Kisalföld logö

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -5°C | 1°C Még több cikk.

Sterbenz bizakodó a sorsolás előtt

Sterbenz Tamás, a női válogatott szövetségi kapitánya szerint értékes mérkőzést játszhatnak az All Star-gálán.

Sterbenz Tamás, a női válogatott szövetségi kapitánya szerint szakmailag értékes mérkőzést játszhatnak a győri All Star-gálán. Többször látta játszani a Rába Quelle Veritas Foton csapatát. Jó felkészüléssel és teljes kerettel kijuthatnak az Európa-bajnokságra.

A Kisalföldben korábban már többször is beszámoltunk róla, hogy február 15-én a győri egyetemi csarnok ad otthont a női All Star-gálának. Az este főmérkőzésén a nemzeti csapat a hazánkban játszó idegenlégiósok együttesével csap össze. Sterbenz Tamás, a honi válogatott szövetségi kapitánya a Kisalföld érdeklődésére elmondta: az eseménnyel a Kelet–Nyugat gálák hangulatát, valamint a nemzeti együttes felkészülését igyekeznek ötvözni.

„ A gálán a legjobbak szerepelnek, így szakmailag nagyon értékes mérkőzést lehet játszani. Ráadásul kiváló alkalmat kínál arra, hogy a válogatott kosarasok együtt tudjanak készülni az előttük álló feladatokra. A mérkőzésen egyébként sérülés miatt biztosan nem számíthatok a soproni Károlyi Andreára és Eördögh Editre. Pket a miskolci Fürész Emőke és a soproni Horváth Zsuzsa pótolhatja. Koncz Judit személyében győri kosaras is pályára lép. Az ő neve egyébként már korábban is felmerült, most jó alkalom kínálkozik arra, hogy kipróbáljam. A folytatás kizárólag rajta múlik. Amennyiben jó teljesítményt nyújt, akkor természetesen újra küldöm neki a meghívót."

Sterbenz Tamás hozzátette: összesen három alkalommal látta élőben játszani a győri Rába Quelle Veritas Foton gárdáját. Kétszer hazai környezetben a bajnokságban, egyszer pedig egy budapesti kupamérkőzésen.

„Természetesen tisztában vagyok vele, hogy a nyolc közé jutáshoz legalább egy bravúrra szükségük lenne. Úgy gondolom, hogy ezt az első évben nem lehet elvárni a csapattól. A fejlődést nem kizárólag a táblázaton elfoglalt helyezés határozza meg. Rövid távon még az is elképzelhető, hogy az együttes kilép a nemzetközi porondra."
A jövő évi Európa-bajnokságra a középdöntők csoportbeosztását február 11-én, szombaton készítik el Madridban. A szövetségi kapitány bízik benne, hogy a legutóbbi peches sorsolás elkerüli a gárdát.
„Ezzel együtt azt gondolom: nem szabad, hogy a sorsoláson múljon a továbbjutásunk. Egy erős csapattal, teljes kerettel és jó felkészüléssel ott lehetünk a kontinesviadalon."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Örömjátékkal

Az első percekben felváltva potyogtak a kosarak. A negyedik perctől rendezték védekezésüket a mieink… Tovább olvasom