Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 5°C Még több cikk.

Szerencsés góllal megérdemelt siker

Matáv Sopron 2 (1) Balaton FC 1 (1) Sopron, Arany Ászok Liga-mérkőzés. 4000 néző. V.: Szabó (Varga II, Szökrény).
9. p: Sarokrúgást követően a 16-os bal oldali vonalán helyezkedő Balaskóhoz került a labda, aki kapura nyeste, és az a felső lécről pattant a mezőnybe.

A Matáv Sopron az utolsó percben csikarta ki a győzelmet.
23. p: Balaskó ívelt középre szabadrúgást jobbról, az oldalvonal mellől és a berobbanó Lambulic 6 méteres fejese a már vert helyzetben lévő Csernyánszki lábáról vágódott a mezőnybe.
32. p: Balaskó 24 méteres, jobb alsó sarokra tartó szabadrúgását védte Csernyánszki.

35. p: Hanák bal oldali beadását Tóth M. csúsztatta 8 méterről, szorongatott helyzetből kapura, Csernyánszki fogta a kapu közepébe tartó labdát.

38. p: Cseke nyert párharcot a balszélen Radiccsal szemben, középre vezette a labdát, gyakorlatilag kicselezve magát a biztos gólhelyzetből.
39. p: Góllá érett a soproni fölény. Balaskó 25 méteres szabadrúgásból átnyeste a sorfal fölött a labdát, amely egy pattanás után Csernyánszki kapujának jobb alsó sarkában kötött ki. 1–0.

42. p: Usvat bal oldali szögletét követően a berobbanó Kuttor úgy fejelt Milinte kapujába, megelőzve a soproni védőket, hogy a labda a jobb kapufáról pattant be. 1–1.

56. p: Usvat a balösszekötő helyéről, 22 méterről végzett el szabadrúgást, és a rövid felső sarokba tartó labdát bravúros vetődéssel ütötte ki Milinte.

63. p: Pető szerzett labdát a soproni térfél közepén, előretört vele egészen a vendégtérfél közepéig, majd a balösszekötő helyén kilépő Csekét indította remek ütemben. P egy ügyes csellel tisztára játszotta magát, majd 12 méterről gyengén Csernyánszki kezébe emelt.

77. p: Vörös adott le jobbal, fordulásból életerős lövést a 16-os bal oldali sarkától, Milinte viszont fogta a jobb felső sarokba tartó labdát.

88. p: Baumgartner és Kuttor csatázott a labdáért a siófoki kapu előterében, a jobbösszekötő helyén. A soproni futballista elesett, a labda a hátáról centikkel ment el a jobb kapufa mellett.

91. p: Tóth M. szelídítette meg a labdát egy hosszú beadást követően. Közben egészen kisodródott az alapvonal közelébe, majd középre lőtte a labdát, amely a meglepett Csernyánszki fölött a bal kapufát érintve vágódott a siófoki kapuba. 2–1.

Azonnal támadólag lépett fel a soproni csapat és ezt díjazta is a Matáv szurkolótábora. Pintér Attila fiai gyors, lapos kényszerítőkkel, elsősorban a széleken próbáltak a siófoki védelem mögé kerülni. Egy sarokrúgás után Balaskó lőtt kapufát. Ezután a meccset inkább teátrálisan, mintsem következetesen vezető Szabó játékvezető vívta ki maga ellen a népharagot, mert figyelmeztette Pintér Attilát. Sok volt a kemény belemenés, nagy feszültség uralkodott a pályán. A félidő közepén aztán újabb kimaradt soproni ziccer miatt bosszankodhatott a közönség, Lambulic fejesénél már Csernyánszki verve volt, ám a labda a lábára, onnan pedig a mezőnybe pattant.

A nagy kedvvel futballozó Balaskó ügyesen szervezte a Matáv játékát. A hazaiak erőfeszítéseit a félidő hajrájában koronázta siker. A 39. percben a mezőny legjobbja, Balaskó szabadrúgásból szerezte meg a megérdemelt vezetést csapatának. Nem sokáig örülhetett előnyének a Matáv. H árom perccel később először jutott el a soproni kapuig a Balaton és egy szöglet után egyenlített. Fölöttébb igazságtalan döntetlennel zárult az első 45 perc, a játék képe alapján a Matávnak gólokkal kellett volna vezetnie.

A második félidő már kiegyenlítettebb játékot hozott. A siófokiak bátrabban futballoztak, már Milintének is akadt védenivalója. Negyedóra elteltével pontatlanná vált a soproniak játéka, Pintér Attila kettős cserével próbálta felfrissíteni csapatát. Egy ideig újra kapujához szegezte ellenfelét a Matáv, a beadások azonban rendre pontatlanok voltak és mindig tisztázott a siófoki védelem. A mérkőzés hajrájában már a siófokiak is bátran kontráztak. Felváltva, szinte percenként forogtak veszélyben a kapuk. A győztes gólt egy parádés, talán némiképp szerencsés találat formájában aztán Tóth M. szerezte meg a Matávnak, amely főleg az első félidőben nyújtott gólra törő futballjával megérdemelten nyert egy kemény, izgalmakban bővelkedő, kifejezetten élvezetes találkozón.

Pintér Attila:

– A sors igazságtalansága lett volna, ha ezt a meccset nem mi nyerjük. Az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést, viszont szünet után feljebb tolta a védekezését a Siófok. Köszönöm, hogy a közönség végig kiállt a csapat mellett és a szurkolók végig buzdították a fiúkat, akik ahogy az első, úgy a kilencvenedik percben is kitették szívüket a pályára.

Csertői Aurél:

– Ezt a mérkőzést meg kellett volna nyernünk. Úttörő csapatoknak nem szabad olyan gólokat kapni, mint amilyeneket mi kaptunk. Az utolsó tizenöt percben erőfölényünk volt, nagy lehetőségeink adódtak és egy tizenegyes szituációban a játékvezető nem merte megadni nekünk a büntetőt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos vereség

Az első percekben nem nagyon védekeztek a csapatok, nem egész kettő perc elteltével 7–5-re… Tovább olvasom