Kisalföld logö

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 29°C Még több cikk.

Teke - Bajnokverés, fájó vereségek Sopronban

Tizenhárom győzelem mellett kilenc vereséggel az 5. helyen zárta az NB I Nyugati csoportját a Soproni Sörgurítók együttese.
Weinacht Jánossal, a csapat szakmai vezetőjével értékeltük az évadot, és a közeljövőt is érintettük.

A korábban korosztályos válogatottak szövetségi kapitányaként szép nemzetközi sikereket is elért szakember lapunknak elmondta: a csapat elég hullámzóan szerepelt az előző évadban.

A bajnokságot végül megnyerő Köfém gárdáját oda-vissza legyőzte a soproni legénység, ám a kilenc vereségéből négyet is hazai pályán szenvedett el, középcsapatok ellen hullajtott értékes pontokat. Ami ezenfelül hátráltatta a csapatot a jobb eredmény elérésében, hogy az igazán szoros, pár fán múló mérkőzésein alulmaradt, ráadásul a gárda a hosszú téli szünet – amikor az ünnepek alatt hosszabb időn át zárva volt a pálya, s az év elején szinte új alapozást kellett végezni – után „beragadt".
Ötödik lett a Sörgurítók.
Weinacht János szerint ezen hátráltató tényezők nélkül simán dobogós lehetett volna a társaság. Hozzátette: több edzéslehetőséggel – amely részben azért, mert szinte az összes soproni tekecsapat a Győri úti panelpályán készül, részben pedig azért, mert a játékosok munka mellett tekéznek, nem jött össze – stabilabb, kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújthatott volna az együttes. Ami pozitívum, hogy a fiatalok szépen jönnek fel, folyamatosan fejlődnek.

Ami biztosnak tűnik, hogy a következő évadban a csapat egyik meghatározó játékosa, Ambrus Gergő Ausztriában játszik, tehát gyengül az együttes. A szakvezető szerint jó lenne erősíteni, s lenne is az alsóbb osztályú soproni tekecsapatokban néhány NB I-es szintű versenyző, ám kérdés, ki lenne hajlandó a hétvégéit egy-egy távoli túrára feláldozni. Ráadásul Weinacht János inkább a nevelőmunka, mint a kész játékosok igazolásának híve.

A csapat, ha a sörgyártól már évek óta nem is, Sopron városától kap támogatást. Ez nagyjából a mérkőzésekre való utazások fedezésére elég. Országos szinten nagy a felháborodás a sportágban, mert a szövetség a duplájára akarja emelni a versenyengedélyek díját, ami tovább nehezítheti a helyzetet.

A jövő hét végén rendezendő SÜH-kupán fiatalokkal képviselteti magát a Sörgurítók csapata. Weinacht kiemelte: remekül illene a bajnokságra való felkészülésbe, ha sikerülne „feléleszteni" Sopronban a sportágban régen jeles eseménynek számító, augusztus 20. környékén rendezett Fertő-kupát, amelyen nem sokkal a szeptemberi bajnoki rajt előtt felmérhetnék a versenyzők, hol is tartanak.

Hogy sikerül-e megrendezni a sportszakmailag roppant hasznos viadalt, az elsősorban attól függ, sikerül-e megfelelő támogatókat találni, hogy a támogatásból a díjakat, serlegeket, kupákat megvásárolják a szervezők.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óriásit bukott Froome, combcsontja, a bordája és a könyöke is eltört

Óriásit bukott Froome, combcsontja, a bordája és a könyöke is eltört
A 34 éves klasszis mintegy 60 kilométeres óránkénti sebességgel hajtott lefelé, amikor nekiment egy… Tovább olvasom