Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Szoros meccset várnak

Megyei futballrangadót rendeznek holnap Sopronban. A Győri ETO FC ugyanis a hűség városában vendégszerepel.

A Kisalföld olyan emberek véleményére volt kíváncsi, akik mindkét együttesben játszottak vagy dolgoztak.

Igazi presztízsrangadó helyszíne lesz holnap 15 órától a Soproni Városi Stadion. A Borsodi Liga 21. fordulójában ugyanis a Csank János által irányított ETO FC gárdáját fogadja Dario Bonetti együttese. Érdekesség, hogy mielőtt átvette volna a Rába-parti alakulat irányítását, Csank János a holnapi ellenfél kispadján foglalt helyet. Külön pikantériát ad a találkozónak, hogy a soproni klub jelenlegi pályaedzője, Vass László korábban Csank „örökös" segítőjének számított. Szombaton azonban már más célokért küzdenek.

A Kisalföld olyan embereket szólaltatott meg a meccs előtt, akik valamikor dolgoztak a másik egyesületnél.
Klement Tibor, az ETO FC jelenlegi ügyvezetője hasonló munkakörben korábban öt évig szolgálta a soproni klubot.

„ Nagyon szép időszakot töltöttem a városban, sok barátot szereztem, tevékeny részese lehettem az élvonalba jutásnak. Soha nem tagadtam meg és nem is fogom a soproni múltamat. A szombati ellenfelünk az egyik legmarkánsabb alakulat az első osztályban, a Magyar Kupa-győzelme pedig kiemelkedik a sorból. Az ETO viszont nagyobb múlttal rendelkezik. Mindkét együttesben voltak változások a télen. Nálunk kevesebb, náluk több. Kiegyenlített meccset várok, ahol egy-egy momentum, egyéniség döntheti el a mérkőzést."
Reszeli Soós István, a Győri ETO FC szakmai igazgatója, aki már mindkét együttes kispadján ült:

„ A megyei rangadókkal kapcsolatban ami kapásból eszembe jut, az az, hogy amelyik oldalon dolgoztam, általában az az együttes jött ki győztesen ezekből a párharcokból. Komolyabbra fordítva a szót, igaz, hogy a nagyobb hagyományokkal rendelkező győri csapatnál több időt töltöttem el, de úgy érzem, Sopronban megpróbálják kicsit háttérbe szorítani, elfelejteni az ott végzett tevékenységemet.

Pedig Klement Tiborral és Bodnár Lászlóval együtt azt gondolom, nagy szerepünk volt abban, hogy az együttes végül az élvonalban maradt. Jó csapat alakult ki, megalapozódott az első osztályú szereplés, ezek úgy gondolom, mind tények. Persze nem szeretném szítani a két együttes közötti feszültséget, személy szerint örülök, hogy két jó NB I-es klub van a megyében. Csakúgy, mint Győrben, igaz, kicsit másképp, de Sopronban is elkezdődött egy folyamatos csapatépítés."

Csiszár Ákos neve a győri és a soproni futballszurkolóknak is ismerősen csenghet. A középpályás mindkét klubot szolgálta.
„ Mivel azonban soproni vagyok, így nem kérdés, hogy most kinek is szurkolok. A lényeg, hogy legyen jó a derbi. Még nem biztos, hogy a helyszínen nézem meg az összecsapást, hiszen utánpótlásedzőként dolgozom és éppen Győrött leszek a tanítványaimmal. Ha hazaérek, akkor természetesen ott leszek a lelátón. Az egyik oldalon Vincze Ottó, a másikon pedig Sifter Tamás a legjobb barátom."

Burcsa Győző a Rába ETO kiváló futballistája volt. Az egykori középpályás jelenleg Sopronban él. Korábban edzőként is dolgozott az akkor még a másodosztályban szereplő soproni csapatnál, sőt, az osztályozó mérkőzésen éppen az ETO ellen játszottak az élvonalba kerülésért.

„ Tíz éve már nincs kapcsolatom a futballal, de az eredményeket azért figyelemmel kísérem. Már nem annyira ismerem a két csapat játékoskeretét, sajnos az állandóság mára megszűnt. Az biztos, hogy két jó formában lévő együttes találkozik. Remélem, sportszerű lesz a találkozó és a nézők jól fognak szórakozni."

Molnár Levente, az Integrál-DAC hálóőre mindkét csapat kapuját védte.
„ Több mint hét évet töltöttem az ETO-ban, sokat köszönhetek a klubnak. Sopronban kevesebb időt voltam, ám jó emlékeket őrzök arról az időszakról is, bár onnan rajtam kívül álló okok miatt távoztam. Mindenképpen szoros, döntetlen körüli eredményt várok a szombati meccstől. Döntő lehet, hogy a soproni játékosokat mennyire viselte meg a Magyar Kupa-búcsú."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kijelölték a keretet

Bozsik Péter szövetségi kapitány kijelölte a jövõ szerdai Ausztria ellen… Tovább olvasom