Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 4°C Még több cikk.

Sopronban a ''megoldás''

Semsei Barbara személyében az az ifjú kosaras hölgy igazolt nyáron Sopronba, akiről a szakemberek azt mondják: irányítóposzton hosszabb távon, válogatottszinten tökéletes megoldás lehet.
Semsei Barbara tehetségét tavaly Sopronban az U20-as Európa-bajnokságon is bizonyította, ősztől hétről hétre láthatják az MKB-
Euroleasing Sopron szurkolói.

– Hol, melyik csapatokban kosárlabdázott eddig pályafutása során?

– Nem túl hosszú a lista, a Csata DSE-ben kezdtem, majd két évet játszottam Pécsett, aztán visszatértem a Csatába.

– Meglepő is volt, hogy Pécsről visszatért, hiszen Euroliga-csapatban szerepelhetett...

– Mindent egybevetve nem igazán jött be nekem Pécs.

– Úgy tudjuk, jó pár klub szerette volna a soraiban tudni. Mi döntött amellett, hogy a soproni ajánlatot fogadja el?

– Valóban válogathattam az ajánlatok között, hiszen keresett többek között a Pécs, a BSE, a Szolnok. Lényegében Horti Dórával együtt döntöttük el, hogy Sopronban folytatjuk a pályafutásunkat. Ebben természetesen szerepük volt a tavalyi soproni szép napoknak, azaz a sikeres Európa-bajnoki szereplésnek és a remek hangulatnak, s a nagy szeretetnek, amely akkor körülvette a csapatot. Az is számított, hogy válogatottbeli csapattársunkkal, Honti Katával együtt kosarazhatunk, és közrejátszott a döntésünkben az is, hogy Székely Norbert lesz az edzőnk, akivel a válogatottnál kitűnően tudtunk együtt dolgozni.

– Mennyire lesz új a közösség, amelybe Sopronban kerül?

– Nem hiszem, hogy bármi gond lenne majd a beilleszkedéssel. Székely Norbertről és Honti Katáról már szóltam, még Pécsett Károlyi Andreával és Albena Branzovával is együtt kosaraztam.

– Említett néhány csapatot, amelyek szívesen szerződtették volna. Sopronban az ön posztján igen erős a konkurencia, hiszen Németh Bernadett és Kocsis Boglárka is szeretné magához ragadni a képzeletbeli karmesteri pálcát, azaz a csapat irányítását. Lehet viszont, hogy másutt első számú játékmester lehetett volna...

– Így van, erős riválisokról van szó, hiszen Betty válogatott játékos, Bogi pedig egy kitűnő mentalitású, remek csapatember. Úgy gondolom, azzal, hogy nap mint nap velük edzem, az már garancia lehet a fejlődésre, és azt hiszem, hármunk harca a csapatba kerülésért csak hasznára válhat az MKB-Euroleasing Sopronnak. Emellett reményeim szerint, ha eleinte nem is túl sokat játszva, az Euroligában is szóhoz jutok majd, és Európa legjobb felnőttcsapatai, irányítói ellen játszva folyamatosan fejlődöm.

– Sopront mennyire ismeri?

– Gyermekként nyaranta nagymamámnál gyakran voltam Tómalmon, tehát vannak emlékeim, amelyeket felfrissíthetek.

– Milyen reményekkel, elvárásokkal áll majd edzésbe az MKB-Euroleasingnél?

– Az előző szezon soproni csapata a bajnokság és a Magyar Kupa megnyerésével igen magasra tette a mércét. Mi sem szeretnénk alább adni, remélem, sikerül sok örömöt szerezni a soproni szurkolóknak, én pedig szép sikerek aktív részese szeretnék lenni, úgy, hogy emellett folyamatosan javul, fejlődik a játékom.

Botár Lászlóhirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Talmácsi nagyon örül

A 125 kcm-esek között szereplő Talmácsi Gábor harmadik lett a gyorsaságimotoros-világbajnokság idei… Tovább olvasom