Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Több mint balszerencse

Az MKB Euroleasing csapata sajnos kikapott a Lotos Gdynia csapatától, a kosármérkőzés eredménye 84-81 lett.
Lotos Gdynia - MKB Euroleasing 84 -81

Nem egész egy hete, az egyik edzésen Cserny Réka ráesett a kezére, csuklósérülést szenvedett. Az első hírek törésről szóltak. A duzzanat azonban a meccs napjára leapadt a kezén, így a soproniak csapatkapitánya pályára lépett.

Az első percekben váltott vezetéssel haladtak a csapatok. A negyed közepén megrázta magát a Sopronból a lengyel csapathoz szerződött Kovacevic. Hat pontot dobott ebben az időszakban s jelentős szerepet vállalt abban, hogy 19–12-re elhúzott Gdynia, de a pihenőig felzárkózott az MKB.

A második szakasz Matovic kosár plusz büntetős akciójával indult. Újra az MKB-nál volt az előny. A szakasz második felében Kobryn villant a Gdyniánál, de a félidő végén Matovic szinte egymaga hozta döntetlenre az állást.

A második félidőben Honti megkapta 4. hibáját, Teasley váltotta, aki azonnal kosarat dobott, ám a továbbiakban fegyelmezetlenül szórta el a labdákat. Vezetett a Gdynia, egyenlített az MKB, ez volt a képlet. Matovic egy palánk alatti összecsapás során megsérült, nem tudta folytatni a játékot. Szép lassan újra soproni vezetést mutatott a tábla, ám megint villant a Gdynia erős külső sora, Bibrzycka és Kovacevic, visszavette a vezetést a vendéglátó.

A soproniak ezt nem hagyták annyiban, előbb a hihetetlen mezőnymunkát végző Károlyi, majd labdaszerzés után Cserny dobott kosarat, így előnnyel fordultak a vendégek a zárószakaszra.
Az utolsó tíz percet 7–0-ás rohammal indította a Gdynia. A nehéz helyzetben Károlyi és Cserny emelt be egy-egy triplát. A szakasz közepén a soproniakat Cserny tartotta versenyben. A végjátékban aztán Horváth Zsuzsa és az egyébként remeklő Cserny is kihagyott egy-egy büntetőt, a hazaiak viszont nem hibáztak a vonalról.

Bő másfél perccel a befejezés előtt hat ponttal vezetett a Gdynia. A soproniak triplákkal operáltak. Több rossz kísérlet után a befejezés előtt 14 másodperccel Eördögh dobott hármast, s a letámadás utáni labdaszerzést követően Károlyi is. Feljött a soproni csapat, de fordítani már nem tudott.

Natalia Hejková: – Matovic kiválásáig a mi akaratunk érvényesült, kiválása döntően befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét. Utána a csapat hihetetlen akarattal tudta nyílttá tenni a meccset. Teasleyt sajnos nem lehetett a pályán tartani, de többen is bizonyították: nehéz helyzetekben is lehet számítani rájuk, s erre kell építeni a jövőben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrött szerepel a női válogatott

Vasárnap óta Győrött készül a közelgő világbajnoki selejtezőkre a magyar felnőtt női… Tovább olvasom