Kisalföld logö

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Soproni foci - Szeretné az NB III-at az SVSE

A Merkantil Bank NB II-ből kiesett SVSE vezetése szeretné, ha a labdarúgócsapat elindulhatna az NB III-ban. Ennek alapfeltétele a kint lévő tartozások rendezése.
A futball kft. az MLSZ-nél bent maradt pénzösszegből – ami információnk szerint 16 millió forint – törlesztette az adóhatóság felé a fennálló 6 milliós tartozását, valamint egy részét a játékosok és a szakmai stáb felé is.

Rendezni kell továbbá a számlájukat azoknak a futballistáknak, akiknek a szerződése 2018. június 30-ig szól. Kérdéses továbbá, hogy a csapatot szállító buszos céggel, a biztonsági szolgálattal vagy az utánpótlást biztosító egyesülettel, illetve még egyéb tartozókkal hogy egyeznek meg az adósság átütemezéséről.

A rengeteg feladat megoldására nincs sok idő, mindössze nyolc nap áll a kft. rendelkezésére a fennmaradt bérek kifizetésére, mivel a játékosoktól és a szakmai stábtól kapott felszólító levelet a vezetés átvette.

Pöltz Róbert ügyvezető érdeklődésünkre elmondta: a licenckérelmet az NB III-ra beadták és folyamatosan tárgyalnak, hogy milyen feltételekkel működhetnek tovább és milyen játékoskerettel vághatnának neki a harmadosztályú bajnokságnak.

Az MLSZ-től kapott információ szerint amatőrlicencet kaphat az SVSE, ha nincs köztartozása. A szövetség az egyéb tartozásokat nem vizsgálja. A gond az lehet, ha a gazdasági társaság a halasztó hatályú adósságait nem törleszti pontosan s elkezdődik a felszámolási eljárás. Akkor a szövetség az SVSE csapatát kizárja a bajnokságból.

A kérdés csak az, ha határ- időre sikerülne is az indulás feltételeit teljesíteni, milyen pénzből működne a csapat és kik játszanának benne.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar érmek a dzsiu-dzsicu Európa-bajnokságon

A felnőtteknél és a masters korosztályban is szereztek egy bronzérmet a magyarok a lengyelországi… Tovább olvasom