Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Sopron: Botis sokkolta a hazai szurkolókat is

Remek labdarúgóidőben enyhe hazai mezőnyfölénnyel indult az összecsapás.

Sopron - ZTE 1-2

5. p: Szabó remek ütemben ugratta ki a lesre játszó védők közül kilépő Demjént, aki a 16-os vonalánál zavartalanul vehette át a labdát, ám körülményes volt, kivárt a lövéssel, így Sebők V. szerelni tudta.

16. p: Sebők J. ívelte keresztbe a labdát, Tóth Z. pedig a 16-os vonalánál mellel a jobbösszekötő helyén Nagy L. elé tette azt, ő pedig 14 méterről kapásból a felső lécre bombázott.

21. p: Közvetett szabadrúgást végzett el a Sopron 30 méterre a kaputól. Szabó T. pöccintette a labdát Horváth A. elé, akinek óriási erővel meglőtt, a léc alá tartó labdáját Kampa bravúrral tolta a léc fölé.

24. p: Lekic ugratta ki remekül a jobbösszekötő helyén előretörő Feczesint, aki 14 méterről lőtt, ám a hosszú alsó sarokra tartó labdája a vetődő Kampa kapus lábán megpattant és centikkel a jobb alsó sarok mellett hagyta el a játékteret.

32. p: Ferenczi gurított vissza Nagy L. elé, aki egyből próbált kapura lőni. Labdája azonban levágódott Raduról és Sebők J. elé pattant, ő pedig 7 méterről ballal laposan a kapu közepébe lőtt. 0–1.

36. p: Egy hosszan előrevágott labdát Magasföldi fejelt vissza Feczesinnek, aki tisztára játszotta magát, majd 16 méterről ballal kapura lőtt, ám labdája fél méterrel a bal alsó sarok mellett hagyta el a játékteret.

38. p: Nagy L. tört előre a soproni térfél közepén és mivel senki nem támadta, 25 méterről kapura lőtt, a labda centikkel süvített el a jobb felső sarok mellett.

47. p: Szabó T. fordult le Molnárról a zalaegerszegi térfél közepén, majd 22 méterről lőtt, Kanta másodjára fogta a félmagasan a bal sarokra tartó labdát.

56. p: Demjén bombázott kapura 26 méterről. Félmagasan középre tartó labdája Kanta kapusról messzire pattant, ám nem volt a közelben soproni támadó.

81. p: Ivancsics jobbról a zalai kapu elé ívelt szögletére Fe- czesin remek ütemben érkezett és 6 méterről a kapu bal oldalába fejelt. 1–1.

83. p: Egy jobb oldali beívelést követően nagy kavarodás alakult ki a soproni kapu előtt. A hazai védők egymásra vártak, a labda Botis elé pattant, aki 6 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. 1–2.

Remek labdarúgóidőben enyhe hazai mezőnyfölénnyel indult az  összecsapás. Az első negyedórában a biztonságra játszó zalaiak egy villámgyors ritmusváltást követően Nagy L. révén hatalmas kapufát lőttek és az akciót követően pár percig átvették a játék irányítását. A hazaiak Horváth A. bombájával feleltek. Bő fél óra elteltével egy némiképp szerencsés góllal a Zalaegerszeg szerzett vezetést.

Ez jót tett az addig sem unalmas mérkőzésnek, a félidő hajrájában mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, de az eredmény már nem változott. Szünet után fölényben futballozott a Sopron. Játékosai eleinte inkább ívelgetésekkel próbálkoztak, de ezek halva született kísérleteknek tűntek.

Ahogy telt-múlt az idő, úgy vált egyre idegesebbé, görcsösebbé a soproni csapat játéka. Egy pontrúgást követően mégis sikerült egyenlíteniük a hazaiaknak, ám lehet, hogy ennek annyira megörültek, hogy nem nagyon vettek tudomást a mérkőzés folytatódásáról. Így az egyenlítést követő egerszegi akció végén a soproni védők közbeavatkozás helyett csak közeli nézői voltak az eseményeknek, Botis pedig köszönte szépen, megszerezte a győztes gólt.

Egy jó iramú, változatos és küzdelmes mérkőzésen a zalaegerszegiek megmutatták, miért is állnak a tabella élén: a soproni védelem megingásait könyörtelenül kihasználták s így elvitték a három pontot.
demjén és cigan sem bírt józsival és a vendégvédelemmel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Király és Lázár világbajnok lett

Befejeződött a Sopron melletti Ágfalván a négy napon át tartó háromdimenziós íjász-világbajnokság. Tovább olvasom