Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 4°C Még több cikk.

Soproni meglepetés Klampáréknak

Asztalitenisz - A soproni Szent Orsolya Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium tanulói ajándékokkal lepték meg az aranycsapat tagjait.

A magyar asztaliteniszsport történetének legnagyobbjai: Gergely Gábor, Jónyer István, Klampár Tibor, Kreisz Tibor és Takács János hívták meg a sportág ismert és elismert nagyágyúit, a média képviselőit, valamint barátokat, hogy megemlékezzenek a sportág mind ez idáig egyik legnagyobb sikeréről, a 30 évvel ezelőtti, Phenjanban elért világbajnoki címről.

Aranycsapatunk 1979. április 30-án Ázsiában hazai pályán verte meg kétszer is simán, 22 ezer néző előtt a verhetetlennek hitt kínaiakat.


Balról: Ambrus András, Kovács Luca és Dzúr Botond.
Balról: Ambrus András, Kovács Luca és Dzúr Botond.Klausmann Viktor televíziós riporter helytállóan jegyezte meg az eseményen: azok az igazi nagyok, akiknek felejthetetlen sikereit még tankönyv is megörökíti. Az általános iskolák 4. osztályos olvasókönyvében ugyanis a 192–193. oldalon megtalálható a világverő aranycsapat.

A legnagyobb meglepetést így egy soproni sportbarát, Páder Vilmos okozta, aki az említett tankönyveket vitte Budapestre. A soproni Szent Orsolya Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium 4. a osztályos tanulói alkalomhoz illő ajándékait a sportág csillagai meghatottan fogadták és dedikáltak is.

Hab volt a tortán, amikor asztalhoz álltak az egykori sztárok, akiknek a mozgása kissé megkopott, de a kezük még mindig aranyat ér.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégi sport

Hazai pályán játszik az ETO FC. Győri rangadót rendeznek a labdarúgó NBII-ben, és folytatódnak a… Tovább olvasom