Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -2°C | 12°C Még több cikk.

Sztevanovic marad, Korsós nem jön

Sajtótájékoztatón mutatták be szerdán a Győri ETO FC két új labdarúgóját, Bojan Brnovicot és Böőr Zoltánt.

Megérkezett szerdán Debrecenből Győrbe a zöld-fehérek két legújabb szerzeménye, Bojan Brnovic és Böőr Zoltán. Utóbbi januári műtétje után még lábadozik, előbbi azonban már be is mutatkozhatott a Nitra elleni felkészülési mérkőzésen új csapatában.

A két futballista bizonyosan nagy hasznára lesz a Rába-parti együttesnek. Ezt Tarsoly Csaba tulajdonos emelte ki, aki lényegesnek tartotta, hogy nem csupán új igazolásokról, hanem a gárda tavaszi megerősítéséről van szó.

Böőr Zoltán az újjáalakuló csapat egyik vezéregyénisége lehet, akinek Tarsoly Csaba, már három évvel ezelőtt megmondta, lesz ő még győri labdarúgó. Aki, azt is fontosnak tartotta, hogy a középpályás nem az anyagiak miatt váltott egyesületet. A futballista egyelőre itt a Rába-partján szeretne sérülése után bizonyítani, állandó csapattaggá válni.
A tulajdonos szerint Bojan Brnovicot – aki épp a győri stadionban szerzete élete első magyar élvonalbeli találatát – viccesen fogalmazva azért igazolta le az ETO, hogy több gólt ne rúghasson az együttesnek. Komolyra fordítva a szót a ballábas támadójátékostól ugyanazt várják Győrben, mint Debrecenben: természetesen gólokat. Becsülendő, hogy a két labdarúgó nem az úgynevezett  „langyosvizet" választotta – Debrecenben az elmúlt időszakban kissé a háttérbe és a kispadra szorultak –, hanem felvállalták a megmérettetést új egyesületükben.

A rendezvényen jelentették be, hogy  a klubvezetés sikeresen megállapodott Szasa Sztevanoviccal, akinek nyáron járt volna le a szerződése. A szerb hálóőr a megegyezés szerint újabb négy és fél évig marad az ETO kapusa. Sőt, a futballistára profi karrierje befejezése után, mint játékos megfigyelő számít az ETO FC. A kapusnak egyébként korábban belga, később konkrét orosz kérője is akadt, ám úgy határozott, hogy az ETO korrekt ajánlatát fogadja el. A győri klub segítségével egyébként hamarosan elkezdődhet a szerb nemzetiségű játékos honosítási procedúrája, Sztevanovic szeretne magyar állampolgár lenni.

Eldőlt, hogy Korsós György.....

A vezetőség részéről igazi csapatmunka volt a keret megerősítése, amely amellett, hogy remélhetőleg eredményességben is megmutatkozik, üzletpolitikai szempontból sem utolsó. Ezt már Reszeli Soós István fűzte az elhangzottakhoz, aki szerint az elmúlt évekhez hasonlóan, Priskin példáját említve, az együttes fiatal játékosai sokat tanulhatnak a már rutinnal rendelkező most leigazolt labdarúgóktól.
Hír még a csapatról, hogy valószínűleg nem érkezik meg a kiszemelt grúz középpályás, ugyanis a hírek szerint egy skót együttes pontosan az ETO ajánlatának hatszorosát kínálta klubjának a labdarúgóért.
A stadion felújítása a tervek szerint halad. Az ígéreteknek megfelelően csaknem elkészült a nyugati tribün teljes lebontása. Hamarosan feldolgozzák és elszállítják a keletkezett beton-törmeléket, ezután elkezdődhet a lelátó, valamint a sport és szabadidő komplexum építése.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jól sikerült az előadás

Matovic Fordot ügyesen becsapva szép kosárral kezdte a találkozót, ám találatára látványos tempóval… Tovább olvasom