Kisalföld logö

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 19°C | 31°C Még több cikk.

Tavasz minden bajnokságban

Bezenye - Dunakiliti, Ikrény - DAC 1912, Iván - Himod, SFAC - Kisfalud - dobogósok játszanak egymással több bajnokságban is.
Megyei I. osztály

A megyei I. osztály élén álló három csapatra papíron könnyű meccs vár: a Győrszemere a 12. helyezett Lébényt, a Jánossomorja az utolsó helyen álló Abdát, a Petőháza pedig a 10. Nagyszentjánost fogadja. Nagy meccs lehet viszont az Öttevény-Nyúl meccs, ahol a negyedik a hatodikat fogadja. Augusztusban Nyúlon 5-3-ra az öttevényiek nyertek. A Rajka-Koroncó mérkőzésen a hetedik látja vendégül a nyolcadikat, közöttük akár meg is fordulhat a sorrend, ha a Koroncó idegenben vissza tud vágni az őszi 4-2-ért. A Győrladamérnak fontos lenne győzni a Fertőszentmiklós ellen, hogy ne szakadjanak le a sűrű középmezőnytől - a Fertőszentmiklósnak pedig azért lenne fontos a pont, mert öt pontra van csak mögöttük a kiesőhelyen álló Pannonhalma. A Szany a tabellán elfoglalt helyezéséhez képest meglepően jól kezdte a tavaszt (pontot szereztek a Petőháza ellen egy pótolt meccsen, az 16. fordulóban pedig 3-1-re verték az Öttevényt). A szanyiak most a 9. helyen álló Ménfőcsanakot fogadják. Kapuvárra az utolsó előtti helyen álló Pannonhalma látogat.


Megyei II. o.

Győri csoport
Az eddig veretlen Kajárpéc a tavaly még első osztályú Táp otthonában lép pályára vasárnap. A tápiak a hatodik helyen állnak, a Kajárpéc vezeti a tabellát. Három csapat is 33 pontos a 17. forduló előtt: a Tét a 13. helyezett Gönyűt, a Töltéstava a 11. helyezett Bajcsot fogadja, a Bácsa a 7. helyezett Kóny otthonába látogat. A 15. helyen álló Mindszentpusztának már most komoly pontgyűjtésbe kellene kezdenie ahhoz, hogy ne essen ki, ezúttal a 12. helyen álló Pér otthonában próbálnak pontot szerezni. A visszalépett Vámosszabadi ellenfele a 9. helyen álló Felpéc lenne, így ők most pihennek a hétvégén.

Mosonmagyaróvári csoport
A csoport legnagyobb meccse a Bezenye-Dunakiliti találkozó lesz, amelyen a második a harmadikat látja vendégül. Az első helyen álló Hédervár az Enese ellen múlt hétvégén pontokat veszített, így már csak két pont az előnyük a Bezenye előtt. A Hédervár most az Enesével azonos pontszámmal álló Mosonszolnokot fogadja. A negyedik helyen álló Mosonszentmiklós Dunaszegen próbálja feledtetni a szurkolókkal a múlt heti Püski elleni vereséget. Múlt heti győzelmével az ötödik helyre jött fel a Püski, vasárnap a 17 pontjával a kiesés elől menekülő Károlyházát fogadják. S ha már a kiesőzóna: a 3 ponttal utolsó Dunasziget Bősárkányt fogadja, a 15 pontos Hegyeshalom az Enesét, míg a Győrsövényház-Börcs mérkőzésen két 17 pontos csapat játszik egymással. Dunakiliti ellen szerzett pontot múlt héten a Máriakálnok (így már 18 van a kálnokiaknak), Győrzámoly ellen is pontszerzésre készülnek vasárnap hazai pályán.

Soproni csoport
Játék nélkül jár a három pont a 38 ponttal második helyen álló Lövőnek (mivel a Fertőrákos visszalépett), a 40 ponttal első Répcementinek tehát nem szabad kikapnia a Sopronkövesd ellen, ha maradni akar az első helyen. A 15. helyen, vagyis kiesőhelyen áll 9 ponttal az Egyházasfalu, a 12. helyezett Rábakecölt fogadják vasárnap. A Vitnyédnek 10 pontja van, ők Beleden játszanak. Ha pontot szerez az Egyházasfalu és a Vitnyéd kikap, megfordul a két csapat között a sorrend. nehéz meccs vár a Vitnyédre Fertődön és az Oslira Hegykőn, a Mihályi-Ágfalva meccs pedig a középmezőny rangadója lehet.


Megyei III. o.

Győri csoport
12 idegenbeli meccs után 12 hazai meccs vár a veretlenül élen álló Sokorópátkára - először a hatodik helyen álló Győrasszonyfát fogadják. A második helyen álló Győrság Gyarmatra látogat, a harmadik Gyömöre pedig az ötödik Nyalka vendége lesz vasárnap. A két sereghajtó egymás ellen játszik: a Veszprémvarsány még nyeretlen, az Écs pedig augusztusban nyert utoljára.

Győri-Csornai csoport
Az Ikrény veretlenül áll a tabella élén, a harmadik helyezett DAC 1912 lesz az ellenfelük az első tavaszi meccsen. A második helyen álló Rábacsécsényre papíron könnyű meccs vár hazai pályán az utolsó előtti Markotabödöge ellen. A negyedik Abda II. a hatodik Győri Dózsát fogadja. A 0 ponttal utolsó Bezi Acsalagon próbál pontot szerezni vasárnap.

Csornai csoport
A sorsolás úgy hozta, hogy a tabella elején álló csapatok számára papíron könnyű ellenfél jutott a tavaszi nyitányra: a 33 ponttal első Rábaszentandrás a 23 ponttal 5. Egyedet fogadja, a 32 ponttal második Barbacs hazai pályán játszik a 14 ponttal 9. Vággal, 28 ponttal harmadik Babót a 22 ponttal hatodik Bágyogszovát otthonába látogat, míg a 27 ponttal negyedik Szilsárkány-Pásztori ellenfele az utolsó előtti Szárföld lesz.

Mosonmagyaróvári csoport

Az első helyen álló Várbalogra Mosonszentmiklóson várnak a pontszerzés reményében - hazai pályán a Mosonszentmiklós II. még nyeretlen, egyetlen pontjukat szeptemberben szereztek odahaza. Nagy meccs lehet az Ásványráró-Kunsziget találkozó, ahol a másodikat fogadja a negyedik. A Kunsziget ősszel csak egyszer kapott ki, épp az élen álló Várbalogtól, amelyet viszont csak az Ásványráró tudott megverni. Az ásványrárói csapat ráadásul ősszel hazai pályán minden meccsét megnyerte. A harmadik helyen álló Kimle a 10. Levél otthonában lép pályára.

Kapuvári csoport

Az első négy helyezett egymással meccsel a kapuvári csoportban a tavaszi első mérkőzésen. Öt ponttal vezeti a tabellát a Nagycenk az Iván előtt; előbbi csapat a negyedik helyezett Újkérrel, utóbbi a harmadik Himoddal játszik. Nincs messze a dobogótól az ötödik Sopronhorpács sem, sőt, ha nyerni tudnak Kópházán és az első két helyen álló csapat is nyerni tud vasárnap, a sopronhorpácsiak a harmadik helyre feljöhetnek.

Soproni csoport

Az első a másodikat fogadja vasárnap a SFAC - Kisfalud mérkőzésen. Ha a soproniak nyerni tudnak, a Kisfaludnak már öt pont lesz a hátránya. A hét másik nagy kérdése: milyen játékot mutat most a múlt hét legnagyobb meglepetésének két résztvevője? A Sarród 16-0-ra legyőzte hazai pályán a Schmidthaser csapatát - ez a sarródiak első győzelme volt a bajnokságban, az utolsó előtti Goldschmidt pedig messze a legnagyobb arányú vereségét szenvedte el. Vasárnap a Goldschmidt harmadik helyen álló Szany II. otthonában, a Sarródi Ászok pedig a negyedik Fertőszéplak otthonában lép pályára.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Janics Natasa gyermeket vár: kihagyhatja az olimpiát

Janics Natasa állapotos, a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó szeptemberre várja első gyermekét. Tovább olvasom