Kisalföld logö

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Szeptemberi futónyitány

Teljes siker jelzővel illették a vasárnapi Nike Budapest nemzetközi félmaraton futóversenyt, amelynek 4700 nevezője volt, s 4400-an be is érkeztek a célba.

Közülük 400-an érkeztek külföldről és 2000-en voltak az ország minden részéből jött vidékiek. Megyénkből 127-en futották le a 21 km-es távot, amely Budapest legszebb részein vezetett végig.

A férfiak versenyét a kenyaiak uralták, a győztes az 1:02,59 órát teljesítő William Kipsang lett. A nőknél a tavalyi két győztes, a fővárosi Rakonczai Beáta és a Győri Dózsa maratonbajnoka, Földingné Nagy Judit féltávig együtt futott, majd Rakonczai elhúzott, s ezzel el is döntötte az első hely sorsát. A második helyen beérkezett győri versenyző 1:15,37-es időeredménnyel végzett.

A gazdag eredménylistán sűrűn szerepelnek a megyénk futósikereit gyarapítók nevei, akik a különböző korcsoportokban eredményesen teljesítettek. Győrből Földing Ottó, Kolláth Gábor, a Somogyi testvérek, Koller Zoltán neve szerepel a lista elején, Sopronból Tímár Béla, Horváth Tamás, Simon Zoltán, Pálosi Zoltán, Péter Csaba, Mosonmagyaróvárról Balassa Lajos, Sándor Csaba nevét olvashatjuk. De az említett városokon kívül szerepelnek még Győrújbarát, Rábapatona, Ménfőcsanak, Győrsövényház, Abda, Fertőszentmiklós, Börcs, Győrszemere, Dunaszeg, Győrzámoly színeiben indulók is, akikkel valószínűleg a vidékünkön soron következő futóversenyeken is találkozunk majd. A vasárnapi budapesti verseny ugyanis kezdete volt egy szép sorozatnak.

Szeptember 14-én rendezik 5 km-es távon a Győri Dózsa-sportteleptől rajtoló VIII. Samsung Olimpiai Futófesztivált, 22-én pedig Tényőn a 8. Sokorói Hegyifutásra kerül sor, amely előversenyként szerep el a nagy őszi erőpróbához, az október végi Bécs–Budapest Szupermaratonhoz.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ronaldo felesége megsiratta csapatát

Noha Ronaldo rendkívül boldog, hogy az Internazionalétól a Real Madridhoz szerződhetett, felesége,… Tovább olvasom