Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 1°C Még több cikk.

Tóth Gabriella Görbicz méltó örököse lehet

Tóth Gabriella is tagja a decemberi Európa-bajnokságra készülő válogatott bő keretének.
A Mosonmagyaróváron kézilabdázó Tóth Gabriella is tagja a magyar válogatott bő Európa-bajnoki keretének. A fiatal tehetség számít rá, hogy ott lehet, így játéklehetőséget kaphat a hazai rendezésű Európa-bajnokságon. Főleg annak fényében, hogy az első számú irányító, Görbicz Anita terhessége miatt kihagyja ezt a versenyt.

„Korábban voltam junior- és ifjúsági válogatott is. A korosztályos csapataimmal több versenyen is kipróbálhattam magamat és nagyon jó eredményeket tudtam elérni. Ez a válogatottság azonban egészen más. Szeretnék jól szerepelni a felnőttek között" – kezdte Tóth Gabriella, aki egyébként az első Görbicz Anita-díjas játékos. Mint ismeretes, a győriek világklasszisa még 2012-ben alapított ösztöndíjat, hogy évente egy fiatal tehetséget segít anyagilag és szakmailag egyaránt.

Tóth Gabi akkor azt nyilatkozta: „Óriási megtiszteltetés ez. Anita nekem mindig is a példaképem volt, s remélem, hasonló pályafutásom lesz, mint neki. Úgy érzem, jó úton járok."

Tóth Gabriella
Tóth Gabriella


Nos, a felnőttválogatottságot hasonló korban sikerült elérnie, azaz a kezdet mindenképpen jó.

Tóth Gabriella jelenleg Mosonmagyaróváron kézilabdázik, de korábban megfordult már az ETO-ban és a Veszprémben is. Mostani csapatának egyértelműen vezéralakja, közel hatgólos átlaga van, nyolc meccsen 46-szor talált be az ellenfelek kapujába. A házi góllövőlistán második Sandra Filipovic ugyanennyi meccsen hússzal kevesebb, azaz 26 gólt szerzett.
„Nagyon szeretek Mosonmagyaróváron játszani. A csapat egyre erősebb és nagyon jó a társaság is. Általában irányítóposzton vagy átlövőként játszom. A magasságom miatt azonban irányítóként jobb teljesítményt tudok nyújtani, ezért azon a poszton jobban érzem magam" – mondta Tóth Gabriella.

A még csak tizennyolc éves sportoló idén érettségizik a Bercsényi-iskolában: „Szeretnék tovább tanulni, de mindenképpen a sportból akarok megélni, hiszen ez teszi ki a mindennapjai- mat. A kézilabdára koncentrálok és az a célom, hogy hosszú távon is bekerüljek a válogatott keretbe."

Tóth Gabriellának a kézilabda és a tanulás mellett csak kevés szabadideje marad.

„Ez az ára, ha valaki profi sportember akar lenni. Nagyon kevés a szabadidőm, azt pedig a családommal és a csapattársaimmal töltöm. Sokat segít, hogy a családom mindenben mellettem áll és maximálisan támogatnak az álmaim megvalósításában" – mondta végezetül a játékos.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sportlövő-diáksikerek

Ácson rendezték a sportlövő országos diákolimpia döntőjét, ahol több Győr-Moson-Sopron megyei… Tovább olvasom