Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Szervezői Aranyérem

Elégedett volt a nemzetközi vezérkar a győri triatlonverseny szervezésével. A delegátus vezetője maximális ponttal jutalmazta a rendezést. Nemcsak a magyar versenyzők, de a szervezők is jelesre vizsgáztak a vasárnap Győrött sorra kerülő triatlon ifjúsági csapat Európa-bajnokság és az olimpiai pontszerző felnőttverseny során.

A pályán a magyar csapat három éremmel lett gazdagabb, hiszen az ifi lánycsapat arany-, a fiúcsapat pedig bronzérmet szerzett, míg a felnőtt férfiak mezőnyében Lipták Tamás ezüstérmes lett. Képzeletben a szervezőknek is kijár egy aranyérem, melyet pontok formájában meg is kaptak az Európai Triatlon Unió delegáltjától.

– Nagy örömünkre szolgált, hogy Helmut Mengel, a delegátus vezetője a maximális pontot adta a szervezésre – kezdte Molnár Péter versenyigazgató. – Ez a vélemény sokat nyomhat a latba egy későbbi pályázat során. Mint azt már többször elmondtuk, terveink között szerepel az, hogy a közeljövőben világbajnokságnak adjon otthont a város.
Mint mondta, nagy izgalommal tekintettek a verseny elé, hiszen a tavalyi EB után a központ új helyszínre került, s az új versenypálya is ezúttal vizsgázott.

– Beszélgetve a versenyzőkkel megtudtuk, hogy technikás, nehéz pályának ítélték, de ez nem volt teljesíthetetlen számukra – folytatta a versenyigazgató. – Bár voltak éles kanyarok, nagy tülekedések, komolyabb sérüléssel járó baleset csak egy volt. Az sem a pálya miatt, hiszen egy nyílt egyenesben bukott az egyik spanyol férfi induló, akinek a combcsontja eltörött. Pt már tegnap este megműtötték, a hétvégén lesz szállítható állapotban, akkor térhet haza.
Más jellegű probléma nem nagyon akadt, ami jórészt a megértő győri polgároknak s a rendezvény biztosítását szolgáló szerveknek volt köszönhető.

– Az első tapasztalatok azt mutatják, jó döntés volt a Dunakapu téren felállítani a versenyközpontot – tette hozzá Molnár Péter. – Hangulatosabbak voltak a versenyszámok, a közönség az úszást, a depózást, a kerékpározást és a futást is nyomon követhette.
Molnár Péter még elmondta, a kellemes szájízhez az is hozzátartozik, hogy a magyarok jól szerepeltek. Ráadásul az éremtermésből egy győri lány is kivette részét.

A felnőttverseny erejét jelzi, hogy a sydneyi olimpián harmadik cseh Rehula itt is harmadik lett. Éppen ezért is roppant értékes Lipták második helye.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Risztov Éva: ezüstnyitány

Risztov Éva ezüstéremmel mutatkozott be Barcelonában. Kovács Ági várakozáson felül teljesített új… Tovább olvasom