Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -2°C | 8°C Még több cikk.

Totóesélyek a 41. hétre

Az EB selejtező mérkőzései szerepelnek az eheti totóban.
1. Svédország-Magyarország 1

A svédek ott voltak a világbajnokságon és ott jól helytálltak. Magyarország viszont évek óta hiányzik a nagy világversenyekről, s most is kevés remény van arra, hogy ott lesz a portugáliai Európa-bajnokságon. Nagy meglepetés lenne, ha a házigazdák nem nyernének, annak ellenére (vagy talán éppen azért?), hogy ballábbal kezdték az osztályozókat, hiszen Lettországban csak 0-0-ra futotta erejükből.

2. Lengyelország-Lettország 1

Ugyancsak abban a selejtező csoportban van ez a két csapat is, amelyben mi és a svédek vagyunk. A lengyelek is ott voltak a vb-n, de nagyon leszerepeltek, hiszen egyetlen pontot sem tudtak szerezni. Új szövetségi kapitánnyal vágtak neki az Eb-selejtezőknek, s ha igen nehezen, de nyertek idegenben San Marino együttese ellen. A lettek viszont otthon ikszeltek a svédekkel, aminek csak akkor lesz nagy értéke, ha legalább ezt Lengyelországban is megteszik…

3. Franciaország-Szlovénia 1

Ha valakinek, akkor a franciáknak van mit javítaniuk teljesítményükön, hiszen a világbajnokságról úgy jöttek haza, hogy még gólt sem lőttek. Ez nagy szégyen a volt világ-és Európa-bajnok számára ezért kell igyekezniük Zidane-nak, hogy kiköszörülhessék a becsületükön esett csorbát. Tehetik ezt a szlovénok ellen, akik szintén nem remekeltek a világbajnokságon. Nem hinnénk, hogy éppen Párizsban „táltosodnak" meg.

4. Románia-Norvégia 1 X

Két olyan csapat, amely nem utazhatott a Japánban és Dél-Koreában megrendezett világbajnokságra, mert a selejtezőkön elbukott. Mindkét országban fogadkoznak a labdarúgók és a szakvezetők, hogy most megmutatják, mire képesek. A románok a felkészülés során jobb eredményeket értek el, mint ellenfelük, s csapatuk is gólképesebb, mint az északiaké.

5. Moldova-Csehország 2

A volt szovjet köztársaságok önállósulásuk után a labdarúgás területén is igyekeznek bizonyítani, hogy javukra vált a függetlenség. Igaz, a moldovaiak eddig még csak egy-egy döntetlennel tették ezt, de klubcsapataik már értek el jó eredményeket a nemzetközi porondon. A cseh labdarúgásnak is van adósága a szurkolóival szemben, hiszen nem volt ott a világbajnokságon, pedig Kollerék megérdemelték volna, hogy oda jussanak. Most olyan válogatottat hoztak össze, ami pótolhatja a két évvel ezelőtti mulasztást.

6. Fehéroroszország-Ausztria 1 X

A fehéroroszok már több nemzeti válogatottat tréfáltak meg azzal, hogy vereséggel küldték haza őket. Az osztrákoknak nincs „világverő" csapatuk, ezért döntetlennél több esélyt nem adunk számukra az idegenben lejátszandó találkozóra.

7. Izland-Skócia 1 2

Sem az egyik, sem pedig a másik csapat nem mutatott fel az utóbbi időben olyan eredményeket, hogy az biztos esélyesé tenné az izlandi mérkőzésen. A skótok éppenséggel olyan bakikat követtek el, amelyen hahotázott az egész labdarúgó világ. Gondolunk itt elsősorban a Feerrör-szigetek elleni meccsre, ahol a kis csapat néhány perccel a befejezés előtt már 2-0-ra vezetett, s csak azért maradt el győzelme és tudtak egyenlíteni a skótok, mert lelkes amatőr tagjai elfáradtak. Az izlandiak sem képviselnek valami nagy játékerőt, ezért bármelyik csapat nyerhet kettőjük összecsapásán.

8. Ukrajna-Görögország 1 2

Két egyforma képességű gárda találkozik egymással, s ha Szevcsenko egészséges lenne és játszhatna, akkor a hazaiaknak adnánk több esélyt, de így a német Otto Rehaghel irányította görög válogatott meglepetést is okozhat.

9. Szlovákia-Anglia 2

Az angolok, akik a vb-n is részt vettek, sokkal jobb erőkből álló csapattal rendelkeznek, mint a szlovákok. A kérdés csak az, hogy a szigetországiak mennyire komolyan veszik ezt a találkozót.

10. Macedónia-Törökország 2

A labdarúgó világbajnokság nagy revelációja, a török válogatott a világon az első tíz válogatott közé tornászta fel magát a vb-bronzérem megszerzésével, s azóta is bizonyítja mind válogatott, mind klubszinten, hogy az éremszerzés nem volt véletlen. A csak most alakulgató macedón válogatottal szemben a törökök toronymagasan esélyesek a győzelemre.

11. Albánia-Svájc X 2

Az albánok még soha, a svájciak pedig nagyon régen nem voltak nagy világverseny résztvevői. A helvéteknek most esélyük van az Eb-re való kijutásra, ahhoz azonban, hogy ez létrejöjjön nyerniük kell Tiranában.

12. Grúzia-Oroszország 2

Az oroszok „leégtek" a világbajnokságon, de úgy néz ki, hogy hamar talpra álltak, új és ütőképes csapatot hoztak össze, amely már az első Eb-selejtezőn 4-2-re verte a nem éppen gyenge Írország gárdáját. A grúzok még nem érettek arra, hogy az egykori „anyaországgal" felvegyék a versenyt.

13. Bulgária-Horvátország 1

A bulgárok igen sokat fejlődtek az utóbbi időben (legyőzték például idegenben legutóbb Eb-selejtezőn a belgákat is), a horvátok viszont visszafejlődtek a gyenge vb-szereplés után. Az elmúlt időben elért eredmények alapján a házigazdák az esélyesebbek.

14. Olaszország-Jugoszlávia 1

Az olaszokat a vb-n a bírók „intézték" el, ezért nem tudtak jobb eredményt elérni. Csapatuk ugyanaz maradt, mint amelyik a nagy világversenyen szerepelt, s Tottiék, különösen hazai pályán, képesek legyőzni a ma már csak az emlékeiből élő szerbeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízilabda-botrány: újabb fellebbezés

Jócskán enyhítette a korábban kiszabott büntetéseket a május 19-én véres verekedés miatt… Tovább olvasom