Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Történelmi mélyponton a Győri Dózsa futballcsapata?

Labdarúgás - A nagy hagyományokkal bíró Győri Dózsa utolsó helyen végzett ősszel a megyei II. osztály Győri csoportjában. A klub elnöke szerint kevés támogatást kapnak, azt is számlákra kell kifizetniük.

Enyhe kifejezés, hogy gyengén szerepel a megyei I. osztályból tavaly kiesett Győri Dózsa csapata. Az egykoron NB I/B-s gárda győzelem nélkül áll a tabella legutolsó helyén a megyei második vonalban. Nem emlékszünk rá, hogy volt rá példa, egy kieső futballcsapat ilyen eredménytelenséget produkáljon az alacsonyabb osztályban.

Molnár János szakosztályvezető szerint azért, mert még rutintalan a fiatalokból álló együttes.
„Több játékos is távozott, amikor kiestünk, így kénytelenek voltunk fiatalokkal feltölteni a keretet. Vannak köztük tehetséges futballisták, ám még úgymond súlytalanok ehhez az osztályhoz. A tervek szerint volt dózsás labdarúgókkal megpróbálunk egy jobb tavaszt produkálni. Nem vagyunk könnyű helyzetben, sajnos nem gazdálkodhatunk sok pénzből. Akik itt dolgoznak, szinte ingyen végzik a munkájukat, el sem merem árulni, mennyit keres a pályagondnok, mert lehet, utána mindenki kinevetné" – mondta a szakosztályvezető.

A Győri Dózsa neve az elmúlt rendszerben összeforrt a Belügyminisztériuméval, illetve a rendőrséggel. Akkor jobbak voltak az anyagi feltételek. A rendszerváltás után aztán ez a kapcsolat jelentősen lazult, majd megszűnt.

Sillai László korábbi, azóta elhunyt egyesületi elnök javaslatára a lila-fehérek kezdeményezték a Bercsényi ligeti létesítmények vagyonkezelői jogának megszerzését.

Az erőfeszítéseket siker koronázta, a Győri Dózsa Sportegyesület idén határozatlan időre megkapta ezt a jogot. Egy befektetői csoport segítségével a klubvezetés terveiben többek között egy új motel, a birkózócsarnok emeletráépítésével küzdősportterem, új, 800 néző befogadására alkalmas csarnok és pálya, fedett uszoda szerepelt.


Bercsényi liget: már csak a pálya emlékeztet a dicső múltra.
Bercsényi liget: már csak a pálya emlékeztet a dicső múltra.

 

Az öltözők egy részét felújították, az építkezés azonban késik, ahogy a futballcsapat feltámadása is.
„Számomra furcsa, hogy sokan hírt, negatív szenzációt látnak a felnőttegyüttes szereplésében – kezdte Horváth Zsolt. – Női együttesünk az ötödik az élvonalban, az utánpótláscsapataink is jól futballoznak, a kilencvennégyes korosztály például vezeti a másodosztályt. Edzőink óriási elhivatottsággal végzik munkájukat ebben a nehéz helyzetben is. Tény, hogy a futballisták teljesítménye elmarad a várttól, de nem tudunk évente tíz-tizenkét millió forintot költeni arra, hogy ne a megyei másod-, hanem az első osztályban játsszon a csapat. Ennél sokkal fontosabb, hogy be tudjuk fizetni a közüzemi számlákat. Vannak elmaradásaink, de ezek nem lennének, ha mindenki betartaná az ígéretét."

A sportvezető hozzátette, szóbeli megállapodás született arról, hogy a városi önkormányzat több pénzzel támogatja a klubot.
„A győri futballcsapatok konzorciumának köszönhetően évi hétmillió forintot kapunk az utánpótlásra. Ez és a hárommilliós létesítménytámogatás, amiért helyet biztosítunk a város, valamint az iskolák sportrendezvényeinek, még a rezsire sem elég. Korábban szóbeli ígéretet kaptam, hogy három helyett kilenc-tíz millió forintot ad a város, de minden maradt a régiben. Hangsúlyozom, nem támogatást szeretnénk kérni, a szolgáltatás árát, a létesítmény használati díját akarjuk megkapni. Sokan türelmetlenek a felújítással kapcsolatban, pedig a tavaly ősszel odaítélt kezelői jogot idén májusban kaptuk meg. A rendezési tervet módosítatnunk kellett, ugyanis nem akartunk lakóparkot építeni a sportlétesítmények kárára. Korábban két villanyvilágításos, füves futballpálya megépítésével elkezdődött a felújítás. Mivel pályáztunk, annak elbírálásáig a további felújításokat nem kezdhettük el" – tette hozzá Horváth Zsolt.

A klub az anyagi nehézségeit nyilván nemcsak annak köszönheti, hogy az önkormányzattól a reméltnél kevesebb pénzt kap. Egyetlen várostól sem várható el, hogy egy egyesületet működtessen.
Kíváncsiak voltunk a másik fél, az önkormányzat véleményére is, de lapzártáig nem értünk el egyetlen illetékest sem.

Olvasóink írták

  • 2. olvaso12 2008. november 27. 19:54
    „Talán össze kellene fogni és egy olyan elnököt kinevezni,aki nem csak a maga malmára hajtja a vizet!Erre a létesítményre szükség van!Vigyázni kellene rá,nem tönkretenni!Ebben a városrészben van 5 iskola és 4 óvoda tele gyerekkel,mindig azt hallom a gyerekeket a sportra kell nevelni,de kérdezem én,HOGYAN?!Az iskolákban akkora tornatermek vannak,hogy még sorba állítani sem lehet a őket,nem tornáztatni.Itt a Dózsa pálya csak élni kellene a lehetőséggel,de sajnos ezt meg tönkre teszik!Pedig milyen remek sportolók kerültek ki ebből az egyesületből!Kár lenne hagyni,hogy teljesen leépüljön!Talán még nem késő!”
  • 1. ACSA 2008. november 27. 17:58
    „Akik idáig juttatták szégyelljék magukat!-Más csapat is volt már mélyponton,de józan normális emberekkel akik szerették klubjukat,kimásztak a gödörből,de itt úgy látszik csak a panzió,a kocsma,és a saját hasznot termelő egységek a lényegesek,a múltat a porba alázták!!!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fájó MKB-vereség a csoportrangadón

Kosárlabda - Sokáig vezetett az MKB Euroleasing Sopron a Venezia ellen, végül hazai pályán vereséget… Tovább olvasom