Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Telt házat remélnek a győri aranycsapat köszöntésekor

Labdarúgás - Nagyszabású ünnepséget szerveznek Győrött, szeptember 22-én a huszonöt évvel ezelőtt bajnokságot nyert Rába ETO csapatát ünneplik. A holland Arie Haan lesz a sztárvendég, de köszöntik az ETO 1963-as aranyérmes együttesének tagjait is. Pályára lép a magyar öregfiúk-válogatott.
A 25 és 24 esztendővel ezelőtt bajnoki címet nyert Rába ETO csapatának valamennyi tagja – összesen 29 játékos – visszajelezte részvételét a 2007. szeptember 22-én Győrött megrendezendő jubileumi ünnepségre – nyilatkozta a Kisalföld megkeresésére Pálfalvi Gábor, a szervezőbizottság vezetője. A nyolcvanas évek győri futballcsillagai izgatottan várják az egykori játszótársakkal való találkozást. Közülük többen edzésbe is álltak, hogy a pályára lépéskor véletlenül se mosolyoghassák meg őket.

A rendezvényt előkészítő testület minap tartott összejövetelén kiderült, hogy az eseményre a jubilálók részére külön emlékérem készül s a törzsszurkolókat is igyekeznek felkutatni, hogy részükre is névre szóló meghívókat postázhassanak. Természetesen valamennyi ETO-szimpatizánst szeretettel várnak a szervezők, akik igazi ünneppé szándékoznak varázsolni szeptember 22-ét.

A rendezvény sztárvendége a jelenleg Stuttgartban élő egykori világbajnoki ezüstérmes holland válogatott, Arie Haan lesz. A Standard Ličge hajdani légiósa családjával együtt szándékozik hazánkba érkezni. Az ünnepség díszvendégei az 1963-ban aranyérmet szerzett Győri Vasas ETO tagjai lesznek.

A Rába ETO kétszeres bajnokcsapata Verebes József mesteredző irányításával lép pályára. A győri aranyfiúk kezdőcsapatának összetétele még hétpecsétes titok. Hasonlóképpen titkolózik Kardos József, a magyar öregfiúk-válogatott tagja és egyben szakvezetője is. Ami viszont biztos: Kőrös László személyében egykori FIFA-játékvezető fújja majd a sípot.
A jeles nap sporttörténeti kiállítással nyílik a Richter Terem aulájában, ezért a szervezőbizottság kéri a bajnokcsapat tagjait, hogy az 1981/82. és 1982/83. évi bajnoki címmel, valamint ezen időszak nemzetközi kupaszereplésével kapcsolatos relikviáikat (aranyérmeket, mezeket, futballcipőket, fotókat, filmfelvételeket, egyéb emléktárgyakat ) szíveskedjenek eljuttatni a szervezőbizottsághoz.

Ezt két helyen tehetik meg: a Győr Városi Sportigazgatóságon (Batthyány tér 1.) és az ETO-stadionban, ahol Fördös Nóra kommunikációs vezetőt kell keresni. Kérik a szurkolókat is, hogy amennyiben az adott időszakra vonatkozó emléktárgyakat őriznek, úgy azokat ők is szíveskedjenek a fenti helyeken leadni. Természetesen a kiállítás zárása után valamennyi érintettnek visszajuttatják a tárlatra kölcsönadott tárgyakat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játékvezető nyertes a Tippjátékban

Tippjáték - A második fordulóban közel ezren küldték el megfejtéseiket a Kisalföld és a Győri ETO FC… Tovább olvasom