek hazai környezetben a Gladbach ellen és újra visszafoglalják helyüket a dobogó második fokán.

3. Bochum-1860 München 1 2

A Bochum bajnokság kezdetén mutatott lendülete alább hagyott, s már hazai pályán sem olyan magabiztos, mint a rajtnál volt. Ellenfele, a kisebbik müncheni gárda az elmúlt héten súlyos, 3-0-as vereséget szenvedett az Olimpiai stadionba a Leverkusentől. Nem olyan csapatnak ismerjük azonban az oroszlánosokat, hogy a következő héten ne lenne képes kiköszörülni a csorbát. Ezért adunk a hazaiak győzelme mellett a vendégeknek is esélyt a sikerre.

4. Cottbus-Dortmund X 2

A Cottbus foggal körömmel harcol a kiesési zóna elkerüléséért. Ezt jelképezi az is, hogy Nürnbergben vesztett állásból, 10 emberrel is ki tudott egyenlíteni. A Dortmund azonban nagyobb falat, mint a szintén a kiesés menekülő Nürnberg. A bajnok viszont képes idegenben is bárkit legyőzni.

5. Hannover-Bielefeld 2

A Bielefeld szinte megtáltosodott az utóbbi két hétben. Először idegenben verte 3-0-ra a Bochumot, majd egy héttel később ugyanilyen arányban intézte el a Rostock gárdáját is. Mivel a hannoveriek nem nagyon remekelnek hazai környezetben most a Bielefeldnek adunk esélyt a győzelemre.

6. Leverkusen-Nürnberg 1

Az tudják a Leverkusen vezetői, edzői és játékosai is, hogy ha nem nyernek ebben a fordulóban hazai pályán, akkor fabatkát sem ér a Münchenben kivívott 3-0-as győzelem. Toppmüller edző azt ígérte a meccs után, hogy belesulykolja játékosaiba a hét folyamán, hogy számukra csak egy alternatíva létezik, s ez a győzelem…

7. Rostock-Hamburg 1 2

A rostockiak azzal magyarázzák bielefeldi vereségüket, hogy nagyon sok a sérült a csapatban és nem tudtak legjobb összeállításukban felállni. Ez a hét a betegek talpra állításának jegyében folyik majd, hiszen a másik északi gárda, a Hamburg már nem egyszer bizonyította, hogy otthon van idegenben is.

8. Kaiserslautern-Hertha 1 2

A Kaiserslauternek nem sikerült a pontszerzés Dortmundban, pedig sokáig 1-1-re állt a bajnokkal szemben. Aztán Matthias Sammer edző becserélte csodafegyverét, Amarosot, aki gyors két góljával eldöntötte a találkozót. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy a „vörös ördögök" feladták volna, hiszen mesterük, Eric Gerets már a találkozó után arra buzdította tanítványait, hogy a Hertha ellen kell megmutatni. A berliniek egy váratlan hazai döntetlen után (már 2-0-ra vezettek Királyék) érkeznek a Fritz Walter stadionba, s tudjuk, hogy a fővárosiak idegenben is nagyon jók.

9. Wolfsburg-Stuttgart 1 X

Az autógyáriak értékes és nem remélt döntetlent harcoltak ki azzal, hogy az utolsó pillanatokban egy előreívelés után kihasználták Király hibáját (a magyar portás nagyon rosszul jött ki kapujából). Örültek is nagyon a pontszerzésnek, hiszen egy héttel azelőtt ők is hasonlóan jártak otthon, csak akkor negatív előjellel. A Stuttgart kikapott a bajnokjelölttől saját közönsége előtt, pedig a svábok ehhez az utóbbi időben nem nagyon szoktak hozzá. Gondoljuk, hogy alapos fejmosást kaptak szigorú edzőjüktől, Felix Magathtól, s a következő meccsen igyekeznek majd javítani.

10. Piacenza-Chievo X

A Piacenza már nem a régi, nem játszik olyan magabiztosan hazai pályán, mint azt az elmúlt bajnokságban tette. A Chievo azonban továbbra is támadófelfogásban küzd minden pályán és ez szerintünk a kiesőjelölt hazai gárda ellen is eredményt hozhat.

11. Bologna-Parma X

A két egyforma képességű csapat összecsapása nem hozhat mást, mint döntetlent, tartanák sokan. És miért ne lenne igazuk a totójósoknak, amikor minden jel arra mutat, hogy egy-egy ponttal mindketten jól járnának.

12. Como-Milan 2

Nem hinnénk, hogy a milánói gárda még egyszer pontot, vagy pontokat „ajándékozna" az újoncoknak, mint az Empoliban tette legutóbb. Insaghiék az elmúlt szombaton 1-0-ra legyőzték a válságban lévő Romat, s ismét harcban vannak a bajnoki cím megszerzéséért. Ha ez nem, akkor mi motiválná őket a győzelem megszerzésére?

13. Udinese-Torino 1

A Torino nem lábalt még ki annyira a hullámvölgyből, hogy a hazai pályán roppan jól és eredményesen játszó Udinesétől pontot, vagy pontokat rabolhasson. Ezek szerint: biztos hazai siker.

13+1. Juventus-Lazio X

A római csapat az elmúlt szombaton az Inter ellen biztosnak látszó győzelmet engedett ki a kezéből, azzal, hogy 3-1-es vezetés után engedte a milánóiakat egyenlíteni 3-3-ra. Lehet, hogy most a fővárosiak visszakapják a hazai pályán már nem olyan magabiztos Juventustól az Internek adott pontot?
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kézilabda: Karácsony Kupa-győztes a férfi válogatott

Hibátlan mérleggel megnyerte a lengyelországi Karácsony Kupát a január 20-án kezdődő portugáliai… Tovább olvasom