Kisalföld logö

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 19°C | 31°C Még több cikk.

SVSE: a célprémium jobb motiváció

Végh Tibor, a Soproni VSE vezetőedzője szerint a soproni együttes tavasszal Tóth Mihályék nélkül is ledolgozhatja a hátrányát és feljuthat az NB II-be.
Többször is beszámoltunk a soproni labdarúgás megújításáért alakult civil kezdeményezésről, a Kisalföldben ezzel kapcsolatban megszólalt már ennek vezetője, Gőbl Gábor, a klub ügyvezető elnöke, Skála János, valamint a városvezetés részéről Abdai Géza alpolgármester is. Ezúttal a csapat vezetőedzőjét, Végh Tibort kérdeztük, ő hogyan látja az együttes körül kialakult helyzetet.

– Úgy fest, a klubnak nincs szüksége a kezdeményezést elindítók által javasolt két rutinos labdarúgóra, Tóth Mihályra és Pető Zoltánra. Nélkülük is elég erős lesz tavasszal az SVSE?

– Ezen dolgozunk. Célunk, hogy az őszinél még jobb legyen az együttes. Négyen – Dallos, Legoza, Kun és Wéninger – Ausztriába távoztak, közülük csak Dallos volt meghatározó alapember, de mindegyiküket szeretnénk pótolni. Helyettük NB II-es szintű játékosokat akarunk igazolni, akikre hosszabb távon, feljutás esetén is számíthatunk és több évig a csapat meghatározó emberei lehetnek. Igen, véleményem szerint így erősebb lehet az együttes.

Az SVSE-nél úgy gondolják, elég erősek lesznek, hogy megnyerjék az NB II-es bajnokságot.
Az SVSE-nél úgy gondolják, elég erősek lesznek, hogy megnyerjék az NB II-es bajnokságot.


– Van ehhez elegendő pénz?

– Természetesen nem kell óriási összegben gondolkodni, de a távozott játékosok bizonyos juttatásait kipótolva rendelkezésünkre áll az a pénz, amiből ezt fedezni lehet.

– Visszatérve a két említett rutinos futballistára, mégis miért nem kell az SVSE-nek például Tóth Mihály?

– Nézze, a két mostani támadónk, Bausz és Bognár, valamint a támadó-középpályásunk, Polareczki együtt huszonhárom gólt szereztek. Természetesen elismerem és tisztelem Tóth Mihály eredményeit, de sohasem szabad csupán egyetlen játékosra blazírozni. A futball csapatjáték, nem olyan egyszerű feladat lenne beépíteni a játékba, még ha kívülről ez olyan egyszerűnek is tűnik. Arról nem is beszélve, ha hozzánk igazolna Tóth Mihály, kit ültetek le a kispadra? Azt, aki eddig jól szerepelt, vagy azt a rutinos játékost, aki segíteni jött?

– Igaz, van egy elmaradt találkozójuk, ahol az SVSE az esélyesebb, szakmailag hogyan látja, ledolgozható tavasszal a kilencpontos hátrány?

– A kilenc pont valójában hat, mert hiszem, hogy az elmaradt találkozónkon legyőzzük a Várpalotát. Nem a kincstári optimizmus beszél belőlem, de a hat pont ledolgozható. Ez a bajnokság ugyanis más, mint a tavalyi volt, ahol a Veszprémet nem lehetett megállítani, rengeteg gólt rúgott, magabiztosan hozta a meccseit. A mostani listavezető, a Pápa B sok találkozóját nyerte csupán egy góllal, s lehet, tavasszal már nem lesz ilyen szerencsés. Bízom benne, hogy sikerül ledolgoznunk a hátrányt. Ősszel csupán egy meccset rontottunk el, éppen a Pápa ellen, ha ez nem történik meg, ugyanannyi pontunk lenne.

– Végezetül, mennyire érinti a csapatot, a játékosokat a klub körül kialakult felfokozott hangulat?

– Főleg a fiatalabb játékosokat zavarhatja meg ez a helyzet. Nyilván ők úgy gondolkodnak, lehet, később nem is lenne rájuk szükség. Remélem, hamarosan elcsitulnak az indulatok és csak a feladatainkra, csak a futballra kell koncentrálnunk. Én egyébként sokkal jobbnak tartom azt az ígéretet, miszerint ötmillió forint célprémiumot kapnak a játékosok, ha feljutunk. Ez egy jó motiváció.

Olvasóink írták

  • 1. Csetneky 2011. január 28. 22:56
    „Magam részéről örülnék neki, ha feljutna az Svse, de azt nem igazán értem, miért kellett GG ajánlatát elutasítani. Minden esetre hajrá Sopron!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futsal: egy héten két mérkőzés

A jövő hétfői bajnoki és szerdai kupamérkőzés jegyében tartott sajtótájékoztatót tegnap a Rába ETO… Tovább olvasom