Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Szerencsés lövés, de megérdemelt győzelem: Lyon-APOEL 1-0

Egy góllal mindenképpen jobb volt a Lyon az APOEL-nél, mégis kellett a szerencse is, hogy nyerjenek. Ha Lacazette lövése nem pattan meg, lehet, hogy 0-0 marad.

Olympique Lyon-APOEL Nicosia 1-0 (0-0)

Labdarúgó Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés, Lyon, Stade de Gerland. Vezeti: Paolo Tagliavento, asszisztensek: Renato Faverani, Luca Maggiani. Alapvonali segítők: Luca Banti, Andrea De Marco. Tartalék játékvezető: Paolo Valeri (olaszok).

Olympique Lyon: Lloris - Cissokho, Cris, B. Koné, Réveillere - Källström, Gonalons - Bastos, Ederson (Gourcuff, 71.), Lacazette (Briand, 60.) - Lisandro Lopez. Edző: Rémi Garde.

APOEL Nicosia: Chiotis - William Boaventura, Paulo Jorge, Kaká, Poursaitides - Hélio Pinto, Nuno Morais - Trickovski, Hélder Sousa (Marcinho, 72.), Charalambides (Manduca, 82.) - Aílton (Solari, 66.). Edző: Ivan Jovanovic.

Sárga lap: Helió Pinto (51.), Marchino (89.)

Gól: Lacazette (58.)


Vége a mérkőzésnek. Minimális, de lehet, hogy elégséges előnyt szerzett a visszavágóra az Olympique Lyon. Az APOEL küzdött, hajtott, de ennél többre nem futotta a csapat erejéből.

92. perc: APOEL-szögletek: az elsőt Briand kifejelte, a másodikat is...

88. perc: Lloris első védése: Manduca jobb oldali kísérletét hatástalanította nagyszerűen. A szöglet már nem volt veszélyes.

Eközben Barcelonában: a katalánok annak örülhetnek, hogy Messi is megrúgta a maga gólját Leverkusenben. Bayer 04 Leverkusen-Barcelona 1-3.

83. perc: Briand elől ment Kaká az utolsó pillanatban a tizenhatos jobb oldalán.

82. perc: Picit leült a meccs, most úgy tűnik, mindkét csapatnak jó az 1-0.

77. perc: Amikor Bastos nem hisztizik, hanem focizik egészen príma dolgokat művel: pompásan adja középre a jobb oldalról, de Gourcuff csúnyán fölé fejel.

76. perc: A nap eddigi legnagyobb drámája: Solari úgy rúgta fel Bastost, hogy kilyukadt bele a francia cipője. Nem is tud napirendre térni e fölött.

74. perc: Egyik csapat sem elégszik meg a jelenlegi eredménnyel, ám eddig nem túl megyőzően, jobbára a pálya közepén gyimakolják egymást.

Eközben Németországban: Messi lőtt kapufát, de arról kifelé pattant a labda.

69. perc: Hélder Sousa ívelte az APOEL-nek megítélt szabadrúgást a Lyon tizenhatosára: Lloris az edzéseken szokta így lehúzni a labdát.

66. perc: Briand adta be prímán, Ederson elől kirúgást érően fejelte ki Hélio Pinto a labdát.

62. perc: Egyértelműen visszavette az irányítás az Olympique. A gól óta momentumai sincsenek a ciprusiaknak.

60. perc: Bastos megduplázhatta volna a franciák előnyét, de de jobbról az oldalhálóba lőtt, ballal.

58. perc: Vezet a Lyon! Lacazette tör be a ciprusi tizenhatoson belülre a bal oldalon, lő, a labda Paulo Jorge lábán felpörög, ez pont elég ahhoz, hogy Chiotisnek ne legyen esélye. 1-0!

Lacazette megpattanó lövése, ezzel vezet a Lyon


57. perc: Elkezdtek érdemben focizni a ciprusiak: egyrészt félpályánál már védekeznek, másrészt Aíltonra próbálnak labdákat fellőni, egyelőre sikertelenül.

55. perc: Zörög a háló! De sajnos oldalról: Lisandro Lopez cselezi be magát a tizenhatosra bal oldalt, blokkolt lövése Källström elé pattant, aki egy igazítás után lőtt mellé, megmozgatva az oldalhálót.

Eközben a BayArenában: Alexis Sanchez már két gólnál jár, újra vezet a Barcelona, 1-2!

51. perc: Sokkal kijjebb jött az APOEL, rendszeresen időzik a francia térfélen. Hélio Pinto rúgja le Lisandro Lopezt sárga lapot érően.

Eközben Leverkusenben: egyenlítenek a németek, a cseh Kadlec veszi be Victor Valdes kapuját, ők már az 52. percben tartanak.

49. perc: Aílton harcol ki szabadrúgást a francia térfél közepén, bal oldalt, veszélyesen csavarodott, William Boaventura elől szedte fel Lloris.

47. perc: Bastos ugratja ki Edersont a jobb oldalon, a csatár elhúzza a kifutó Chiotis mellett a labdát, amelyet kapura passzol, de Paulo Jorge még időben ki tudja rúgni szögletre a bőrt. Na, ez tényleg helyzet volt!

47. perc: A két lyoni szélső támadóközéppályás, Bastos és Lacazette helyet cserélésének tudunk egyelőre csak örülni.

46. perc: A Lyon kezdte a második félidőt, nem cseréltek az edzők.

Higgyünk abban, hogy még eseménydúsabb lesz a második félidő, mint az első. Egy gól például már óriási változásnak számítana. A félidő statisztikái: a Lyon 13-szor az APOEL egyszer sem lőtt kapura. Labdabirtoklás: 63-37 százalék.

46. perc: APOEL-szöglettel zárul a félidő: Ederson stukkolja ki a saját kapujánál. Bastos rántja le Charalambidest, azonban Tagliavento lefújja a félidőt a szabadrúgás elvégzése előtt. De akkor miért fújta be?

45. perc: Ederson lőtt mezőnygólt. Pedig a lassításon szép volt a mozdulata, mégis öt méterrel a kapu fölé, mellé lőtt.

43. perc: Ne fogadjanak több mint fél gőlra a félidőben, képtelenség, hogy itt ebben a játékrészben a kapuba kerüljön a labda.

Eközben Barcelonában: örülnek a gránátvörös-kékek drukkerei, hiszen csapatuk Leverkusenben megszerezte a vezetést. Alexis Sanchez kapta Messitől a lasztit, hogy aztán Leno kapujába tegye: Bayer Leverkusen-Barcelona 0-1.

40. perc: Újra Lacazette van elemében: a tizenhatosról lő, Chiotis szépen paskolta oldalra. Bastos begyűjtötte a lecsorgó labdát, amit aztán szögletre cserélt, de minek...

38. perc: Krisz-krosz! Élcelődik Egri kolléga a franciák védőjének nevével. Megértjük, nem könnyű a meccset érdemben közvetíteni.

Eközben Angliában: a velünk egy időben kezdődő alacsonyabb osztályú bajnokik közül eddig Watfordban van a legtöbb gól, a Leicesterrel vívott másodosztályú meccs 2-2-re áll.

35. perc: Újabb francia pontrúgás: Källström ívelte a sárga tizenhatos jobb oldalára a labdát, Koné nem tudott eleget hátrálni, így az kipattogott az alapvonalon.

34. perc: Cissokho beadása után azt kell mondjuk, Chiotisban is benne van a gól. Nagyon furcsán vetődött rá a nem túl erős beadásra.

32. perc: Bastos keveredik be a bal oldalról a ciprusi tizenhatos előterébe: ballal a levegőből lő kapura, nem volt elég erő a kísérletében.

30. perc: Lisandro Lopez lő 25 méterről kapura, Chiotis unottan dőlt el. Rögtön utána vissza is szerzi a labdát a Lyon: William Boaventurától veszi el Lacazette a labdát, középre húz, a félkörről ágyúz, húsz centivel fölé. Először volt tényleg ideges a ciprusi kapus.

27. perc: A hazai gól érését jól jelzi, hogy már hétszer lőttek kapura a sötét Juventusrózsaszínek, ebből egyszer találták el a kaput. Egy hazai gólnak már nagyon örülnének a szurkerek és Rémi Garde is, persze.

Eközben Leverkusenben: A szokásos Barcelona labdabirtoklás megvan (78 százalékban van Messi/ék/nél a laszti), de más fontos eddig ott sem történt.

25. perc: Réveillere tesztelte volna Chiotist nyolc méterről, jobbról, ám Paulo Jorge blokkolta kísérletét. A kipattanót Bastos lőtte vissza szögletet érően. A korner (bocsánat!) nem volt veszélyes.

24. perc: Lisandro Lopezt akarta William Boaventura megbüntetni, de kézzel védte magát a ranciák csatára, így nemggátolta, hogy két méterről lerúgják a feját, viszont szabadrúgással jöhettek a ciprusiak...

22. perc: Lesre les: az ellentámadásból Trickovski ugrik ki a bal oldalon, a tizenhatosra belépve keresztbelövi a labdát Lloris kapuja előtt, de ekkor már lesen volt.

21. perc: Lacazette ugratja ki Edersont, aki addig vacakolt a ciprusi védők közül, míg a zsugát adó Lacazette lesre fut, így hiába adja vissza a passzt a brazil, megállítja az asszisztensi zászló.

19. perc: A harmadik lyoni beadás, és a harmadik csatárelterülés a ciprusi tizenhatoson belül. Ez volt mind közül a legviccesebb: Lisandro Lopez a gyep buktatta föl...

17. perc: Ami egy Real-meccsen elképzelhetetlen, az itt normális: Kaká becsúszva szerelt a saját tizenhatosa előtt.

16. perc: Lacazette kifejezetten ügyes focistának tűnik, bár néha zavarják a ciprusiak, vagy ha ők nem, akkor a labda...

15. perc: Edersoné az első kapura lövés: jobbról tizenhárom méterről lőtt Chioits kapujának közepébe. Pechjére a ciprusi portás (elnézést) is ott volt, és útját állta a játékszernek.

13. perc: Bastos beadásába Lacazette pusztult bele a tizenhatoson belül, miután a ciprusi kapus, Chiotis, a saját védőjére, Paulo Jorgéra préselte a francia csapat középpályását. Ezért sem járt büntető.

12. perc: Van, aki már ásít, mi még optimisták vagyunk. Viszont az is jelzi az "izgalmakat", hogy Egri Viktor is inkább sztorizik, mint közvetít.

Eközben Leverkusenben: Németországban komolyabban megy a rugdosódás is, Schwaab ezekben a percekben sárgult be. A meccset a helyszínen tekinti meg egyébként Lukas Podolski, kölni csatár is.

9. perc: Källström rúgta a sorfalba a labdát. Ezért kár volt ennyit készülődni, tanácskozni.

8. perc: Lyoni szabadrúgás tizenkilenc méterről. Lisandro Lopez harcolta ki egy kényszerítő után buktatták.

7. perc: A Caen lehetett ilyen kellemetlen ellenfél a Lyonnak a hétvégén. Nem is tudtak velük mit kezdeni, kikaptak kiscsapattól. Az APOEL is küzd, csíp, harap és ez eddig kifizetődik.

5. perc: Az első öt percet túlélte az APOEL, eddig nem vészes a meccs.

3. perc: Ederson gyűrődik össze a ciprusi tizenhatoson belül, de csak elsőre tűnt tizenegyesnek. Igaza volt az olasz bírónak, hogy nem ítélt büntetőt: Paulo Jorge állított meg becsúszva egy lyoni beadást, a brazil egy másik brazil, Kaká szorításában csuklott össze.

1. perc: Azok, akik kirúgásra tettek, mint első esemény valamelyik netes fogadóirodánál, már nyertek: Lloris rúgta ki a mezőnybe az eredetileg Aílton felé szálló labdát.

1. perc:  A sárgában feszítő vendégek kezdik a meccset, a Lyon sötét Juventusrózsaszínben, jelentsen ez bármit is, játszik.

20:44 Talán a hideg, talán a szerelem az okda, de nincs telt ház a Gerland Stadionban.

20:16 Köszöntünk mindenkit, aki úgy döntött, velünk tart kedd este, és a Barcelona idegenbeli meccse mellett fél szemmel ránk is sandít. Persze nemcsak nekik írunk, hanem például azoknak is, akik valamilyen ok miatt egyik találkozót sem tudja nyomon követni. A fő meccsünk mellett persze oda oda sandítunk Looserkusenre, akarom mondani Leverkusenre is.


Korábban írtuk:
Folytatódhat-e a ciprusi csoda? S mi számítana annak? Egy szoros vereség már bravúr volna az APOEL-nek? A csoportmeccsek után aligha. Ha egy csapat, bármennyire is kicsi, megelőzi a Zenitet, a Portót és a Donyecket, akkor az egyenes kiesése szakaszban már nem ijedhet meg egy az előbb említett csapatokkal körülbelül egy szinten lévő francia ellenféltől.

Az APOEL Nicosia góljai az idei csoportkörben


Lyonban azonban úgy gondolják, elég volt a „bohóckodásból, az APOEL-nél jobb ellenfelet, pláne a csoportelsők közül nem kaphattak volna. Hogy aztán sikerül-e érvényesíteniük az elméleti papírformát, ami esetükben a (fölényes) győzelmet jelenti, háromnegyed kilenctől kiderül. Könnyű dolguk mindenesetre nem lesz, hiszen az APOEL az egyik leghatékonyabban támadó csapat a BL-ben: tizenhét kapura tartó lövésből hatszor betalálni, több, mint megsüvegelendő, arról nem is beszélve, hogy mindössze tíz olyan lövésük volt, ami nem találta el a kaput, azaz kis túlzással a nicosiai csatárok minden negyedik lövése/fejese gól. Azt meg elég nehéz volna kivitelezniük Lloriséknak, hogy mindössze három támadást vezessenek a ciprusiak...
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar válogatott:Berbatov és a két Petrov nincs a bolgár keretben

Dimitar Berbatov, Sztilian Petrov és Martin Petrov sem kapott meghívót a bolgár… Tovább olvasom