Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

SVSE: mindenképpen a feljutás a cél

A Soproni VSE csapatánál örülnek a kezdeményezésnek, miszerint összefogna a város és a támogatók a másodosztályért. Ettől függetlenül a lila-fehérek mindenképpen az NB II-re készülnek.
Sopronban többen is összefogtak, hogy legyen legalább másodosztályú csapata a városnak.

Az elképzelés szerint a jelenleg NB III-as Soproni VSE gárdáját erősítenék meg annyira, hogy az feljusson a magasabb osztályba. Nemrég az egyik legnépszerűbb közösségi portálon „Összefogás a soproni fociért" néven hoztak létre oldalt, amelyen már több százan biztosították támogatásukról a szervezőket.

A kezdeményezés egyik szervezője Gőbl Gábor, az élvonalbeli FC Sopron korábbi ügyvezetője, aki a klubhoz korábban nem tartozó szponzorokat és minőségi labdarúgók Sopronba igazolását vállalta magára. Ötmillió forint szponzori összeget juttatna a vasutasklubhoz, ha a csapat téli megerősítéséből a város is kivenné a részét. A tervek szerint több, egykor Sopronban megfordult élvonalbeli játékos kerülhetne így az egyesülethez.

A tervvel kapcsolatban kíváncsiak voltunk a soproni önkormányzat véleményére, de nem jártunk sikerrel. A városvezetés egyelőre – úgy tudjuk, addig, amíg a GYSEV nem dönt a csapat további támogatásáról – nem nyilatkozik az ügyben. Azt tudni, hogy Sopron korábban elfogadott sportkoncepciójában rendelkezik a sportegyesületek támogatásáról is, s szeretnék, ha lenne a városban NB II-es futballcsapat.

„Valljuk, egy városban akkor lehet igazán eredményes az utánpótlás-nevelés, ha a fiataloknak van esélyük az országos bajnokságban szereplő helyi felnőttcsapatban játszani. A háttérbázis és a sport szeretete miatt is szükséges, hogy Sopronnak legyen legalább a másodosztályban játszó egyesülete. Ez nem önkormányzati feladat, a város egymaga nem képes fenntartani a csapatot" – fogalmazott akkoriban Abdai Géza sportért is felelős alpolgármester.

Az infrastruktúra és a profi körülmények adottak. Az SVSE-GYSEV a Káposztás utcában játssza hazai mérkőzéseit. A tervekkel kapcsolatban természetesen megkerestük a soproni klubot is, Horváth Gábor szakosztályvezető készséggel nyilatkozott lapunknak.

„Túl sok mindent egyelőre nem tudunk. Az átalakulás miatt egyik korábbi szponzorunk, a GYSEV vezetése még nem tudott a sporttámogatással foglalkozni. Ígéret van rá, s úgy tudni, a jövő hét végéig döntés születhet. Az biztos, hogy ez a döntés nagyban befolyásolja majd a klub jövőjét, az aktuális feladatokat, a munkát azonban nem, mert most is dolgoznunk kell. Amikor elkezdődött az idei bajnokság, mi már akkor is a másodosztályra készültünk. Ugyanazzal a lendülettel kezdjük meg január közepén Ritzingben a felkészülést, ahogy korábban dolgoztunk, bármilyen döntés is szülessen. Természetesen, ha eredményes lesz a kezdeményezés, az pozitív hatással lehet a sorsunkra, s ennek csak örülni lehetne" – tette hozzá a szakosztályt jelenleg irányító Horváth Gábor, aki nem erősítette meg azt az információt, hogy a tervek szerint mind a GYSEV, mind az önkormányzat legalább ugyanakkora támogatást nyújt idén az SVSE-nek, mint tette azt az elmúlt esztendőben.

Olvasóink írták

  • 1. Szurkolo001 2011. január 19. 16:24
    „Tisztelt Páder Úr. Nem értem miért nevezi ,,tisztogatásnak,, azt ha egy egyesűlet amely eddig mostoha gyerek volt a város szemében a saját berkein belűl nevez ki szakosztályvezetőt. Ez az egyesűlet évtizedeken keresztül a saját pénzéből tartotta fenn magát.Csak az utobbi egy - két évben miután a ,, nagy testvér,, megszünt lett fontos!Addig sokan azt sem tudták a sportvezetők közül, hogy kivel és mikor játsza a soros bajnokiját a csapat. Minimális pénzért futballoztak, munka mellett ugyanebben az osztályban.Igaza van a GYSEV vezetőinek, hogy nem engedik kiénekelni a sajtot a szájukból,mert sok ember most ennek az egyesületnek a hátszeléből akar jó fiunak látszani.Volt olyan idő, mikor az egyesületnek ,,jót akarva,, több korosztályos csapatát vitték át a ,,nagy tesvér,, egyesületébe, városi érdekre hivatkozva, hogy majd ezekből a fiatalokból lesz majd az NB1 utánpótlása. Az erdmény ismert! Mi akik ezt az egyesületet nem csak most szeretjük nem akarjuk hogy mi is arra a sorsra jussunk hogy megszünjön, a jóakarók álldásos tevékenységétöl! Nem tudom, érdekli-e a város sportvezetőit, hogy az előzö csapat tagjai miért hagyták itt az egyesületet?? Ennek járjanak utánna, és akkor beszélhetünk összefogásról!!Ez a csapat csak most lett a város csapata!!! Más. Minden tiszteletem HORVÁTH GÁBOR elött! Elismerem a szakmai tudását,de csak egy éve szolgálta ezt a csapatot... Ezért kapott is egy ,,sport állást,,!! HAJRÁ GYSEV!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MKB-Sopron: a távozó McCoughtry-t más is követi?

Angel McCoughtry távozásáról Török Zoltán, az MKB-Eurolasing Sopron ügyvezetője elmondta: ez a… Tovább olvasom