Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 17°C Még több cikk.

Szerelem az óceánon át

A Rába Quelle Veritas Foton centerének, Rima Margeviciuténak kanadai jégkorongozó, Rasty McGibbon a barátja.

A Rába Quelle Veritas Foton litván válogatott centerének, Rima Margeviciuténak kanadai jégkorongozó, Rasty McGibbon a barátja. Rasty is egy ideje Győrött tartózkodik és alaposan rácsodálkozott a helyi műjégpályára.

Rima Margeviciute, a litván válogatott centere szeptember 19-én érkezett meg Győrbe. Új csapatában, a Rába Quelle Veritas Foton együttesében – igazolva a szakemberek előzetes véleményét – nagyon hamar vezéregyéniség lett. Több mérkőzésen is a zöld-fehér gárda legjobbjának bizonyult.

Pályafutásának győri „állomása" előtt a virginiai Liberty-egyetem alakulatát erősítette, ahol a harmadik legeredményesebb játékos volt. Szakmai sikerei mellett – jelenleg úgy tűnik – a magánéletben is megtalálta a boldogságot. Találkozott ugyanis a kanadai jégkorongozóval és edzővel, Rasty McGibbonnal. A fiatalember szívesen mesélt a Kisalföld olvasóinak a megismerkedésük körülményeiről, kapcsolatukról.
Megtudtuk tőle: édesapja tanította Rimát az egyetemen. A kapocs mégsem ő, hanem a barátjának a barátnője volt, ő mutatta  be egymásnak a két fiatalt. Mindez már 19 hónapja történt, és a szerelmük azóta is tart.

A győri szerződésajánlat után mindketten tudták: kapcsolatuk fordulóponthoz érkezett. Megbeszélték a dolgokat, majd döntöttek: Rima pályafutása érdekében el kell fogadni a szerződést. A magyar bajnokságban szerepelni kihívást jelent a center számára, még akkor is, ha tisztában voltak vele: több ezer kilométerre lesznek egymástól és értelemszerűen ritkábban találkozhatnak. Rasty azonban megígérte: ha lehetősége lesz rá, azonnal meglátogatja Győrben a szerelmét.
Az ígéretét betartotta, a szimpatikus fiatalember már több mint egy hete a folyók városában tartózkodik. Az ország és a város – egyébként Rimának is – nagyon tetszik neki.

Jégkorongozó és edző lévén természetesen a győri műjégpályát is meglátogatta. Első látásra nagyon furcsának találta. Számára rendkívül érdekes a sátras megoldás, ehhez hasonlót sem Kanadában, sem az Egyesült Államokban nem tapasztalt... Kanadában játékosként és edzőként is dolgozik. Testvérével például egy csapatban játszik, ennek ellenére edzői szerepben jobban érzi magát.

Érdekességként elmondta: Kanadában a házuk melletti tavon rendszeresen rendeznek éjszakai mérkőzéseket. A mínusz 25 foknak köszönhetően nincs gond a jéggel, a fényt pedig akkumulátor segítségével biztosítják.

Barátnőjét egy soproni edzőmeccsen és egy bajnoki találkozón  látta játszani. Még egy bajnoki összecsapásra azonban már nem lesz lehetősége, hiszen pénteken repül vissza Kanadába. Mint mondja, nem akar több hazai hokimeccset elmulasztani.

Egyébként állandó vitatéma közöttük, hogy vajon a kosárlabda vagy a jégkorong a jobb sportág. Mit is kívánhatnánk mást: kapcsolatukban mindig ez legyen a legnagyobb konfliktus....

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zongorázható volt a különbség

A bajnoki címvédőnek nem volt gyenge pontja, mindenki nagy akarással, minimális hibával játszott. Tovább olvasom