Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 1°C Még több cikk.

Szívroham után is vezetne

Labdarúgás - Már otthonában lábadozik az a gyömörei futballbíró, aki márciusban kapott csaknem végzetes szívrohamot egy fizikai felmérőn Győrben. Jól van, s ha lehetne, újra futballmeccset vezetne.

Ezentúl március 20-án is születésnapot ünnepel Gyömörén a Kovács família. A családfő, Kovács László ugyanis ekkor élt túl egy rendkívül súlyos szívrohamot Győrben egy fizikai felmérőn, amelyet játékvezetőknek rendeztek.

Ahogy arról korábban beszámoltunk (Szívrohamot kapott a futballpályán – Kisalföld, 2009. március 21.), csaknem tragédiába torkollt a megyei futballbírók felmérője, amit Győrben a Dózsa sporttelepén tartottak. Futás közben lett rosszul, majd összeesett a 47 éves Kovács László gyömörei játékvezető. Életben maradását annak is köszönheti, hogy kollégái közül az egyik éppen a mentőknél dolgozik.

Ő és társai tartották életben, amíg a mentők meg nem érkeztek. A szakemberek többszöri újraélesztés után a megyei kórházba szállították, ahol még aznap este dr. Dézsi Csaba András kardiológus osztályvezető főorvos katéteres műtétet hajtott rajta végre.

Többhetes intenzív kezelés és várakozással eltöltött nap után Kovács László magához tért, s egyre jobban lett. A múlt héten hazatérhetett az otthonába.

Kissé bizonytalan léptekkel, de már ő fogadott bennünket a gyömörei családi ház ajtajában.

„Számunkra több ez mint csoda, alig akarom elhinni, hogy már ilyen állapotban van a férjem – mondja Kovács Lászlóné, miután belépünk a házba. – Tudja, nagyon nehéz heteken vagyunk túl, de egy percig sem adtuk fel a reményt, hogy újra közöttünk legyen."
Kovács Lászlónak semmilyen emléke nem maradt a majdnem végzetessé váló délutánról.

„Nem emlékszem pontosan, mi történt, s még igazából ma sem hiszem el, hogy mindez megesett velem" – mondja mosolyogva a futballbíró. A család szerint ez jobb is így, amúgy az intenzíven eltöltött napok óta sok mindent újra kellett tanulnia. A nemrég történt eseményeket még nem mindig tudja felidézni, viszont a korábbi emlékek közül – amit egy jó barát segítségével éppen a napokban elevenített fel – már minden kristálytiszta.

A megyei játékvezetőket irányító Dubraviczky Attila révén aztán egy futball-labda is előkerült, amit Palotai Károly olimpiai bajnok labdarúgó, korábbi kiváló játékvezető is aláírt, s küldött biztatásul. A jb elnöke szerint egyébként nemcsak az volt a szerencse, hogy kollégájuk, aki megmentette a bíró életét, a mentőknél dolgozik, hanem hogy éppen a helyszínen volt:

„Knapp Zoli általában elsőre teljesíti a tesztet, ezúttal nem tudott elmenni az első felmérésre, így éppen ott volt, amikor Laci összeesett. A mentők is elismerték, ha nincs a Dózsa-pályán akkor olyan ember, aki elkezdi az újraélesztést, Laci nem lenne már közöttünk."

„Ezért is beszéltük meg a férjemmel, hogy mindenképp felkeressük a fiatalembert. Szeretnénk személyesen is megköszönni, amit értünk tett. Eddig nem tudtunk elmenni hozzá, de amint Laci hazajön a soproni rehabilitáció után, elmegyünk hozzá. Természetesen rajta kívül a többi akkor segédkező játékvezetőnek, a mentőknek és orvosoknak is nagyon hálásak vagyunk" – vette át a szót ismét a feleség, aki elárulta, egy rövid séta erejéig már az egyik hétvégi helyi futballmeccsre is kikísérte a férjét.

„Jó volt újra a pályán, még ha nem is vezethettem meccset. Ha felépülök, talán ennek sem lesz akadálya" – tette hozzá búcsúzóul újra mosolyogva Kovács László.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Görbicz nem játszhat a BL-döntő visszavágóján!

Kézilabda - Száz százalék, hogy Görbicz Anita, a Győr kiválósága nem játszhat a dán Viborg ellen a … Tovább olvasom