Kisalföld logö

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Sportlövészet - Tehetségekből nincs hiány Győrben

Jól teljesítenek a Győri LK lövői. Számos válogatottat ad az egyesület. A vezetők remélik, a jövőben javulnak majd az edzéslehetőségek.
Nagyszerű eredményeket érnek el már most a Győri LK versenyzői. A közelmúltban rendezett keszthelyi EB-válogatón Sike József futócélban 579 körrel győzött, mögötte klubtársa, Boros László lett a második 570-es eredménnyel. Érdekesség, hogy a válogatott harmadik tagja, a keszthelyi Tasi Tamás ugyancsak 570-et lőtt, de a szétlövésre már nem állt ki, ezért előzte meg a győri Boros.

Sok jelentősége ennek nincs, hiszen gyakorlatilag majdnem biztosra vehető, hogy ők hárman indulnak majd csapatban  februári végén a maribori Európa-bajnokságon. A bakui robbanófegyveres kontinenstornára is jó eséllyel pályáznak a győriek, de ott az anyagiak is döntőek lehetnek az indulásban.

„Természetesen nagyon örülünk Józsi és Lacika sikereinek, elvégre évek óta meghatározói a szakágnak, s minden évben érmekkel járulnak hozzá a magyar és azon belül a győri sportlövészet sikereihez" – kezdte Laczik Zsolt vezetőedző, aki örömmel mondta el, hogy az utánpótlásban is több tehetség bontogatja szárnyait.
Laczik Zsófia és Erős Hunor nagy ígéretnek számít, mindkettejüket korosztályuk legjobbjai között tartják számon.„A mindössze tizenöt éves Erős Hunor a Héraklész tehetséggondozó programban szerepel, aki ifistaként a juniorok között lett második az országos bajnokságon. Rajta kívül említhetem még Kovács Íriszt, aki Százhalombattán döntős volt, vagy lányomat, Laczik Zsófiát, aki diákolimpiai második helyezést ért el" – folytatta Laczik Zsolt, akinek fia, ifj. Laczik Zsolt szintén teljesíteni szokta a felnőttválogatottság követelményeit, de egyéb elfoglaltsága miatt nem mindig tud ezeknek eleget tenni.

Ami kissé nehezíti a győri lövők munkáját, hogy elég mostoha körülmények között kell edzeniük.
„Bízom benne, hogy a várossal karöltve erre is lesz majd megoldás. Elképzelések, tervek vannak, s ha úgy alakul, akkor a magyar szövetség is mellé állna egy ilyen kezdeményezésnek. Nagyon fontos lenne, hogy méltó körülmények között tudjuk fogadni a sportág iránt érdeklődő gyerekeket. Emellett egy jó helyen akár nemzeti vagy nemzetközi versenyeket is lehet szervezni" – tette hozzá a győriek vezetőedzője.
Új elnökség

A megyei sportlövőszövetség a napokban tartotta tisztújító közgyűlését. Ezen négy évre választották meg a testület tagjait, az elnök dr. Vajda Attila lett, az alelnök dr. Bencsik Balázs, a főtitkár Laczik Zsolt, az elnökség további tagjai: dr. Kovács János és Cseh János, a felügyelőbizottság elnökének pedig Asztalos Lászlót választották meg.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futsal - Fölényes győri siker a rangadón - fotók

Futsal - Fölényes győri siker a rangadón - fotók
Kiütéses 7-2-es hazai győzelem született az ETO-Berettyóújfalu mérkőzésen. Tovább olvasom