Kisalföld logö

2019. 03. 20. szerda - Klaudia -1°C | 10°C Még több cikk.

Tökéletes Európa-bajnokság

A győri Kadler Gusztáv vezette a szegedi kajak-kenu EB-n tíz aranyérmet szerzett magyar csapatot. Mindenki elégedett volt a szervezéssel, a rendezéssel. Kammerer Zoltán szereplése nem okozott csalódást.
(illusztráció)

Kadler Gusztáv nem győzte fogadni a gratulációkat a szegedi síkvízi kajak-kenu Európa-bajnokságon a sikeres magyar csapat vezetőjeként.
– Nagyszerű érzés volt, de nem először volt módom átélni mindezt – kezdi a győri illetőségű Kadler Gusztáv, aki egyben a Magyar Kajak–kenu Szövetség szakmai alelnöke. – A négy évvel ezelőtt Szegeden rendezett világbajnokságon is én voltam a mieink vezetője.
– A magyar csapat valóságos aranyesőt rendezett a hét végén. Gondolom, ez alapvetően meghatározza az emlékeket...
– Tökéletes volt minden: a csapattól kezdve a rendezésen át egészen a közönségig. Rengetegen voltak a nézőtéren, ám ennek ellenére rendkívül családias volt a hangulat. A srácok is élvezték a népszerűséget, a szurkolók szeretetét.
– Az európai szövetség vezetői hogyan vélekedtek az EB-ről?
– Egységesen az volt a véleményük: Szegeden minden idők legszínvonalasabb versenyét rendeztük. Csak felsőfokú jelzőket használtak velünk kapcsolatban, ami – mondanom sem kell – nagyon jólesett. Azt is mondhatnám, a hagyományos magyaros szervezés ismét sikert aratott.
– Szakmailag milyen érdekességeket lehet megemlíteni?
– Sok számban rendkívüli módon összesűrűsödött az élmezőny, gyakran ezredmásodpercek döntöttek csak a befutók között. Célfotó nélkül, szabad szemmel lehetetlen lett volna hiteles sorrendet felállítani közöttük. Mi, magyarok már nemcsak versenyzésben vagyunk jók, hanem a rajtgépek tekintetében, a technikai felszereltségben is elértük a világszínvonalat. Ennek köszönhető, hogy az athéni olimpiára a magyarok építhetik a kajakos- és az evezőspályát.
A mieink szereplése önmagáért beszél, tíz aranyérmet szerezni csodálatos, bár így is akadtak fanyalgók, akik az ezüstök helyett szívesen láttak volna aranyakat. A női versenyzőink egyszerűen zseniálisak voltak, és nem csak azért remekeltek, mert a németek inkább a világbajnokságra készültek. A férfiaknál Vereckei és Fehérvári hozta a klasszisát. Férfi kajak négyesben a szlovákok minden számot megnyertek és erre még nem volt példa a sportág történetében.
– Kammerer Zoltánnak a magyar csapatban és győri klubjában is a vezetője. Az ő teljesítményét hogyan értékeli?
– Két olimpiai számban ezüstérmet szerezni dicsőség, és ha hozzáteszem, hogy kajak kettő ötszáz méteren a legnépesebb mezőny állt rajthoz – az EB harminchárom országából harminckettő indított egységet –, akkor még jobban örülhetünk. Négyesben szoros versenyben maradtak alul, öt hét múlva a sevillai világbajnokságon akár nyerhetnek is.
A hazai pályán elért éremeső ellenére Spanyolhonban meglehetősen nehéz dolguk lesz a magyar versenyzőknek. Egyrészt azért, mert a mezőny egyre kiegyenlítettebb, mind több ország nyer érmet, másrészt egyre népesebb: hetvennyolc ország jelezte indulását a mediterrán országban.

Kapcsolódó cikk:

Aranyeső a hétvégén (2002-07-22) >>

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fővárosiként a Matávért

István és Mihály után a múlt hét végén a Vasastól kölcsönbe megszerzett András személyében… Tovább olvasom