Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Szerbek a győri színekért

Három szerb kézilabdással erősített a nyáron a Rába Quelle-ETO FKC. Mindegyikük bizonyítani szeretne új klubjában.

A három játékos közül Borislav Basaric számít a legrutinosabbnak. Az átlövő 2000-ig hazájában játszott, majd megkezdte az idegenlégióskodást: Görögország, Portugália, Szlovénia, majd ismét Görögország volt az állomáshelye, míg tavaly a Békés együttesében szerepelt.

„Még májusban személyesen megkeresett Tóth László, ami nagyon sokat jelentett. Bár hallottam róla, hogy volt egy kis gond a klub tulajdonváltása körül, túlságosan nem foglalkoztam vele. Örülök, hogy itt játszhatok, s igyekszem segíteni a csapatot a célok elérésében" – mondta Basaric, aki kisebb sérülés miatt kénytelen volt kihagyni az Elektromos elleni hazai premiert.

„A hátam sérült meg, remélhetőleg egy hét, legkésőbb tíz nap után újra játszhatok" – tette hozzá a játékos, aki remekül érzi magát a városban és a klubban.

A beállósként bevethető Igor Milisevic tavaly szintén a Békés együttesében játszott, noha egy éve próbajátékosként megfordult Győrben, de az akkori klubvezetéssel végül nem tárgyalt.
„Borislavhoz hasonlóan személyesen megkerestek, ami döntő volt abban, hogy elfogadtam az ajánlatot. Mindenképpen előrelépésnek tekintem, hogy Győrött játszhatom. Szakmailag egyértelműen jobbak a feltételek, mint korábbi klubjaimnál" – mondta a játékos, aki Kikindáról került Magyarországra. Itt előbb Kecskeméten, majd Békésen szerepelt. Korábban négyszer volt tagja hazája juniorválogatottjának.
A kapuba Srdjan Djordjevicet szerződtették a győriek, aki külsőleg sokban hasonlít elődjére, a nyáron visszavonult Gerháth Zoltánra. Győrött remélik, hogy Djordjevic a kapuban is megállja majd az összehasonlítást a népszerű „Gepivel".

„Korábban a Partizan Beograd, majd a Crvena Zvezda csapatában védtem, majd Svédország és Szlovénia következett. Miután megnősültem, feleségem miatt visszatértem Szerbiába, ahol egy kisebb klubnál kaptam szerződést. Onnan kerültem az ETO-hoz. Úgy érzem, jó csapat van kialakulóban Győrben, bár még csak most ismerkedem a klubbal, valamint a magyarországi erőviszonyokkal" – mondta Srdjan Djordjevic, aki junior EB-ezüstérmesnek mondhatja magát. Érdekesség, hogy azon a kontinensviadalon a világhírű Sterbik Árpád volt a válogatott másik kapusa.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Remeklő köntös

Rangos nemzetközi versenyt nyert meg Salzburgban Köntös Zsófia, a Docugroup Győri DC versenyzője. Tovább olvasom