Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

Szív és csók a világbajnokság jegén

Műkorcsolya - Összegyűjtöttük a göteborgi műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságának rekordjait és néhány színes jégkockát, azaz érdekességet.
Göteborgban 48 ország képviselői korcsolyáztak, összesen 203-an. Az is rekord, hogy női egyéniben 53-an neveztek és hogy 9555 jegyet adtak el a versenyekre.

A versenyzők egyre inkább a klasszikus komolyzenei darabok feldolgozott változataira korcsolyáznak vagy gyakran filmzenékre. E téren frissítésben a svéd Kristoffer Berntsson járt élen: diszkózenére adta elő kűrjét.

A zeneválasztás kapcsán megemlíthető, hogy a jégtáncosoknál, akiknek a kötelező programban néptáncot kellett előadniuk, néhányan hazájuknál távolabbra tekintettek. A kínai páros zsidó táncot, a japán görögöt adott elő, a magyarok pedig visszanyúltak a múltba: inka táncot jártak a jégen.
A legötletesebbnek a Kerr testvérek bizonyultak. A briteket képviselő jégtáncosok a kűrben földön kívüli űrhajósnak öltöztek, a rövidben pedig mindketten skót szoknyát viseltek. A férfi azt a gálákon hátul fel is szokta libbenteni, de persze alatta nadrágkát visel.

Az orosz Maria Muhortova–Maxim Trankov páros férfi tagjának viszont rosszul sikerült a ruhája: meg kellett szakítania programjukat, hogy a karján ollóval szétvágják, annyira szorította.

A jégtáncosoknál aranyérmes francia Isabelle Delobel és Olivier Schoenfelder közül a páros hölgytagja mindig levegőbe rajzolt szívvel köszöni meg a szurkolóknak a tapsot és aláírásához is mindig szívet rajzol, de ezúttal a jégre is karcolt egyet a gálán.

A férfi egyéniben címvédőként érkezett, végül második helyen végzett Brian Joubert pedig egy csókot nyomott a jégre, miután a hatodik helyről „felkorcsolyázott" a dobogóra. Utoljára ilyet Moszkvában tett, ahol egy kűrben sikerült három négyfordulatost ugrania.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fordulatos döntetlen Sopronban

Labdarúgás - A REAC szerzett vezetést az első félidő közepén és a játék képe alapján megérdemelten… Tovább olvasom