Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 1°C Még több cikk.

Sztárok és legendák emlékeztek

Neves játékosok emlékeztek tornával Fehér Miklósra a győri Magvassy-sportcsarnokban.

Kattintson a képre >>
A Quaestor-kupáért kiírt nemzetközi teremlabdarúgó-tornán, amely már másodízben Fehér Miklós-emléktorna is volt, pénteken és szombaton hét csoportban küzdöttek a csapatok a továbbjutást jelentő első két helyezésért.

Gólokban, látványos megoldásokban nem volt hiány, amin persze nem is lehetett csodálkozni, hiszen olyan labdarúgók húztak teremcipőt, mint például az MTK kiváló játékosa, Illés Béla, a jelenleg a Fehérvár FC-nél edzősködő Csertői Aurél, vagy éppen a volt válogatott Rugovics Vendel. Csapatuk, a Contact Sped ki is emelkedett a mezőnyből, a csoportmérkőzések során mindössze egyszer tudták az ellenfelek kapusukat megadásra kényszeríteni. Csertői egyébként egy szabálytalan belépőt követően megsérült, így nem tudta tovább vállalni a játékot. Ez bizony nem volt túl jó előjel a szervezőknek, akik számítottak a székesfehérvári tréner szereplésére az edzőkből álló, úgynevezett Legendák esti gálamérkőzésén is.

Vasárnap az utolsó csoport selejtezőit rendezték, s Détári Lajos személyében egy volt világválogatott labdarúgót is láthatott futballozni a győri közönség.

Détári Lajos: – Személyesen nem ismertem Miklóst. Nagyszerű kezdeményezésnek tartom, hogy Győrben évről évre ily módon emlékeznek meg róla és megrendezik ezt a tornát. Sajnos egyre több ilyen rendezvényre kell járnunk nekünk, labdarúgóknak. Zsiborás Gábor, Fodor Imre, Fehér Miklós és legutóbb Zavadszky Gábor halála értelmetlen és megmagyarázhatatlan számomra.

Az egykori világválogatott csapata egyébként meglepetésre nem jutott a legjobbak közé. Negyedik helyen egy fővárosi együttes, a Kelemen Művek végzett, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a tehetséges fiatalokból álló ETO Ificsapat állhatott fel. Második a Liget Csárda lett, míg a végső győzelmet a Majlinger Mirelit gárdája kaparintotta meg.
Természetesen különdíjakat is osztottak, a legjobb kapusnak Takács Norbertet (Majlinger Mirelit), legjobb mezőnyjátékosnak Farkas Istvánt (ETO Ificsapat) választották a szervezők. A gólkirályi címet a Liget Csárda futballistája, Pintér Ádám szerezte meg.

A teremfoci érdekes döntője után rendezték a torna emlékmérkőzését. Fehér Miklósra a szurkolókkal együtt emlékezett a Rába ETO nyolcvanas években bajnoki aranyérmet nyert együttese, valamint az a Legendáknak keresztelt csapat, amelyben számos egykori és mai magyar futballtréner szerepelt. A szurkolók nagy tapssal fogadták egykori kedvenceiket, ismét egy csapatban szerepelt a felejthetetlen csapat több tagja, a zöld-fehéreknél pályára lépett Hannich Péter, Hajszán Gyula, Szabó Ottó, Mile Sándor, Szijjártó László, Kovács László, Turbék István, Tamás László, Magyar Lajos. A másik együttesben az ETO jelenlegi trénere, Csank János jeleskedett a kapuban, ott volt még a pályán Mészöly Géza, Urbán Flórián, Vincze István, Ulbert Tibor, Mracskó Mihály, Mörtel Béla, Füzi Géza és Horváth Dénes is. A győriek kispadján pedig nem más, mint maga a „Mágus", Verebes József  foglalt helyet. Az egykori sikerkovács – csakúgy, mint az aranycsapat és a Legendák – egyébként hatalmas tapsot kapott a győri publikumtól.

Igaz, nem ez volt a lényeg, a tényszerűség kedvéért leírjuk az emlékmérkőzést, a Legendák együttese szoros első félidőt követően nyerte meg öt-kettőre.

Verebes József: – Természetes, hogy elfogadtam a szervezők meghívását, örömmel jöttem Győrbe. Jó dolognak tartom, hogy nem hagyják feledésbe merülni a városban született Fehér Miklós emlékét. Kicsit azért sajnálom, hogy pont az itt pályára lépő aranycsapatot kissé már elfelejtették, úgy érzem többször össze lehetne hozni a társaságot, hiszen nem akármilyen eredményeket értünk el a városban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Otthon kapott ki a West Brom

Előző fordulóbeli idegen pályán aratott győzelme után a Gera Zoltán nélkül pályára lépő Wast… Tovább olvasom