Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 9°C Még több cikk.

Soproniakkal közös cél az NB II

A Kisalföld is ahogy megírta, két soproni klub, az FC Sopron és az SVSE-GYSEV együttműködési megállapodást kötött.

Az összefogás elsődleges célja, hogy a helyi fiatal, tehetséges játékosok ne távolodjanak el a várostól, hanem a bajnokság harmadik vonalában folyamatos játéklehetőséghez jussanak.

A kilenc, térítésmentesen átadott játékos – név szerint Fentős Ákos, Varga Adrián, Varga Donát, Pinezits Péter, Tóth Ferenc, Herczeg Gábor, Herczeg Endre, Gosztola Dániel és Horváth Sándor – megkapta a lehetőséget, ám a fogadó csapat is nagy segítséget kapott ahhoz, hogy elérje célját, a bajnokságban való mihamarabbi előrelépést.
– Ez a megállapodás jócskán túlmutat egy hagyományos fiókcsapati együttműködésen – mondta Gőbl Gábor, az FC Sopron ügyvezetője, mikor a két soproni együttes megállapodásának hátteréről kérdeztük. – Szomorú tény, hogy az elmúlt öt évben csak hat játékos mutatkozhatott be az élvonalban azok közül, akiket saját nevelésnek tekintünk: Bausz Róbert, Sifter Tibor, Sifter Tamás, Csontos Zoltán, Ivancsics Gellért és Horváth Tamás.

Akárhogy is nézzük, ez nagyon kevés. Azok, akik az utánpótlásképzésben hat-hét évet töltenek el, tudásuk alapján alkalmasak arra, hogy megfeleljenek akár a magyar második vonal követelményeinek is – célzott aztán az ügyvezető arra a lokálpatriotizmusra, hogy az FC Sopron mellett egy másodosztályú csapatot alakítsanak ki a városban.

A támogatás és együttműködés persze sokkal mélyebb és szerteágazóbb. Nemcsak a játékoskeret kialakításában, hanem az új edző kinevezésében is játszottak némi szerepet a bordó-fehérek:
– Annyit tettünk, hogy Halász Ernőt, aki rendelkezik UEFA A-licences edzői végzettséggel, mi javasoltuk. Segítője a korábbi játékos-edző, Katona Sándor lett.

A mérkőzések időpontjában természetesen a Soproni VSE alkalmazkodik majd a város első osztályú csapatához. A cél az, hogy a meccsek ne essenek majd egybe, így remélhetőleg minél több szurkoló tud kilátogatni mindkét együttes összecsapásaira.
Varga Adrián, Jabronka Béla szakosztályvezető, Halász Ernő vezetőedző, Katona Sándor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrött szerepel a női válogatott

Vasárnap óta Győrött készül a közelgő világbajnoki selejtezőkre a magyar felnőtt női… Tovább olvasom