Kisalföld logö

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 3°C | 10°C Még több cikk.

Teljes létszámban a bajnok

A bajnoki címvédő Audi - ETO női és a Rába Quelle-
ETO férficsapata is megkezdte a felkészülést az új idényre. A

A nőkhöz két válogatott játékos igazolt, míg a fiúcsapat kerete jelentősen átalakult a nyári szünetben.

Hat hét szünetet követően újra edzésbe állt az immár új néven szereplő magyar bajnok és kupagyőztes, az Audi-ETO. Róth Kálmán vezetőedző elmondta: szerdáig napi egy ráhangoló edzéssel kezdik a munkát, majd csütörtöktől napi két edzés szerepel a programban, s három hétig kizárólag fizikai munkát végeznek a játékosok, igaz, azért időnként a labda is előkerül.

„A játékosok a pihenő alatt is azért igyekeztek mozgásban maradni, nem a strandról estek be az első edzésre. A keret nagy része már régebb óta dolgozik velem, így tudja, mire számíthat" – mondta a vezetőedző.
Az első edzésen valamennyi játékos itt volt, így a két új szerzemény, a válogatott Hornyák Ágnes, valamint a korábban a világ legjobbjának megválasztott Radulovics Bojana is. Edzett a román vb-ezüstérmes Ana-Maria Lazer is, akinek a térdén kisebb korrekciós műtétet hajtottak végre nyáron.Aki esetleg arra számított, hogy a felkészülés első napján egy új kapus is lesz a csapatnál, az csalódott.

„Úgy gondolom, egy kicsit túlragozta mindenki ezt a kérdést. Szerencsére Herr Orsi nagyon szépen gyógyul, ha így halad, akár már az őszi szezonban visszatérhet a kapuba. Addig Petróczi és Oross megoldhatja a feladatot. Továbbra is az a véleményem, hogy fiatal kapusaink elé gyengébb vagy akár azonos képességű kapust nem szeretnék hozatni, főleg külföldit nem" – folytatta Róth Kálmán.

Ami a felkészülési programot illeti, a győriek első meccsüket július 28-án a Dunaferr ellen játsszák, majd augusztus 1-jén a szlovák Duslo Sala otthonában, egy héttel később pedig Győrött, a Magvassy-sportcsarnokban lépnek pályára Görbiczék.

A felkészülési tornák már hetek óta ismertek: augusztus 18–19-én Debrecenben, 26–27-én Dunaújvárosban a Kulcsár Anita-emléktornán, szeptember 2–3-án a horvátországi Koprivnicán szerepelnek a zöld-fehérek. Utóbbi tornán egyébként az eredeti tervek szerint a dán Slagelse és a macedón Szkopje is indult volna, ám ez a két gárda végül lemondta a részvételt.

„Sok meccset szeretnénk játszani, a keret ugyanis bő, s mindenkinek minél több játéklehetőséget kívánok adni, hogy valamennyien játékban legyenek, mikor a bajnokság kezdődik" – tette hozzá a szakvezető.

Heti tizenegy edzés

A Rába Quelle-ETO tegnap délelőtt tizenegy játékossal kezdte meg a munkát. Tóth László vezetőedző elmondta: egyelőre még nem teljes a keret, mely egyébként jelentősen átalakult nyáron.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a tavalyi csapatból még az új klub megalakulása előtt távozott Kovács János, Kányai Róbert, Kovács Ádám, Remete Róbert, Tomori Győző, Fodor Krisztián, Németh Tamás és Nyikes Csaba, Gerháth Zoltán pedig befejezte pályafutását.

Marad Győrben a régiek közül Józsa Dávid, Szalafai Gábor, Schuch Timuzsin, Németh Gábor és Pálos Gábor. Egyelőre új játékos a kapus Hoffmann Ákos Pápáról, Miss Zoltán és Szabó András a Dunaferrből Forrai Dániel és Széles László, valamint a délután érkezett két szerb, Igor Milicevic és Borislav Basaric. Örömteli hír, hogy a tavalyi szezont teljes egészében kihagyó Konkoly Tamás is ott volt a délelőtti foglalkozáson.
Az első edzés előtt felkereste a csapatot a Rába Quelle-ETO FKC elnökségének több tagja. Kovacsics Imre, a klub elnöke:

„Az új egyesület megalakulását igazoló dokumentumokat beadtuk a bíróságra, az elnökség pedig nagy lendülettel kezdett munkához. Szeretnénk  tovább erősíteni a keretünket, ezért még egy-két játékos leigazolását tervezzük. Ennek érdekében megtettük a megfelelő lépéseket. Több olyan jelentős szponzor is jelentkezett, akiknek szimpatikusak a törekvéseink."

Ami biztos, a következő három hétben heti tizenegy edzést tart a csapatnak a szakmai stáb. Ami a felkészülési meccseket illeti, július 26-án az Érsekújvár ellen idegenben, augusztus 4-én pedig Győrött kétszer játszanak a győriek. A szlovák csapat

augusztus 11–12-én egy tornát rendez, a tervek szerint ezen is részt vesz az ETO. Csakúgy, mint a Balaton-kupán, melynek augusztus 17–19. az időpontja.

Két lekötött találkozó van már az Alba Regiával is: augusztus 3-án Székesfehérváron, 16-án a Magvassy-csarnokban.
Radulovics Bojana is megkezdte a munkát Győrött.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Örömjátékkal

Az első percekben felváltva potyogtak a kosarak. A negyedik perctől rendezték védekezésüket a mieink… Tovább olvasom