Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

SÖrdögök: Újabb hazai fiaskó

A mérkőzés elején sorra adta el a labdákat a soproni csapat. Ezt a rutinos pécsiek kihasználták és jelentős előnyre tettek szert

Soproni sÖrdögök - PVSK-Pécs 85 - 94

A mérkőzés elején sorra adta el a labdákat a soproni csapat. Ezt a rutinos pécsiek kihasználták és jelentős előnyre tettek szert. A továbbiakban a hazaiak minden találatára érkezett válasz pécsi részről, így megnyugtató előnyhöz jutott a Pécs.

A második szakaszban is a vendégek akarata érvényesült. A soproni együttest a csütörtökön szerződtetett új játékos, Duscak próbálta versenyben tartani, azonban nagyon magára maradt a pontszerzés terén. Szünetben egy híján húsz pont volt a különbség.
A második félidőben elkezdett védekezni a hazai együttes. Labdákat szereztek, könnyű kosarakat dobtak a soproniak, ekkor azonban Csirke villant, triplát dobott, majd egy kosár plusz büntetős akciója után ismét megnyugtató lett a pécsi előny.

A befejező tíz percben Sterbenz mester öt légiósát dobta harcba. Fel is pörgött a hazai együttes játéka. Bowman, majd Porzingis remek szerelése új lendületet adott a sÖrdögök csapatának. Tíz ponton belülre kerülve azonban Porzingis négy büntetőt is elhibázott.
Másfél perccel a lefújás előtt a kitűnő játékkal debütáló Duscak újabb triplájával öt pontra zárkóztak fel a sÖrdögök. A reményt azonban a rutinos Ivkovics szertefoszlatta: bedobta a meccslabdát.
Megérdemelten nyert Sopronban a Pécs, mégpedig azért, mert a sÖrdögök csapata az első félidőben nagyon gyengén védekezett és a vendégek olyan előnyre tettek szert, amelyet szünet után már nem tudtak ledolgozni a hazaiak.

Sterbenz László: – Az első félidő újabb szégyenteljes védekezését a pécsiek magyar játékosai kiváló dobóteljesítménnyel büntették. Szünet után megpróbáltuk menteni a menthetőt, de túl nagy hátrányba kerültünk.

Völgyi Péter: – Az első félidőben a stabil védekezéshez jó dobóforma is párosult és az ekkor megszerzett előnyünket szünet után már nem tudott ledolgozni a Sopron.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hármas finn síugró siker Zakopanéban

Hármas finn síugró siker született a lengyelországi Zakopanéban rendezett nagysánc Világkupa… Tovább olvasom