Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -4°C | 4°C Még több cikk.

Strandkézilabda-válogatott után NB I?

Kézilabda - Győri tagja is volt a spanyolországi Cádizban a strandkézilabda-világbajnokságon szerepelt magyar válogatottnak. Kovácsovics László az NB II-ből került be a nemzeti csapatba. Galéria.
Júliusban Spanyolországban, Cádizban rendezték meg a 3. férfi és női strandkézilabda-világbajnokságot. A magyar színeket képviselő férfiválogatott a 12 csapatos mezőnyben a 7. helyen végzett.

Ez talán nem számít túl jó eredménynek, bár hozzá kell tenni, a mieinket az Európa-bajnok orosz ugyan nem, az EB-ezüstérmes horvát és az EB-negyedik szerb válogatott viszont legyőzte.

A magyar együttesnek Kovácsovics László személyében győri tagja is volt. A 22 éves kézilabdás – bármennyire is furcsa – az NB II-ből, vagyis a honi kézilabda harmadik vonalából került a nemzeti együttesbe.
„Nemrég a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskolán szereztem tanári diplomát, s amíg a városban tanultam, az NB II-es SZFSE játékosa voltam. Hétévesen, iskolásként kezdtem a kézilabdát Győrben. Tizenhat évesen a már sajnos elhunyt Tóth László szeretett volna az ETO-hoz csábítani. Szüleimmel közösen azonban úgy döntöttünk, a tanulás az első, így kerültem aztán Szombathelyre, a főiskolára – mesélte az átlövő. – Jól ment az NB II-ben, gólkirály is voltam, s egy tornán figyelt fel rám a strandkézilabda-válogatott kapitánya."

Kovácsovics László a levegőben úszva lő a horvát válogatott kapujára.
Kovácsovics László a levegőben úszva lő a horvát válogatott kapujára.


A fiatalembert újoncként egyből a mély vízbe dobták, a nemzeti csapat tagjaként részt vehetett a Riminiben rendezett Európa-bajnokságon.
„A strandkézilabda nagyon látványos, pörgős játék. A kapuk előterében, a hatosnál van a cserezóna, négy játékos támad, majd utána hárman védekeznek. Érdekesség, hogy a válogatottban utóbbi szerepkörben számítottak rám. A csapatunk remekül játszott, bronzérmesek lettünk."
Nem véletlen tehát, hogy Kovácsovics László a már említett spanyolországi világbajnokságra is meghívót kapott.

„Az első négybe vártuk magunkat, de sajnos nem volt olyan egységes a csapatunk, mint korábban, így törvényszerű volt a csalódás."
A matematika–testnevelés szakos pedagógusnak egyelőre nincs klubja, még nem tudja, hol folytatja pályafutását.

Felvételek az EB-ről

„Mivel befejeztem az iskolát, búcsút mondtam az NB II-es együttesnek is. Szeretnék magasabb osztályban, esetleg külföl- dön játszani. A célom, hogy olyan klubba kerüljek, ahol esetleg edzőként is számítanak rám, fiatalokkal foglalkozhatok, mert időközben ehhez is megszereztem a képesítést, s a sport mellett mondjuk taníthatnék is. Több ajánlatom van, de annyit elárulhatok, a Győrhő-ETO-ból idén nem kerestek meg." 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszépül a soproni Krasznai-csarnok

Kosárlabda - A SMAFC kosárlabdacsapatainál „holtszezon" van, nem úgy az egyetemisták… Tovább olvasom