Kisalföld logö

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Tatabánya - FC Sopron 2-0

Csapkodó, ideges játékkal indult az összecsapás, mindkét fél részéről rengeteg volt a technikai és az átadási hiba.

30. p: Kouemaha még a saját térfeléről indulva elfutott a bal oldalon, a soproni 16-oson belülre ért, és onnan nagy helyzetből, szerencsére kissé elhamarkodottan középre adott, labdája hosszú volt Nagy Tamásnak, így odalett a hazai helyzet.

33. p: Demjén ívelt szabadrúgást a hazai kapu előterébe a jobbösszekötő helyéről. A beívelt labdára Bagoly emelkedett a legjobb ütemben, és 8 méterről centikkel fejelt a bal alsó sarok mellé.

38. p: Nagy Tamás játszotta magát tisztára a soproni 16-os előterében, 18 méterről ballal kapura lőtt, labdája kevéssel ment el a jobb kapufa mellett.

53. p: Kouemaha lépett ki és Radu szorításában 10 méterről kapura lőtt. Rabóczki remek reflexszel hárított. A kipattanó labda a második hullámban érkező Nagy Tamás elé került, aki 16 méterről centikkel a jobb kapufa mellé lőtt.

55. p: Egy bal oldali bedobás után Kouemaha keveredett le az alapvonal közelébe, visszagurított az óriási helyzetben lévő Ngallénak. A légiós 8 méterről kapura bombázott, ám Rabóczki remek reflexmozdulattal kiöklözte a labdát, amely visszapattant Ngalle elé, Rabóczki szinte hihetetlen módon a duplázást is hárítani tudta.

66. p: Hajdu kapott Márkustól remek ütemben labdát a balösszekötő helyén, kilépett, és 10 méterről, óriási helyzetből adott lövését Rabóczki újfent lábbal hárította.

71. p: Hajdu adott be középre balról. Labdája magasra felpattant az egyik soproni védő lábáról, és a túloldalról érkező Márkus 4 méterről jobbal a soproni kapu közepébe helyezte. 1–0.

79. p: Hajdu kapott remek labdát a balösszekötő helyén, 14 méterről a kapujából kiinduló Rabóczki fölött átívelte a labdát, amely a jobb kapufáról pattant a mezőnybe.

81. p: Egy bal oldali bedobást követően a földről felpattanó labda több soproni játékost is átugrott, s az apró termetű Márkus 4 méterről ívelt fejessel küldte a labdát Rabóczki kapujának középébe. 2–0.

84. p: Hajdu és Homei csatázott a bal oldalon, ütköztek és a hazaiak labdarúgója a földön maradt. Fábián játékvezető úgy ítélte meg, hogy a soproniak játékosa törlesztett és habozás nélkül kiállította Homeit.

Csapkodó, ideges játékkal indult az összecsapás, mindkét fél részéről rengeteg volt a technikai és az átadási hiba. Jellemző jelenet volt, hogy egy a hazai térfél közepéről elvégzett soproni szabadrúgásból induló „akció" végén Demjén a felezővonal közeléből hazaadta a labdát.


A hazaiak nyugodtak meg hamarabb, és magukhoz ragadták az irányítást. Ez persze nem volt túl nehéz részükről, hiszen soproni részről az elvileg a támadásokkal megbízott „szekció" tagjai képtelenek voltak megtartani a labdát, így aztán a hazai középpályások többször is lendületből vezethették a labdát a soproniak hátsó alakzatára, és az induló akciókból nemegyszer „meleg" helyzet adódott a vendégkapu előterében. Mindezt nyilván érzékelte Selymes Tibor is, aki nem egészen fél óra elteltével váltott. A cserét követően kiegyenlítettebb lett a játék, s a félidő hajrájában mindkét kapu előtt adódtak helyzetek. Abban, hogy a szünetben gól nélküli döntetlenre állt a találkozó, jókora szerepe volt a több bravúros védést bemutató Rabóczki Balázsnak.

Változatos játékkal indult a második játékrész, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek. Aztán jó negyedóra elteltével újra fölénybe került a hazai együttes. A középpályán könnyedén törtek át a hazaiak, elöl pedig a hatalmas termetű Kueamaha futballozott roppant veszélyesen és agilisan. Egyre-másra alakította ki a helyzeteket a vendégcsapat, ha finoman akarnánk fogalmazni, azt mondhatnánk, a soproni védelem nem állt a helyzet magaslatán, ha szigorúbban és ironikusabban, azt kell mondjuk, gyakorlatilag átjáróház volt. A frontot, azaz a gól nélküli döntetlent gyakorlatilag egy személyben a 70. percig a kapuban bravúrt bravúrra halmozó Rabóczki Balázs tartotta.

Aztán nem egészen 20 perccel a lefújás előtt már ő is tehetetlen volt, egy szerencsés akció végén a jókor jó helyen lévő Márkus megszerezte a vezetést a hazaiaknak. A látottak és a helyzetek alapján el kell ismerni, teljesen megérdemelten. Márkus tovább növelte a hazaiak előnyét, gyakorlatilag bebiztosítva a tatabányaiak győzelmét. A soproni csapat két dolognak köszönheti, hogy mindössze két kapott góllal úszta meg a tatabányai kirándulást. Az egyik az volt, hogy a kapuban Rabóczki ezúttal is bravúrt bravúrra halmozott, a másik pedig, hogy a hazaiak mestere, Sisa Tibor csak az utolsó fél órában cserélte be Márkust.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden nagyon csodálatos

Az első két nap után tökéletesen elégedett az Európai Úszóliga (LEN) az EB balatoni versenyeinek… Tovább olvasom