Kisalföld logö

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra -1°C | 12°C Még több cikk.

Sopron: Legyen élet a stadionban

Labdarúgás - Február 29-től Wischy Péter, a Sopron Holding Zrt. sportrészlegének vezetője lesz az FC Sopron Kft. új ügyvezető igazgatója. A nem túl hálásnak tűnő posztot a legutóbbi közgyűlésen lemondott Köteles Zsolttól veszi át.
Kinevezésével, s az FC Sopront üzemeltető gazdasági társaság élén elvégzendő feladataival kapcsolatban Wischy Péter kifejtette: a holdingban végzett tevékenysége mellett intézi a jövőben a gazdasági társaság élén az operatív munkát.

Mint mondta, érdemben majd csak akkor tud nyilatkozni a rá váró feladatokról, amikor február 29-én átveszi elődjétől a pontos mérlegbeszámolót. Hozzátette: az előzetes hírek szerint többfelé tetemes adósságot halmozott fel a bajnokságból kizárt klubot működtető kft., amely ellen egyik hitelezője, a Sportlife Média már elindította a csődeljárást.

Annak függvényében, mit is tartalmaz majd a Köteles által elkészítendő mérleg, két megoldás lehetséges: az egyik – a kevésbé valószínű –, hogy valamilyen támogató segítségével megpróbálják megmenteni a gazdasági társaságot, a másik pedig, hogy a kft. ellen valóban megindul a csődeljárás, s annak befejezésével gyakorlatilag jogutód nélkül megszűnik.

Mindehhez minden bizonnyal még egyszer – illetve ismerve a többségi tulajdonos olaszok „Sopronba járási kedvét", rövid időn belül kétszer – újra össze kell hívni majd a kft. közgyűlését. Wischynek a Soproni Városi Stadion kapcsán, mint a Sopron Holding Zrt. sportrészlegének vezetője is lesznek feladatai.

„Február elsejétől a holding kezelésébe került a stadion. A holding át akarja venni az eddig az FC Sopront üzemeltető gazdasági társasággal munkaviszonyban lévő, a pálya üzemeltetésén, karbantartásán dolgozó szakembereket. Most ennek az adminisztrációja történik és természetesen ők mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy az előzetes terveknek megfelelően március 8-án a lehető legjobb körülmények között lehessen megrendezni a REAC–Nyíregyháza Soproni Liga bajnoki labdarúgó-mérkőzést."

Mint ismeretes, a REAC a soproni mérkőzései előtti napokon jönne el, s tartana edzést Sopronban, s kéthetente egy edzés meg egy mérkőzés nem túl nagy kihasználtsága a létesítménynek. Wischy Péter kifejtette: szeretnék, ha tavasszal is „élet" lenne a stadionban.

Megbeszéléseket folytatnak az SC Sopron utánpótlás-nevelő egyesülettel, amelynek minden bizonnyal lesznek olyan korosztályos csapatai, amelyek a stadion edzőpályáján tréningeznek, s elképzelhető, hogy a fiatalok egy-egy együttese majd a stadion centerpályáján játszhatja le egyik-másik bajnoki mérkőzését.

Az ügyvezető nem szeretné, ha üresen állna a stadion.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jäkl Antal jubileuma: remek győzelemmel ünnepelhetett

Labdarúgás - Kiütéses győzelemmel ünnepelte 300. NB I-es mérkőzését Jäkl Antal, a Győri ETO FC… Tovább olvasom