Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -2°C | 12°C Még több cikk.

Több együttes sorsa bizonytalan

Röplabda - Egy NB I-es és két NB II-es győri csapat vett részt a 2008/2009-es felnőtt nemzeti bajnokságokban. Szereplésük felemásra sikerült:

A Széchenyi ESE férfiegyüttese kiesett az NB I-ből, a Győri Dózsa és a Győri Diák Röplabda Club női gárdái viszont a várt eredménnyel zárták a szezont.

Sérüléshullám és kiesés.

Jól kezdett a Széchenyi ESE az NB I-es bajnokságban, a bajnoki rendszer azonban nem kedvezett a győri egyetemistáknak. Az alapszakaszban még három együttest megelőztek, ezt követően az első rájátszásban még mindig két csapat állt mögöttük. Azonban többen is megsérültek, az utolsó szakaszra, a 10–13. helyért játszott mérkőzéseken a kezdő hatosból csupán egy-két játékos maradt hadra fogható. A versenykiírás szerint ez az utolsó négy mérkőzés volt hivatott eldönteni a bentmaradást. Ekkor olyan csapatoktól kaptak ki a győriek, akiket az alapszakaszban legyőztek. Így az utolsó helyen végezve az együttes a következő bajnoki szezonban az NB II-ben szerepelhet. A gyenge bajnoki szereplés is hozzájárulhatott, hogy Oroszi László edző megvált a csapattól.


Jól kezdett a SZESE az NB I-ben, de nem sikerült a rájátszás.
Jól kezdett a SZESE az NB I-ben, de nem sikerült a rájátszás.


Harcban az első helyért

A Győri Dózsa női együttese az NB II Nyugati csoportjában sokáig harcban volt az első helyért. Az utolsó fordulókban azonban az Ajka erősíteni tudott, így a győri hölgyek a második helyen zárták a bajnokságot. A győri röplabdázásnak talán nem a legjobb, de az ikrényieknek hasznos, hogy a hazai mérkőzésüket a dózsások Ikrényben játszották. A csapat teljesítményével Lesku Ferenc edző elégedett, bár sajnálja, hogy a bajnokság végén a szerencse elpártolt jó szellemű csapatától.

A Győri Diák Röplabda Club az NB II negyedik helyével nem lehet elégedett. A diákcsapat tagjai részint az Apáczai-karon, részint a Széchenyi-egyetemen tanulnak. A felsőoktatási rendszer rendszertelenné válásával a hallgatók edzéslátogatottsága jelentősen csökkent. Ez megnehezítette Farnady Ernő edző munkáját, hiszen szinte hétről hétre más-más összetételben tudtak felkészülni, mérkőzéseket játszani.

Biztató jövőkép

A juniorok bajnokságában négy csapatunk indult, eredményeik igen biztatóak. A Széchenyi ESE csapata az NB II Ligabajnokságban az 5. helyet szerezte meg. A fiatalok zöme jövőre már csak a felnőtteknél versenyezhet.

A juniorbajnokság jó felkészítés volt a következő szezon felnőttbajnokságára. Az NB II Nyugati csoportjának juniorbajnokságában szerepelt a Győri Röplabda Club–Jedlik együttese és a 4. helyet szerezte meg. A nagyon fiatal gárda Szabados Oszkár edző irányításával a bajnokság utolsó szakaszában nyert több mérkőzést, ami a jövőre nézve biztató lehet.

A női NB II juniorbajnokságában a Győri Dózsa a második, a Győri Diák Röplabda Club a harmadik helyet szerezte meg. A Dózsában Ferenczy Tamás edző zömében a saját, ikrényi nevelésű lányokkal szerepelt a bajnokságban. A győri diákcsapatban több győri középiskolában tanuló szerepelt a bajnokság során.

Három csapat is bajban

Az új bajnokságokra augusztusban kell nevezni. A Széchenyi ESE férficsapatának indulása biztosra vehető. Kialakulóban van egy, az egyetemi szakosztály és a győri iskolák fiúcsapatai közötti együttműködés is.

A Gy. Dózsa, a Győri DRC női csapatának, valamint a Győri Röplabda Club férfiegyüttesének nevezése anyagi okokból még bizonytalan.

Az egyesületek pillanatnyi támogatása még a nevezési díjra sem futja. Ennek ellenére mind a vezetőség tagjai, mind a játékosok bíznak abban, hogy ősszel ismét NB II-es mérkőzéseket vívhatnak.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Puskás Öcsi kétszer felkarolta

Labdarúgás - Szerencsés embernek mondhatja magát a mosonmagyar- óvári Gyimesi Géza, aki egész… Tovább olvasom