Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

SÖrdögök: örömmámor

Nagyon idegesen kezdtek a csapatok, a nagy kapkodás sok eladott labdához és még több rossz dobáshoz vezetett mindkét oldalon.

Soproni sÖrdögök–Albacomp 101–85

Bencze vezérletével a vendégek kaptak hamarább lábra. Neki társai is akadtak a pontszerzésben, soproni részről viszont az első öt percben csak Carberry jelentett veszélyt a fehérvári kosárra. Hét ponttal elhúzott az Albacomp, ám a sÖrdögöknél sokat segítettek a cserék. Mandic, majd Palotai is triplával mutatkozott be, és Krstanovic harcos játéka is pontokat hozott a konyhára. Felzárkózott a Sopron, ám a negyed hajrájában több labdát is eladtak a hazai játékosok, Palotai újabb hármasával minimális Albacomp előnnyel zárult a félidő.

Bowman duplájával kezdődött a második szakasz. Fordított és lendületbe jött a sÖrdögök. A vendégeknél érződött, hogy Bencze pihenőt kapott, támadójátékuk korántsem volt olyan hatékony, mint a meccs elején. Krstanovic szorgalmasan gyűjtögette a pontokat meg a lepattanókat, Palotai ügyesen szervezte a Sopron játékát és eredményes volt, de Mandic is „termelt" becsülettel. Hiába váltott a félidő hajrájában zónára Matus mester, ez ellen előbb Palotai, majd Boldizsár dobott hárompontost, így tetemes, 14 pontos előnnyel fordult a második félidőre a Sopron.
A második félidő elején Mandic tripláival tartotta megnyugtató előnyét a Sopron. A negyed második felében aztán Pojbics irányításával tudatosabb, szervezettebb lett az Albacomp támadó játéka mint addig volt. A vendégek Bencze közeli, valamint a távolról remekül célzó Góbi hárompontos kosaraival fokozatosan felzárkóztak. A sÖrdögök játéka ekkor támadásban bizonytalanná vált, pedig sok labdát adtak el a hazaiak.

A zárószakaszt aztán a két amerikai Bowman és Carberry vezérletével remek, 8–0-ás rohammal kezdte a hazai együttes. Több, mint két perces kosárcsend után Strnad triplájával újra tíz pont fölé nőtt a soproni együttes előnye. Ezek után a végjátékban már az is „belefért", hogy jó néhány büntetőt kihagyott a hazai együttes. A játék képe alapján teljesen megérdemelten nyert Sterbenz László együttese a tavalyi bajnokság ezüst érmese ellen, köszönhetően elsősorban annak, hogy a soproniak „megfogták" az Albacomp idegenlégiósait.

Sterbenz László: – Hihetetlen! Végre van okunk örülni.

Matus Gábor: – Úgy látszik, képtelenek vagyunk három napon belül kétszer is úgy odafigyelni, ahogy kellene. Csak a mérkőzés elején és a harmadik negyedben koncentráltunk megfelelően, a mérkőzés többi szakaszában sokat hibáztunk és ezt kihasználva megérdemelten nyert a Sopron.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dollármilliók és egymilliárd néző

Magyar idő szerint hétfő hajnalban rendezik meg a tengerentúli amerikaifutball-bajnokság (NFL)… Tovább olvasom