Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

Többre vágyik a Beni-Ben

Befejeződött a bowlingos idény a Szuperligában. A Beni-Ben Sopron csapatának vezetőjével, Farkas Istvánnal beszélgettünk az elmúlt évad sikereiről, eredményeiről.
– A csapatbajnokságon az aranyérem megszerzését tűzték ki célul...

– Amit sajnos nem sikerült teljesítenünk – kezdte az értékelést a csapatvezető, aki egyben a csapat tagja is. – Rosszul rajtoltunk, és már az első két fordulóban elveszítettünk egy vereség és egy döntetlen miatt három pontot. Ezt a rossz rajtot a bajnokság befejezéséig cipeltük magunkkal. A hajrá a kosárlabda-bajnoksághoz hasonló rendszerű play off-sorozattal zártuk, s az előbbiek miatt nem indulhattunk a legkedvezőbb pozícióból. Nem is jutottunk a döntőbe, s így csak a harmadik hely jutott nekünk.
– Az egyéni ob-n minden éremfajtából jutott a csapat tagjainak.
– Itt is értek kellemes és kellemetlen meglepetések bennünket. Az előzőbe tartozik Szabó Lajos ezüst-, míg az utóbbiba Tomajága Kinga bronzérme. A vegyes párosban elért aranyérmet talán papírformának is nevezhetjük, mert a Tomajága – Domonkos Dénes duó verhetetlennek tűnik mindenki számára. Rajtuk kívül a Szabó – Duleba páros ezüstérme teljesen megérdemelt eredménynek számít.
– Mi történt a Magyar Köztársaság Kupában ?
– A csapatversenyek során itt is csak ezüstérem jutott számunkra, igaz, kiélezett küzdelemben, de ismét alulmaradtunk. Az egyéni küzdelmek során két aranyérmet szereztünk Tomajága Kinga és a Duleba – Farkas duó révén. Mindezeken kívül több egyéni és kupaversenyen is eredményesen szerepeltünk. Duleba László például megnyerte Budapest és Szeged nyílt bajnokságát is.
– Ilyen eredménylistára bármelyik egyesület is büszke lehetne.
– Félreértés ne essék, mi is azok vagyunk. A sportban azonban mindenki első szeretne lenni, mi is. Sajnos több versenyen is csak hajszállal maradtunk le a dobogó tetejéről, s ez bosszantó. Egyben azonban inspirál bennünket, hogy még jobban felkészüljünk a következő szezonra. A Szuperligában továbbra is tizenkét csapat küzd majd a pontokért és elmondhatom, hogy csapatunk együtt marad. Még egy hölgyversenyzőt szeretnék igazolni, hogy biztosabbá tegyük szereplésünket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Matáv: kapuscsere

A Matáv Sopron labdarúgócsapata csütörtökön kezdi meg a felkészülést az új bajnokságra. Az már… Tovább olvasom