Kisalföld logö

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 9°C Még több cikk.

Tavaszi hadjáratra készül az ETO

Labdarúgás - Amire Tarsoly Csaba, a Győri ETO tulajdonosa tavaly novemberi nyilatkozatában utalt, az azóta be is következett: hatalmas változások történtek a klubnál az elmúlt időszakban. Dragoljub Bekvalac vezetésével új szakmai stáb dirigál az év eleje óta, alaposan kicserélődött a játékoskeret: a távozók után nyolc külföldi és egy magyar labdarúgó érkezett az ETO-hoz.
Közben folytatódott az ETO Park „benépesítése" is, bár a novemberben jelzett Valentin-napi nyitást elsodorta a gazdasági válság és a tervek szerint húsvétkor nyitja meg kapuit a létesítmény.

– Sikerült megvalósítani, amit elterveztek a csapatnál?

– Majd a bajnokság végén meglátjuk – kezdi mosolyogva Tarsoly Csaba. – Egy biztos, véget ért az a szemfényvesztés, ami az elmúlt fél évet jellemezte a klubnál. Miután megállapodtunk Dragoljub Bekvalaccal, először a hazai játékospiacon néztünk körül. Amit tulajdonképpen eddig is tudtunk, az bebizonyosodott: a jó magyar játékosok vagy külföldön játszanak, vagy érvényes szerződés köti őket a klubjukhoz.


Tarsoly Csaba és Borkai Zsolt polgármester az alapkő letételekor. Húsvétkor együtt avathatják az ETO Parkot.
Tarsoly Csaba és Borkai Zsolt polgármester az alapkő letételekor. Húsvétkor együtt avathatják az ETO Parkot.


– Milyen szempontok alapján választották ki az új játékosokat?

– Tudtuk, ha erősíteni akarunk, akkor külföld felé kell nyitnunk. Kimondottan posztokra igazoltunk a vezetőedző kéréseit szem előtt tartva. Meggyőződésem, hogy a Baltikum otthon játszó tíz legjobb játékosából hármat sikerült leigazolnunk és nem az utolsó hármat... Kinkre, Ahjuperára és Pilibaitisre gondolok, utóbbi ára az angol piacon félmillió euró volt. Amennyiben stabil tagja marad a litván válogatottnak és kijutnak a világbajnokságra, gazdaságilag is jó befektetés lehet. Bekvalac révén került Győrbe a három szerb: Djordjevic, Stanisic és Neziri. Lása pedig a grúz vonalat tartotta a kezében, általa érkezett Aleksidze és Odikadze. Bízunk benne, hogy olyan jó igazolások lesznek, mint Nicsenko vagy Sztevanovic, akiket szintén Lása hozott. Somodi Bence a jövő reménysége a kapuban.

– Egyszer már volt hasonló légióshullám az ETO-nál, akkor nem jöttek a kívánt eredmények. Nem tart most is ettől?

– Valóban volt egy horvát légió, amelyből Peric, Hucika és Kartelo kimondottan jó játékos volt és mindegyikük még csak a pályafutása közepén járt. Sajnos szakmai okok és az akkori keret magyar labdarúgóinak hozzáállása miatt velük együtt sem sikerült jó helyezést elérni. Most más a helyzet. A jelenlegi játékosok kijelentették az öltözőben, elismerik a légiósok tudását és azzal is tisztában vannak, hogy csak együtt érhetnek el jó eredményeket. Úgy látom, az eddigiek alapján gyorsan magukévá tették Bekvalac mester mondását: a futball senkinek sem marad adósa. Amennyi munkát belefektetnek, annyit kapnak vissza belőle.

– A sok idegen érkezésével vannak, akik úgy látják, háttérbe szorulnak a saját nevelésű fiatalok. Mi a véleménye erről?

– Az övék a jövő, bár most is jó néhány található a keretben, hogy csak Koltai vagy Zámbó nevét említsem. A Fehér Miklós Akadémián és a különböző utánpótláscsapatainkban sok tehetség játszik. Azt is szeretném megjegyezni, hogy a magyar akadémiák közül mi foglalkoztatjuk a legtöbb gyermeket, ötszázan fociznak nálunk az ötévesektől kezdve az NB II-es csapatig bezárólag. A Jakab Elek és Liszkai Dezső irányításával elkezdett munka most Both József utánpótlás-igazgató vezetésével teljesedik ki. Rá hagyatkozva mondom, hogy két-három év múlva számíthatunk olyan képességű játékosokra az akadémiáról, akik itthon meghatározó élvonalbeli vagy nemzetközi szintű labdarúgók lesznek.

– Tavasszal milyen eredményekkel lenne elégedett?

– A tizenharmadik helyről csak felfelé vezethet az út... Egyelőre látszik az összeszokottság hiánya a csapaton, a cél az, hogy egy idő után közönségszórakoztató játékkal szerezzük vissza a szurkolókat. A Magyar Kupában a kupagyőzelmet tűztük célul a társaság elé.

– Lehet-e már tudni, mikor lesz a stadionavató?

 
Supicot felmentették

Zoran Supic, az ETO szerb védője a téli felkészülés kezdetén sportszerűtlen magatartása miatt kikerült az első csapat keretéből. A légiós tegnap a játékosok előtt megkövette az általa megbántott George Odiladze menedzsert és ezt az emberi gesztust a klubvezetés és a szakmai stáb azzal értékelte, hogy Supicot visszavették az első csapat keretébe.

– Az Audi részéről van egy ígérvényünk egy rangos gárda győri vendégjátékára, de konkrétumot egyelőre nem tudunk. A fagy elmúltával megkezdődik a szálloda építése, a befejezését az év végére tervezzük. Amennyiben idén nem váltja valóra ígéretét a nagy hírű cég, akkor jövő nyáron magunk szervezünk egy nemzetközi tornát, és nem stadion-, hanem ETO Park-avatót tartunk.

– Apropó, mikor nyit a park? Legutóbb február 14. volt a dátuma...

– A beruházás készen áll a bérlők fogadására, de sajnos a tavaly október óta tartó gazdasági válság jó néhány üzleti partnerünk számításait keresztülhúzta. Szerencsére nem ez a jellemző, jó néhányan már dolgoznak a helyiségek kialakításán. A győri önkormányzattal a napokban írtuk alá a szerződést az okmány- és a közműszolgáltató iroda létesítésére, de megtalálható lesz itt többek között posta, bank, hatalmas élelmiszer-áruház, fitnesz- és konferenciaterem, kalandpark, számos vendéglátóhely. A terveink szerint húsvét környékén kinyit az ETO Park, amelyet azzal is szerettünk volna megkülönböztetni a többi plázától, hogy a főcsarnokba a révfalui hidat idéző elemeket építettünk be.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MKB: hatalmas lépés az álmok beteljesülése felé

Kosárlabda - Szenzációs bravúrt bemutatva 68–65-re nyerni tudott Bourges-ban, az… Tovább olvasom