Kisalföld logö

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 2°C | 10°C Még több cikk.

Sopron-Paks 1-3

A Sopron Szabó Tibor vezérletével mindent megpróbált, hogy szépítsen az újonc elleni fölöttébb kínos álláson.

15. p: Demjén zúdította 28 méterről kapura a labdát, Kovács kapus csak belekapni tudott s a játékszer a bal kezéről a felső lécre, onnan pedig a mezőnybe pattant.

25. p: Kóczián végzett el szabadrúgást 27 méterről. Lövése nyomán a labda a soproni sorfal mellett a bal kapufáról vágódott Rabóczki kapujába. 0–1.

30. p: Kóczián adta be balról a labdát, s a soproni kaputól 7 méterre üresen álló Belényesi a kiinduló Rabóczki mellett a bal alsó sarokba pöckölte. 0–2.

43. p: Szabó Tibor 14 méterről lőtt, s a labda a felső léc tetején megcsúszva hagyta el a játékteret.
45. p: Szabó T. ívelte szabadrúgásból, jobbról, a 16-os sarkától a paksi kapu előterébe a labdát, amelyet Bagoly 7 méterről a jobb felső sarokba csúsztatott. 1–2.

78. p: Báló indult meg a paksi térfélen, amikor Horváth András rossz ütemben érkezett, s becsúszva Báló lábát találta el. Bognár játékvezető – talán túl szigorúan – azonnal a piros lapot mutatta fel a soproni középpályásnak.

79. p: Kiss ugratta ki a nem sokkal korábban beállt, a leshatáron kilépő Vargát, aki 16 méterről lőtt, s a labda a kiinduló Rabóczki testéről a soproni kapu jobb oldalába vágódott.  1–3.

A Sopron Szabó Tibor vezérletével mindent megpróbált, hogy még szünet előtt szépítsen az újonc elleni fölöttébb kínos álláson, s ez a túlórában egy pontrúgás után sikerült. Aztán az 50. perctől a soproniak kapujukhoz szögezték a vendégeket. Jó ideig saját 16-osuk előteréből sem nagyon tudtak kimozdulni a paksiak, a soproniak a széleken, a védelem mögé kerültek, próbálkoztak átlövésekkel is, ám képtelenek voltak eltalálni Kovács Attila kapuját. A 75. percben aztán Demjénnek sikerült ez a „bravúr", ám a szöget jól záró paksi kapus mentett. Horváth Andrást Bognár játékvezető  kiállította, a vendégek pedig azonnal kihasználták az emberelőnyt, s eldöntötték a meccset.

A Sopron újabb vereséget szenvedett, s visszaesett a 14. helyre, azaz kiesőjelölt lett. Az akarással nem volt baj, de ez a minimum, ám ezért nem jár pont. A befejezéseknél megint pontatlanok voltak Selymes Tibor tanítványai, a paksiak pedig jobb helyzetkihasználásuknak köszönhetően nyertek.

Selymes Tibor: – Megint kimaradtak a helyzeteink. Kaptunk egy gólt szabadrúgásból, majd egyet védelmi hiba után, a második félidőben pedig amikor adódott lehetőségünk bőven az egyenlítésre, ezekkel nem tudtunk élni.

Lengyel Ferenc: – Elégedett vagyok az idegenben lőtt három góllal és a győzelemmel. Feszült légkörű, kiélezett mérkőzés volt, az idegek harca miatt nem volt magas színvonalú találkozó, amelyet megérdemelten nyertünk.

Rájár a rúd

Horváth András a Kispest ellen kikerült a kezdőből, majd beállt s büntetőt rontott. Pécsett visszakerült, s szombaton is kezdett, de a hajrában kiállította a játékvezető. A válogatott középpályást kérdeztük magáról és a csapat helyzetéről: „Ha tudnám, mi történt mostanában velem s ha a csapat is tudná, mi az oka az eredménytelenségnek, biztos nem itt tartanánk. Egész héten becsülettel készültünk a Paks ellen, a meccsen pedig akartunk, hajtottunk, mentünk előre, de semmi sem sikerült. Úgy érzem, ennek elsősorban lélektani okai vannak. Az ellenfél ha ötször átjött a félpályán, igaz, háromszor gólt szerzett. Szinte el vagyunk átkozva, gondoljunk csak Demjén Gabi kapufájára. Null-egynél nekem is volt egy helyzetem, egy visszapattanó labdára érkeztem jó ütemben. Nem volt a közelemben senki, de elhamarkodtam a lövést, mert minél előbb szerettem volna egyenlíteni. Ami a kiállítást illeti, tény, hogy elkéstem a közbelépéssel, szabálytalan volt a belépő, de az eset még a paksi térfél közepén történt. Nem én voltam az utolsó ember, szerintem inkább sárga lapos volt a megmozdulás, de így döntött a játékvezető, talán túl látványosnak találta a szabálytalanságot."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polgár első helye

Polgár Judit sötéttel legyőzte a bolgár Veszelin Topalovot a hollandiai Hoogeveenben rendezett… Tovább olvasom