Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Tigriseket nevel az aranykovács

Kosárlabda - Magyar András negyven éve tartó pályafutása alatt volt bajnokcsapat edzője Sopronban, letette a kosárlabda alapjait Győrben, jelenleg pedig az utánpótlásban dolgozik és szabadidőközpontot igazgat a hűség városában.
Magyar András jelenleg a bajnokságban remeklő Soproni KC utánpótlásával foglalkozik. Az edzőt lapunk aktuális munkájáról és korábbi csapatainak szerepléséről is kérdezte.

„Mióta itt dolgozom, Halász Tamás került fel a felnőttekhez, aki ezzel párhuzamosan azért még az utánpótláscsapatban is játszik. Tehetséges kosaras, akinek minél erősebb közegben kell edződnie. Követendő példa az övé, ha minden évben egy játékos felmegy az első csapathoz, az országos szinten is jó eredménynek számít. A Soproni Tigriseknél száznegyven gyermek látogatja az edzéseket a különböző korosztályokban, és mindannyian szépen dolgoznak."

Az edző emellett a soproni Belvárosi Sport- és Szabadidőközpont igazgatójaként is tevékenykedik.

„A központot önerőből hoztuk létre az egykori Elzett-gyár területén azzal a céllal, hogy kiszolgáljuk a sportolni vágyó soproniakat. Az intézmény mindenki előtt nyitva áll, sportcsarnokkal, fitneszteremmel, fallabdapályával, pezsgőfürdővel, szaunával várjuk a helyieket. Racketlon országos bajnokságot, valamint kosárlabdakupát is rendeztünk a közelmúltban. A teendőkkel elmegy az egész napom, hétvégén pedig a kosárlabdacsapatokkal mindig utazunk valahová."

Magyar András egy kis együttesnél, a Honvéd Táncsicsnál kezdte edzői pályafutását, ami az NB I-ig vezetett. Hat, a kaposvári férficsapatnál töltött év után érkezett Sopronba, ahol 1993-ban bajnoki címet nyert a női mezőnyben. Ez volt a Balogh Judit nevével fémjelzett első soproni bajnokcsapat. Kisebb szünet után Kaposvár, majd a Soproni Postás következett, ahol bronzérmet ünnepelhetett. Ezután következett Győr, előbb a Foton, majd a Győri KC, mielőtt a szakember újra visszatért volna Sopronba, ahol most is él.

„Gyakran találkozom régi ismerősökkel, és természetesen figyelem egykori csapataim szereplését, hiszen ezekben benne van az én kezem munkája is. Rendszeresen kijárok a soproni mérkőzésekre, Meszlényi Róbert jól összerakta a fiúkat, Székely Norberték azonban most kisebb problémákkal küzdenek. Sok volt a sérülés, emiatt megbomlott a csapat, de megvan bennük a kellő tartás, hamarosan talpra állnak majd. A győrieknek csak gratulálni tudok az idei teljesítményükhöz, de nagy kontraszt van a mostani és az egykori lehetőségek között. A Győri KC jövő héten épp Sopronba látogat az NB II-es férfibajnokságban, így ismét látom volt csapatomat, és persze Hoffmann Gergely kollégámat, akivel nyolc hónapon át dolgoztunk együtt a győri utánpótlásban."

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

EB-lázban a válogatott: öt győri a keretben

Futsal - A januári hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar futsalválogatott a jövő héten… Tovább olvasom