Kisalföld logö

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Szélesedő piramis a Győri Dózsánál

Több tehetséges gyerek is dzsúdózik a Győri Dózsa színeiben. Mindössze egy lány van közöttük.

A szülők nyújtják a legnagyobb segítséget. Az edző, Gyimes Nikolett szenior korosztályban Európa- és világbajnokságot is nyert.
Húsz igazolt versenyző és legalább ennyi tíz év alatti gyermek jár a Győri Dózsa cselgáncsedzéseire. A sporttörvény értelmében utóbbiak még nem versenyezhetnek – mondta Gyimes Nikolett, aki az ifjú cselgáncsosok képzésével foglalkozik. A győri Széchenyi István Egyetem testnevelő tanára, szakedző hozzátette: nemrég új vezetés került az egyesület élére.

„Nagyon sokat köszönhetek Horváth Zsolt elnök úrnak, akitől a korábbinál több edzésidőpontot kaptam. Heti ritmusban háromszor két óra a szőnyegedzés és kétszer egy órát szánunk a képességfejlesztésre. A sportegyesület birkózócsarnoka mellett győri általános iskolákban és az egyetemen is tartok edzéseket. Nálunk szinte minden korosztály megtalálható. Dolgozom óvodásokkal is. Az egész rendszer egy piramisra hasonlít, amelynek az alapja nagyon széles. Sajnos azonban a felnőttek kevesen vannak. Most már nemzetközi versenyekre is járunk, ehhez azért kellett néhány év úgynevezett megelőző munka. Több tehetséges gyerek is dzsúdózik nálunk. Boros Benjámin, Tüske Tamás, Csiti Dániel és Sokorai Márton szép jövő előtt áll. Sajnos lányokból elég rosszul állunk, mindössze egy jár edzésre."

Gyimes Nikolett hozzátette: a legnagyobb segítséget a szülői bázis jelenti a számára, akik nélkül biztosan nem lehetne dolgozni. Ők azok, akik pénzt, energiát és fáradságot nem kímélve hordják a gyerekeket a versenyekre, nagy áldozatot hozva értük.

A szakedző egyébként remek példa lehet a tanítványok számára. Hat éven keresztül volt a válogatott keret tagja. Többszörös magyar bajnoknak vallhatja magát és sikeres volt a nemzetközi porondon is. Három esztendeje a kecskeméti szenior Európa-bajnokságon, két éve pedig a bécsi világbajnokságon szerzett aranyérmet.
Egyre több tehetség kerül ki a Győri Dózsából.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

REAC-FC Sopron 1-3

Aczél Zoltán nélységeseb csalódott, mivel a REAC csapata az első 45 percben gyenge védekezést és… Tovább olvasom