Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 4°C Még több cikk.

Tiszteljék a játékvezetőket!

Sokak szerint a rendbontásokhoz gyenge teljesítményükkel a játékvezetők is hozzájárultak.

A Kisalföld Online-on többször is beszámoltunk az alacsonyabb osztályú találkozókon történt botrányokról. Az érintettek többsége szerint a rendbontásokhoz gyenge teljesítményükkel a játékvezetők is hozzájárultak. Kiss Géza, a megyei játékvezetői bizottság elnöke nem ebben látja a sajnálatos események legfőbb okát.

Kiss Géza hosszú éveken keresztül vezetett első osztályú bajnoki mérkőzéseket is. A jelentős tapasztalatok birtokában így vélekedik:
„Magyarországon a szurkolói kultúra meglehetősen alacsony szinten van. Valóban van igazság abban, hogy egy-egy esetleges gyenge bírói teljesítmény miatt is kitörhet a botrány, de elsősorban nem ezt tartom a legfőbb kiváltó oknak. A játékvezetőt, illetve döntéseit tiszteletben kellene tartani. Természetesen még a legmagasabb szinten is előfordulhat, hogy a sípmester hibázik, ezt is el kell fogadni.

A negatívumok ellenére szerencsére sokan jelentkeznek az ingyenes tanfolyamokra. Nem tagadom, a jelöltek között akad olyan ember is, akinek a pénz jelenti a fő motivációt, de általában nem ez a jellemző. Örvendetes tény, hogy a fiatalok között egyre többen rendelkeznek felsőfokú végzettséggel, akik az intelligenciájukból adódóan könnyebben szót értenek a játékosokkal.

Jómagam is vizsgáztatok, legutóbb például a tizennyolc jelentkezőből csak ketten nem feleltek meg a követelményeknek. Az sem árt, ha az illető korábban futballozott, hiszen így a labdarúgó fejével is tud gondolkodni és talán ennek következtében nem hoz elhamarkodott ítéletet."

Az elnök szerint hamarosan egy új játékvezetői garnitúra váltja az idősebb kollégákat.

„ Jelenleg a megyei játékvezetők körében egy generációváltás részesei vagyunk, és ennek nagyon örülök. Arra kérném a futballban dolgozó játékosokat, edzőket és vezetőket, hogy mutassanak nagyobb tiszteletet a játékvezetők iránt. Fogadják el és igyekezzenek tolerálni, hogy ők is tévedhetnek."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemondott Berti Vogts a skót kapitányi posztról

Lemondott posztjáról Berti Vogts, a skót labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A világbajnoki… Tovább olvasom