Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

Sopronból indulva ért fel a csúcsra

Ökölvívás - Profi világbajnoknak mondhatja magát Faragó Beatrix, aki pályafutását még amatőrként Sopronban, a Gyevát Gyula Ökölvívó Iskolában kezdte. Faragó a WIBC (Női Boksz Világtanács) nevű szervezet övét szerezte meg.
A soproni származású, pályafutását három éve Budapesten folytató Faragó Beatrix lett a közelmúltban a WIBC világbajnoka, miután legyőzte a romániai Insperger Gabriellát.

Az újdonsült bajnoknő elmondta: menedzser nélkül dolgozik. Korábban két menedzser is becsapta, ezért úgy döntött: menedzserekkel a továbbiakban nem dolgozik együtt. Barátja segítségével egy sportvállalkozást hoztak létre, ezen keresztül sikerült ezt a címmeccset is lekötni.

Faragó Beatrix
Faragó Beatrix

Ahhoz persze, hogy a célt elérje, kellett valaki, aki szakmailag is felkészíti. Sikerült megnyerni az amatőrválogatott korábbi sikerkapitányát, Szántó Imrét, azaz Öcsi bácsit, akiről Faragó csak a legnagyobb elismerés hangján szólt: „Óriási élmény volt vele dolgozni. Napi hármat edzettünk, gyakran fiúkkal együtt dolgoztunk. Természetes, hogy egy hosszú felkészülés során vannak mélypontok az embernél. Öcsi bácsi azonban remekül kezelte ezeket a helyzeteket is."

A korábban az ellenfelét végig űző-hajtó, s felőrlő versenyző stílusát is jelentősen átalakította a volt kapitány. Faragó elmondta, korábban azzal a stílussal elég sok energiát elpazarolt, s sok volt pontatlanság is.
„Most jóval tudatosabb lettem, nem erőltetem a belharcot, inkább beugrások után próbálom a biztosat ütni, majd újra ellépni az ellenféltől. Nagyon jó volt, hogy a felkészülés során öklözhettem például Bedák Pállal, akiért nagyon szorítok, hogy összejöjjön neki az olimpiai kvalifikáció" – folytatta Faragó Beatrix.

Érdekesség: a címmeccset Kovács „Kokó" István vezette, neki ez volt vezetőbíróként az első címmeccse, s nem kellett korábbi mesterét, Öcsi bácsit rendre utasítania.

Faragó a Testnevelési Egyetemen rekreáció-sportmenedzser szakos, s a közeljövőben tanulmányaira helyezi a hangsúlyt. Hogy az ökölvívó karrierje miként folytatódik, arról azt mondta, ha Öcsi bácsi hazajött Athénból, vele is egyeztetnek a folytatásról. A világbajnoki cím megszerzése után mindenesetre új mérkőzésajánlatai már vannak.
Reméli, talán arra is jut több ideje, hogy megnézze, mi is a helyzet nevelőegyesületében, hiszen az elmúlt időszakban csak nagy ritkán tudott találkozni edzőivel, versenytársaival. Nem felejti el azonban, hogy az ökölvívást ott, a soproni klubban szerettették meg vele.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rabóczki az SVSE-vel vágyik az élvonalba

Labdarúgás - Rabóczki Balázs az idény végén távozik Arnheimből. Sajnálja a soproni klubbal… Tovább olvasom