Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Több mint harminc éve együtt a pályán

Több mint három évtizedes múltra tekint vissza egy győri kispályás csapat. A régi tagok mellett a fiatalok is bekapcsolódtak a közös focizásba, s együtt rúgja a labdát apa és fia.

Mindannyian a Rába-gyárban kezdtek el dolgozni, az ottani munkahelyi kapcsolat révén ismerték meg egymást. Az első perctől kezdve remek közösséget alkotnak. A foci iránti szeretet mindenkiben megvolt, ezért határoztak úgy, hogy megalapítanak egy kispályás focicsapatot.

Játszottak kispályás bajnokságban, több különböző tornán indultak. Manapság heti rendszerességgel fociznak és ugyanolyan lendülettel rugdalják a gólokat, mint korábban tették. Többen fiatal korukban különböző szinteken aktívan is űzték a sportot. Főleg igaz ez a gárda két rangidős futballistájára, Tóth Józsefre és Orbán Ferencre, akik a Győri Postásban együtt rúgták a bőrt a hatvanas évek elejétől.

A baráti társaság (balról jobbra): Feisli László, Simon László, Dinya Tibor, Orbán Ferenc, Zsargo Pál, Orbán Péter, Lőrinc Ferenc, Tóth József, Babics Vilmos, Csikós Sándor.
A baráti társaság (balról jobbra): Feisli László, Simon László, Dinya Tibor, Orbán Ferenc, Zsargo Pál, Orbán Péter, Lőrinc Ferenc, Tóth József, Babics Vilmos, Csikós Sándor.


„Szívesen emlékszem vissza az elmúlt időkre – kezdte Orbán Ferenc alapító tag. – Több szép emléket őrzök a csapattal kapcsolatban. Még aktív koromban együtt fociztam Tóth Józseffel, vele nagyon hamar megtaláltuk a közös hangot kispályán is, nem voltunk ismeretlenek egymás számára. Régebben rendesen bajnokságban is indultunk, még a dunaújvárosi kispályás döntőbe is bejutottunk. Ma már csak egymás közt focizunk, de büszkén mondhatom, a kemény mag már több mint harminc éve együtt van. Bevallom őszintén, már nem emlékszem, milyen néven neveztünk a bajnokságba, de talán nem is számít. Sokkal inkább örvendetes, hogy többgenerációs jelenleg az együttesünk, a harmincévestől egészen a hatvan-hatvanöt évesig van játékosunk. Még a fiam is velünk focizik, ami külön öröm számomra."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rangos torna zárásként

Siófokon szerepel hétvégén az Audi-ETO női csapata. Ezzel a tornával zárul a felkészülés első… Tovább olvasom