Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Székely Norbert: ''pénteken kiegyenlítünk''

Bár Korstine duplájára hasonlóképpen felelt Gorbunova, a hazaiak kezdtek jobban.

Volgaburmas Szamara- MKB Sopron Euroleasing 75-62

Bár Korstine duplájára hasonlóképpen felelt Gorbunova, a hazaiak kezdtek jobban. Szinte minden akciójukat kosárral fejezték be, a 3. perc végén 8–2-re vezetett a Szamara. Matovic villant, Wauters, a center pedig sokoldalúságát egy triplával jelezte. A negyed közepe a védekezését rendező Soproné volt, amely Cserny büntetőivel, majd a Sztyepanova mellett eredményes Matovic két duplájával egyetlen pontra jött föl. Grudin időt kért és lecserélte Sztyepanovát.  Székely is kevergette kártyáit, az első jelentősebb „cserehullám" után jó ideig nem esett kosár. A holtpontról  Wauters révén a Szamara mozdult el előbb. Matovicot őrizhette bárki, a montenegrói középjátékos egyedül tartotta versenyben a vendégcsapatot. Gondot jelentett, hogy a Szamara több lepattanót visszaszerzett az MKB palánkja alatt. Németh a negyed hajrájában 3. személyijét kapta, ám fél perccel a negyed vége előtt Károlyi triplájával fordított a Sopron, a legjobbkor véve át a vezetést: a negyed végén!

Több mint másfél percig nem esett kosár – így indult a második negyed. A kosárcsendet Branzova törte meg, duplájával 3 pontra nőtt a vendégelőny. Wauterst továbbra sem tudták tartani a zöld-sárgák, a belga két duplájával visszaszerezte a vezetést a Szamara, amely az MKB számára gyakorlatilag egyszemélyes csapat volt. A negyed második felében a zöld-sárgák Cserny, Kocsis és Gorbunova találataival tartották a lépést vele.

A hajrában a 30–30-as „teniszállásról" Branzova duplájával a soproniak léptek el, ám a hazaiak a félidő utolsó percében beálló Haynie triplájával fordítottak. A Szamara 33 pontjából Wauters 19-et dobott az első félidőben, a Sopronnál jobban megoszlottak a terhek.
A második elején a Szamara állva hagyta a Sopront. A játék az addig pont nélküli Sztyepanova két kosarával indult, majd rossz soproni dobások és eladott labdák közepette Wauters is szerzett egy duplát. A vendégek Gorbunova triplájával jelezték: eszük ágában sincs feladni, ám Sztyepanova nagyon belelendült.

A szakasz közepén a Szamara Korstine révén tartotta a második félidő elején megszerzett 6–8 pontos előnyét, az MKB-t ismét Matovic próbálta versenyben tartani, de sajnos magára maradt a pontszerzés terén. A hajrában jött egy kis segítség Branzovától, rögtön feljött 4 pontra a Sopron, ám az utolsó szó az addig pont nélküli Lawson duplájával a Szamaráé volt, amely 6 pont előnnyel várhatta a zárószakaszt. Sajnos Lawsont a kosara feldobta, az ő triplájával indult a negyedik tíz perc, s a Sztyepanova–Wauters duó mellett emberfelettit nyújtó Matovic felelt duplával, Lawson újabb hármasával 10 pontra nőtt a Szamara előnye. Triplára tripla volt a válasz, Károlyi talált be távolról. Annak, hogy jó másfél percig nem esett kosár, nyilván a hazaiak örültek, ráadásul a kosárcsendet Walker révén ők törték meg. A negyed közepén Valdemoro triplájával 12 pontra nőtt a Szamara előnye. A hajrában Gorbunova kosaraira Lawsontól jött mindig válasz, így nem csökkent a különbség.

Dicséretesen helytállt a Sopron a Szamara otthonában, kár a mérkőzés elején a 8–2-es és a második félidő elején a 6–0-ás orosz rohamokért.  Ezeket leszámítva ugyanis a Sopron gyakorlatilag „egált" játszott a sztárcsapattal, annak otthonában. A meccs a dicséretes helytállás mellett rávilágított: ezen a szinten az előbb említett rövidzárlatok vereséghez vezetnek.
Pénteken Sopronban csap újra össze a két csapat, az is nagy csata lesz.
 
Hejkováék kikaptak

Vereséggel kezdte az Euroliga-negyeddöntőt a soproniak volt edzőjének, Natalia Hejkovának a csapata, a Szpartak Moszkva. Az orosz gárda saját otthonában kapott ki meglehetősen simán, 73–58-ra a címvédő cseh Gambrinus Brnótól, amelyben Eva Vitecková 33 pontot szórt, úgy, hogy 11 triplakísérletéből 7 sikeres volt.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Madridban a Bayern

Ma megkezdődik a labdarúgó Bajnokok Ligája 2006/07-es idényének nyolcaddöntője. Tovább olvasom