Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Teasley: tarthatatlan állapot

A vártnál jóval nagyobb küzdelemben nyerte meg a Diósgyőr elleni első bajnoki elődöntőt az MKB-Euroleasing női csapata.

Az amerikai játékos sztárallűrökkel, nagyképűen játszott, és semmi nem sikerült neki. Dobott két pontot, s eladott hét labdát. Amíg pályán volt, vesztésre állt a soproni együttes. A zöld-sárgák csak azt követően tudtak fordítani, hogy Nikki Teasleyt negyedik személyi hibája után lecserélte Natalia Hejková, a soproniak edzője. Tekintettel arra, hogy az amerikai játékosnak korántsem az első ilyen jellegű „alakítása" volt a vasárnapi, a soproni klub ügyvezetőjével, Török Zoltánnal az egyébként kiváló képességű sztárjátékos körül kialakult helyzetről beszélgettünk.

A szurkolók szerint az a n

gyképű, nyegle és indolens játék, amit Teasley a DKSK ellen nyújtott, felháborító, mi több, vérlázító volt egy ilyen neves, s vélhetően igen tisztességesen meg is fizetett játékostól, mint Teasley. Egyetért ezzel?

– Igen – válaszolt a sportvezető. –  Sajnos nem az első eset, hogy így játszik, ráadásul a Magyar Kupa-döntő után önkényesen bojkottálta az edzések látogatását.

– Nem engedhet meg magának túl sokat a játékos?

– Nikki Teasley rendkívül nehéz ember. Bár a klubon belül mindennek megvan a maga következménye, ez nem változtat azon a tényen, hogy az utóbbi két hónapban gyakorlatilag kezelhetetlenné vált.

– A helyzet nyilván megoldásért kiált. Mit tettek, vagy mit tudnak tenni a megoldásért?

– Sajnos ebben az esetben az én menedzseri mozgásterem meglehetősen szűk, mint ahogy az is igen vékony mezsgyén mozog, amit a klub védelme érdekében tenni tudok.

– Ez mit jelent?

– Bizonyos döntések után súlyos pénzügyi következményeket. Ebben a vonatkozásban van mozgásterünk, de úgy látszik, ezzel nem tudunk nála eredményt elérni.

– Ezek szerint már kapott pénzbüntetést?

– Amikor Nikki hozzánk érkezett, kezdetben hasonló problémák voltak vele. Később aztán – azért ezt se vegyük el tőle – következett egy nagyon szép és sikeres periódus az ő és a csapat részéről is. Sajnos az utóbbi két hónapban újra egymás után követi el a fegyelmezetlenségeket, s hiába kér az ilyen esetek többsége után bocsánatot a vezetőktől és a csapattól, semmi nem változik, jön a következő eset. A klubon belül pedig minden fegyelmezetlenségnek megvan a maga konzekvenciája, ha úgy tetszik, a maga ára.

– A szerződés felbontása nem vetődött fel?

– Hogy szívem szerint mit mondanék, azt inkább megtartom magamnak, ha megengedi. Az azonban semmiképpen nem megengedhető, hogy reménybeli győzelmekért, esetleges sikerekért elvesszen csapatunk morális tartása...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mind kevesebb résztvevő

Tizenegyedik alkalommal rendeztek a hétvégén krosszfutóversenyt a győrújbaráti gyermektábor… Tovább olvasom